fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Sėkmingas antrasis kėlinys „Riteriams“ garantavo užtikrintą pergalę Jonavoje

34-ojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ Jonavoje 3:0 nugalėjo aikštės šeimininkus bei turnyro lentelėje pavijo viena pozicija aukščiau esantį „Panevėžį“. Po įvartį nugalėtojams pelnė Dejanas Miličevičius, Artūras Dolžnikovas ir Rokas Filipavičius.

Lyginant su paskutinėmis lygiosiomis pasibaigusiomis rungtynėmis prieš Gargždų „Bangą“, Pablo Villaras starto sudėtyje atliko net keturis keitimus. Šįsyk nuo pradžių į aikštę žengė Deividas Malžinskas, Luka Koberidze, Dmytro Bilonogas ir Artūras Dolžnikovas.

Sužaidus šešias minutes, prie „Jonavos“ vartų kilo pirmas pavojus. Nors D. Bilonogas smūgiavo iš aštraus kampo, tačiau po vartininko sėkmingo žaidimo pirmas prie kamuolio nuskubėjo Nikola Eskičius, kuris į vartus nepataikė.

Sostinės komanda ir toliau turėjo iniciatyvą, tačiau nuo kėlinio vidurio pradėjo per dažnai šiurkščiau klysti ir nedaug trūko, kad keliose situacijose būtų prisižaidę. „Jonava“ turėjo šansą ir po kontratakos, ir smūgio iš pavojingos distancijos, ir po perdavimo tolimojo virpsto link, kur pritrūko tik centimetrų.

„Riterių“ gan dažni atsakymai buvo po standartinių situacijų. Bėda ta, kad jos pirmajame kėlinyje nesuteikė jokio pavojaus. Iš žaidimo iki pertraukos pavojingiausias epizodas buvo sukurtas sužaidus beveik pusvalandį. Tuomet dešiniuoju kraštu reidą atlikęs D. Bilonogas numetė kamuolį A. Dolžnikovui, tačiau šio smūgis buvo šiek tiek netikslus.

Iškart po pertraukos P. Villaras atliko dvigubą keitimą – L. Koberidzę ir D. Malžinską pakeitė Rokas Filipavičius ir Aleksandras Levšinas. Tačiau ne tik naujai aikštėje pasirodę žaidėjai, bet ir pradėję rungtynes nuo jų pradžios atrodė, tarsi, naujai atgimę.

Vos prasidėjus kėliniui, A. Dolžnikovas buvo pargriautas baudos aikštelėje, o D. Miličevičius skirtą baudinį pavertė pirmuoju įvarčiu.

Tai dar labiau motyvavo „Riterius“ ir jie per vėliau sekusias dešimt minučių kūrė vieną progą po kitos. Tiesa, jos nebuvo šimtaprocentinės, bet pasižymėti galėjo ir D. Bilonogas, ir Gytis Paulauskas, ir A. Dolžnikovas.

Beveik įpusėjus kėliniui, prie „Jonavos“ vartų buvo skirtas kampinis, tačiau jį nesėkmingai įžaidę „Riteriai“ vos nepraleido įvarčio. Tiksliau tariant, kamuolys buvo pasiųstas į tinklą, tačiau teisėjo asistentas užfiksavo nuošalę.

Kritinis rungtynių taškas buvo padėtas 77 minutę, kai A. Dolžnikovas baudos aikštelėje pasitaisė kamuolį ir į tolimąjį apatinį vartų kampą smūgiu padvigubino skirtumą.

Po šio įvarčio jonaviškiai nuleido rankas, o „Riteriai“ toliau kūrė ir pusproges, ir progas. Pasižymėti pavyko vieninteliam R. Filipavičiui, kuris iš pradžių neišnaudojo geros progos, bet po dešimties sekundžių darsyk sulaukė kamuolio ir tada smūgiavo neatremiamai.

Pergalė Jonavoje ir „Šiaulių“ pergalė prieš „Sūduvą“ „Riterius“ ir toliau palieka kovoje dėl ketverto ir dėl kelialapio į kito sezono UEFA Konferencijų lygos atranką.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, M. Nikoličius, N. Lakičius-Pešičius, D. Malžinskas (46 min. A. Levšinas), L. Koberidze (46 min. R. Filipavičius), N. Eskičius, D. Miličevičius, A. Dolžnikovas, G. Paulauskas, D. Bilonogas.

P