fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Hegelmann“ – „Riteriai“: būti ar nebūti Europoje?

Visas šis „Riterių“ sezonas, tarsi, amerikietiški kalneliai – sėkmingas sezono startas, dėl traumų pradėję kristi žaidėjai, trenerio pasikeitimas, duobė, naujokų įsiliejimas, nuožmi kova dėl vietos Europoje ir, galiausiai, Kalmaro žaidimas. Žaidimas, kuris rytoj vakare bus baigtas ir galutinai bus atsakyta į klausimą: būti ar nebūti „Riteriams“ kitą sezoną Europoje.

Data: 2022 m. lapkričio 23 d. 19:00 val.

Vieta: LFF treniruočių centro stadionas, Kaunas. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

„Riterių“ naujienos

Pablo Villaras prieš lemiamą startą turi ką pagalvoti – jo komandoje nėra ne tik Artūro Dolžnikovo ir Dmytro Bilonogo, tačiau ir Valdemaro Borovskio bei Mato Ramanausko, kurie būsimai dvikovai yra diskvalifikuoti.

Po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžta Gytis Paulauskas, kuris yra vienintelis „Riterių“ futbolininkas šiame sezone įmušęs įvartį į „Hegelmann“ vartus.

Roko Filipavičiaus įvartis paskutinėse rungtynėse prieš „Panevėžį“ futbolininkui buvo dešimtasis per šį sezoną. Šis įvartis leido jam pakilti į rezultatyviausių sezono futbolininkų penketuką. Be to, tai yra pirmas kartas R. Filipavičiaus karjeroje, kai jis pasiekė dviženklę pelnytų įvarčių ribą.

Kol A komanda ruošėsi lemiamam mūšiui, „Riterių B“ futbolininkai sužaidė pirmąsias pereinamąsias rungtynes. Dvikova išvykoje prieš „Šilutę“ buvo laimėta rezultatu 1:0.

Varžovas

Ilgą laiką antroje „Optibet A lygos“ pozicijoje esantis Kauno rajono „Hegelmann“ klubas yra labai arti pirmųjų istorijoje medalių arba bent kelialapio į UEFA Konferencijų lygos atranką. Šiuos tikslus „Hegelmann“ teoriškai gali pasiekti net ir pralaimėję paskutinį mūšį „Riteriams“. Savo ruožtu, pergalės atveju Andriaus Skerlos auklėtiniai taptų sidabriniais prizininkais.

Svarbiausiame sezono mače padėti negalės ryškus komandos lyderis Vilius Armanavičius bei Augustinas Klimavičius. Pirmasis yra diskvalifikuotas, antrasis – treniruotės su Lietuvos rinktine metu nusiplėšė kryžminius raiščius ir į aikštę negrįš dar ilgai.

Be A. Klimavičiaus į rinktinę buvo iškviesta ir daugiau „Hegelmann“ atstovų: Klaudijus Upstas, Vilius Armalas bei Ignas Plūkas.

Paskutinės rungtynės

Paskutiniąsias savo rungtynes tiek „Riteriai“, tiek „Hegelmann“ laimėjo. Pirmieji po įtemptos kovos nugalėjo „Panevėžį“, iškovojo trečią pergalę paeiliui bei iki paskutiniojo turo išsaugojo viltis pakovoti dėl vietos Europoje. Kauniečiai, savo ruožtu, užtikrintai 2:0 įrodė pranašumą prieš Marijampolės „Sūduvą“.

„Riteriams“ rungtynės prasidėjo blankiai, jie pirmieji praleido įvartį, tačiau R. Filipavičius ir Mindaugas Grigaravičius pasinaudojo savo progomis bei dovanojo vilniečiams antrą sezono prieš „Panevėžį“ pergalę.

„Hegelmann“ savo reikalus su „Sūduva“ sutvarkė dar iki pertraukos. Galingai startavę kauniečiai sumušė du įvarčius, atidavė varžovams iniciatyvą, tačiau sūduviečiai nežinojo, ką su ta iniciatyva veikti.

Tarpusavyje

0-4-3. Komandos tarpusavyje jau žaidė septynis kartus ir vis tiek prie „Riterių“ pergalių grafos vis dar šviečia nulis. Prieš rugsėjo rungtynes kalbėjome, kad visos serijos turi pabaigą, tačiau tąsyk nutraukti nelaimėtų rungtynių serijos nepavyko.

Šiame sezone pirmąkart komandos susitiko Kaune, kur užfiksuotos lygiosios 1:1. Pusantro kėlinio dominavę aikštėje „Riteriai“ pirmavo, tačiau vėliau praleido vaikišką įvartį, kuris visą vaizdą pakeitė kardinaliai.

Antrose sezono rungtynėse „Hegelmann“ buvo galva geresnė komanda ir ji pelnytai triumfavo 3:0. Tąsyk kauniečių persvara galėjo būti ir dar didesnė.

Trečiajame kovingame mače įvarčių neįmušta.

Akistata

Rokas Filipavičius prieš Vilių Armalą. Prieš būsimas rungtynes Rokas minėjo, kad norėtų dar labiau pagerinti savo statistiką, kuri leistų komandai pasiekti sezono tikslą. Kad tai įvyktų, Rokas, neabejotinai, turės įveikti tik ką nacionalinėje rinktinėje debiutavusio V. Armalo gynybą. Negalima teigti, kad šios poros laimėtojas bus ir rungtynių laimėtojas, bet prie to prisidėti gali tikrai stipriai.

Orų prognozė

Paskutines sezono rungtynes „Riteriai“ žais termometro stulpeliui nukritus iki 4 laipsnių šalčio padalos. Pūs dviejų metrų per sekundę rytų vėjas, bus debesuota ir numatomas sniegas.