fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

P. Villaras: „Geriausios naujienos yra kuriamos tuomet, kai laimi pats“

„Riterių“ trenerių kolektyvas šeštadienį praleido stebėdamas „Optibet A lygos“ rungtynes „Kauno Žalgiris“ – „Panevėžys“ bei ruošdamas komandą būsimai akistatai prieš tą patį „Kauno Žalgirį“. Visą šią savaitę „Riterių“ pratybos persikėlė į „Sportimos“ maniežą, kur sostinės komanda sužais artimiausias dvejas lygos rungtynes.

„Gyvename tokiu režimu, kad vienodai svarbu yra tiek pačių pasiruošimas, tiek aplinkos pakeitimas, tiek konkurentų stebėjimas. Šiandien „Kauno Žalgirio“ ir „Panevėžio“ dvikovoje nugalėtojas nepaaiškėjo, o tai yra dar viena nebloga naujiena mums. Aišku, pačios geriausios naujienos yra kuriamos tuomet, kai laimi pats“, – po treniruotės sakė vyriausiasis treneris Pablo Villaras.

Komandos treniruotės vyksta be dviejų pagrindinės sudėties žaidėjų Artūro Dolžnikovo ir Deimanto Rimpos. Pastarieji apsirgo ir ar sugebės sugrįžti iki antradienio klausimas lieka atviras.

„Tai mums labai svarbūs žaidėjai, tačiau dar svarbiau yra tai, kad visa komanda žino būsimų dvikovų reiškmę. Manyčiau, kad Grigo (Mindaugo Grigaravičiaus) pasakymas, jog mums likusios trejos išgyvenimo rungtynės primena situaciją „Kalmaro žaidime“ yra toks tikslus, kad nieko tiksliau pasakyti negalėčiau“, – sakė treneris.

Akistata su „Kauno Žalgiriu“ įvyks kitą antradienį. Per šio sezono trejas rungtynes abi komandos pasidalino po pergalę, o dar vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

„Kauno Žalgiris“ nuo paskutinių mūsų tarpusavio rungtynių labai pasikeitė. Pavyzdžiui, dabar įvarčius muša Antonas Fase, o komanda renka gerokai dažniau taškus nei tada darė iki vasaros. Be abejo, kad lengva mums nebus, tačiau lygiai taip pat lengva nebus ir kauniečiams“, – kalbėjo P. Villaras.

Po to, kai „Riteriai“ prieš dvi savaites nenugalėjo „Bangos“, jie kovoje dėl vietos ketverte nebebuvo savo likimo kalviais. Vis tik, praėjusią savaitę po „Šiaulių“ pergalės prieš „Sūduvą“ vėl viskas stojo į senas vėžes. Trys pergalės garantuotų sostinės komandai kelialapį į kito sezono UEFA Konferencijos lygos atranką.

„Kol kas galvojame tik apie artimiausias rungtynes. Turime numatę planą, kurio, be abejo, neatskleisiu. Tai yra vidiniai dalykai ir su jais iki dvikovos pradžios komanda bus supažindinta. Po rungtynių su „Kauno Žalgiriu“ galvosime apie „Panevėžį“, o dar vėliau apie „Hegelmann“. Viskam savas laikas“, – komentavo P. Villaras.

Dvikovos su „Kauno Žalgiriu“ pradžia – antradienį 19:30 val. Kitą sekmadienį laukia „Panevėžio“ barjeras, o paskutinė sezono akistata su „Hegelmann“ įvyks jau po rinktinių pertraukos – lapkričio 23 dieną.