fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ likimas – penkerios rungtynės BŪTI AR NEBŪTI

Sėkmingai sezoną pradėję ir po pirmojo rato tarp trijų stipriausių „Optibet A lygos“ komandų buvę sostinės „Riteriai“ šiuo metu yra nukrypę nuo numatyto kurso ir turnyro lentelėje yra vienu laipteliu žemiau nei patys norėtų.

Ko gi, reikia, kad, pasibaigus pirmenybėms, lapkričio 23 dieną, „Riteriai“ galėtų džiaugtis iškovotu kelialapiu į UEFA Konferencijų lygos atranką? Po Vilniaus „Žalgirio“ pergalės „Hegelmann LFF taurės“ turnyre, tapo aišku, kad tam užtektų ir ketvirtosios pozicijos.

„Riteriams“ iki sezono pabaigos liko sužaisti penkerias rungtynes: su „Banga“ (namie), su „Jonava“ (išvykoje), su „Kauno Žalgiriu“ (namie), su „Panevėžiu“ (namie) ir su „Hegelmann“ (išvykoje).

Penkerios laimėtos rungtynės garantuotų ketvirtąją poziciją, todėl bent vienas geras dalykas – „Riteriai“ vis dar yra patys savo likimo kalviai. Jei per likusią sezono dalį būtų prarasti du taškai, irgi didelė tikimybė (tiesa, negarantuota), kad „Riteriai“ čempionatą baigtų ant ketvirtojo laiptelio.

Dėl skirtingo sužaistų rungtynių skaičiaus, labai sudėtinga tiksliai sudėlioti lentelę, tačiau darykime prielaidą, kad „Riteriai“ laimi visas penkerias rungtynes, o visose kitose rungtynėse stipresnė komanda nugali silpnesnę (pagal dabartinę turnyrinę padėtį). Tokiu būdu, „Riteriai“, „Sūduva“ ir „Hegelmann“ surinktų po 63 taškus. Deja, jau aišku, kad tiek prieš „Sūduvą“, tiek prieš „Hegelmann“ „Riteriai“ turės neigiamą balansą.

Be abejo, toks skaičiavimas yra tik hipotetinis, nes tai reikštų, jog per likusią sezono dalį nei „Šiauliai“, nei „Banga“, nei „Džiugas“ neatims nei vieno taško iš pirmojo šešeto komandų. Matant dabartinę jų sportinę formą, turbūt, kad tai yra nerealu. Ir jei, iš tikro, telšiškiai ir šiauliečiai sugebės kažką nuskriausti (net ir sužaidus lygiosiomis), tai būtų papildoma pagalba „Riteriams“.

Tame hipotetiniame skaičiavime visos pergalės yra priskirtos Vilniaus „Žalgiriui“, kuris, realu, dar po dvejų rungtynių užsitikrins eilinį čempiono titulą. Kaip po to dalins žaidimo laiką savo auklėtiniams Vladimiras Čeburinas ir kiek turės noro bei jėgų kovoti ši komanda, ateitis parodys.

Jau rytoj į kovą tarpusavyje stos du „Riterių“ tiesioginiai varžovai „Sūduva“ ir „Kauno Žalgiris“. Laimėjus „Sūduvai“, kauniečiai atitoltų nuo ketverto, tačiau tuomet Pablo Villaro auklėtiniams marijampoliečiai taptų sunkiai pavejami.

Patys „Riteriai“ sezoną pratęs namų rungtynėmis su Gargždų „Banga“. Ši komanda buvo įveikta visus tris kartus, nors, kaip rodė rungtynės, lengva nebuvo. Klysti nebegalima!

P