fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Kalmaro žaidimas tęsiasi – „Riteriai“ nugalėjo „Kauno Žalgirį“

Atkeltose „Optibet A lygos“ 31-ojo turo rungtynėse sostinės „Sportimos“ manieže „Riteriai“ 2:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“, pakilo į penktą vietą turnyro lentelėje ir tęsia išgyvenimo kovą dėl kelialapio į kito sezono UEFA Konferencijų lygos atranką. Po įvartį nugalėtojams pelnė Mindaugas Grigaravičius ir Dmytro Bilonogas.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Jonavą“ „Riterių“ vyriausiasis treneris Pablo Villaras atliko net penkis keitimus, tarp kurių ir vieną priverstinį dėl Nikolos Eskičiaus diskvalifikacijos. Tiesa, dėl ligų pastaruoju metu beveik nesitreniravę Artūras Dolžnikovas ir Deimantas Rimpa liko ant atsarginių suolo.

Pačios rungtynės startavo milžiniška sparta. Kauniečiai kiek daugiau kontroliavo kamuolį ir kiek greičiau į žaidimą įjungė „Riterių“ vartininką Armantą Vitkauską. Kaip vėliau paaiškėjo, jam tai buvo keturioliktos sausos rungtynės per šį sezoną ir Armantas pavijo šioje statistikoje pirmaujantį „Panevėžio“ vartų sargą Rafaelį Broetto.

Įsibėgėjus kėliniui, „Riteriai“ išlygino žaidimą, tačiau pavojingų progų prie varžovų vartų nesukūrė. Nesukūrė ir „Kauno Žalgiris“, tad po pirmų 45 minučių nulinės lygiosios buvo dėsningas rezultatas.

Iškart po pertraukos į aikštę buvo mestas Artūras Dolžnikovas, o dar po kelių minučių ir D. Bilonogas. Šis duetas itin pagyvino vilniečių žaidimą varžovų aikštės pusėje. Tiesa, prieš žengiant į aikštę ukrainiečiui, fantastišku smūgiu rungtynių sąskaitą atidarė M. Grigaravičius. Netrukus „Grigas on fire“ dainos herojus atsidūrė komandos draugų ir trenerių glėbyje, o dar po kelių akimirkų – ant atsarginių suolo.

Likus dešimčiai minučių iki pagrindinio laiko pabaigos, „Kauno Žalgiris“ sukūrė pirmą šimtaprocentinę progą, kuri įvarčiu nevirto. Iš pradžių Nerijaus Valskio smūgį atrėmė A. Vitkauskas, o pirmas prie kamuolio pribėgęs Benas Anisas į tuščius vartus smūgiavo netiksliai.

Neįmuši tu – įmuš tau. „Riteriai“ nusprendė priminti šią taisyklę, A. Dolžnikovas pabėgo į kontrataką, atliko nuostabų perdavimą D. Bilonogui ir šis, atsidūręs vienas prieš vartininką, vienu lietimu padvigubino skirtumą. Dmytro šis įvartis jau aštuntasis per šį sezoną ir visus juos futbolininkas sumušė pasirodęs po keitimo.

Per likusį laiką, įskaitant ir kompensuotas šešias minutes, kauniečiai dar bandė išsigelbėti, tačiau jų pastangos buvo bevaisės.

„Riteriams“ lieka dvi Kalmaro žaidimo dalys – pirmoji šį sekmadienį prieš „Panevėžį“.