fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Jonava“ – „Riteriai“: darom, kas priklauso nuo mūsų

Rungtynių su „Banga“ šimtoji minutė „Riteriams“ įsimins ilgam. Nuo 11 metrų žymos praleistas įvartis ne tik atėmė praktiškai jau iškovotus papildomus du taškus, bet ir sumažino tikimybę kovoje dėl vietos Europoje kitame sezone.

Kas lieka? Daryti viską, kas priklauso nuo mūsų pačių ir tik tada žiūrėti, kaip žaidžia kitos komandos. Su tokiomis nuotaikomis „Riteriai“ pasitinka būsimas „Optibet A lygos“ rungtynes prieš čempionato autsaiderę „Jonavą“.

Data: 2022 m. spalio 29 d. 17:00 val.

Vieta: Jonavos miesto stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija per TV3 play.

Naujienos

Po jau minėtų rungtynių su Gargždų „Banga“ „Riteriai“ nebėra savo padėties šeimininkai, todėl norint sugrįžti į pirmąjį ketvertą, reikia tikėtis gerų rezultatų kitose rungtynėse. Vienintelis tos dvikovos su „Banga“ pozityvas – sėkmingas Dmytro Bilonogo žaidimas bei vieta simbolinėje rinktinėje.

Po dvikovos su „Banga“ komandą paliko puolėjų grandies treneris Edgaras Jankauskas. P. Villaro dabar jau buvęs asistentas tęsti karjeros išvyko į užsienį.

Rungtynės su „Banga“ buvo šimtosios komandos senbuviui Mindaugui Grigaravičiui. Dėl traumų ilgą laiką šiame sezone komandai padėti negalėjęs saugas pastaruoju metu yra įgijęs geriausią sportinę formą 2022-aisiais.

Būsimose rungtynėse P. Villaras galės disponuoti visais žaidėjais (išskyrus seniau sunkias traumas patyrusius Felipę Brisolą ir Olaidę Badmusą), nes diskvalifikuotų žaidėjų nėra.

Varžovas

„Jonavos“ klubas šį sezoną linksniuojamas dažniausiai ne dėl teigiamų dalykų, bet bet kokiu atveju nuvertinti šį varžovą būtų visiška klaida. Šiuo klausimu geriausiai pakonsultuoti galėtų „Panevėžio“ klubas, kuris daugiau nei prieš mėnesį prarado prieš „Jonavą“ du brangius taškus.

„Jonava“ yra tas klubas, prieš kurį savo debiutines rungtynes „Optibet A lygoje“ sužaidė Pablo Villaras. Tąsyk „Riteriai“ laimėjo 1:0, o pergalingą įvartį pelnė komandą jau palikęs Plamenas Dimovas.

Nuspėti „Jonavos“ sudėtį yra pakankamai sudėtinga, nes dėl permainų ji nuolat keičiasi. Galime tik pažymėti, kad toje sudėtyje vis dar yra „Riteriams“ priklausantis Juozas Lubas.

Buvęs turas

Abi komandos galėjo pasiekti daugiau, bet abiem šiek tiek pritrūko – „Riteriai“ dėl jau minėtos šimtosios minutės prarado taškus namų akistatoje prieš „Bangą“, o „Jonava“, žaisdama vienas geresnių sezono rungtynių, 0:1 pralaimėjo „Sūduvai“. Pagal žaidimą ir sukurtas progas viskas galėjo pasisukti ir kita linkme.

Tarpusavyje

13-8-5. Rugsėjo pradžioje iškovoję sunkią pergalę, „Riteriai“ pergalių balansą su „Jonava“ pakėlė iki 50-ies procentų. Galime prisiminti, kad tąsyk jonaviškiai pirmavo, o „Riteriams“ prireikė nemažai laiko ir pastangų, kad būtų pasiektas teigiamas rezultatas.

Antrojo sezono rato rungtynės taip pat buvo nelengvos, nepaisant to, kad „Riteriai“ pirmąjį, o po to paaiškėjo, kad ir paskutinįjį, įvartį įmušė antrą susitikimo minutę.

Tos dvi akistatos kaip diena ir naktis skiriasi nuo pirmojo rato, kuriame „Riteriai“ sumušė penkis įvarčius, o galėjo įmušti dar tiek pat.

Akistata

Gytis Paulauskas prieš Juozą Lubą. „Riterių“ atakų lyderis šiame sezone dvikovose su „Riteriais“ yra įmušęs tris įvarčius, o dar vienas sėkmingas pasirodymas jam garantuotų vietų rezultatyviausių sezono žaidėjų penketuke.

J. Lubas puikiai pažįsta „Riterių“ žaidėjus, trenerius, todėl, neabejotinai, nestokos noro parodyti, ko yra vertas.

Orų prognozė

Dvikovos metu sinoptikai prognozuoja šiltą rudenišką vakarą – termometro stulpelis pakils iki 13 laipsnių padalos, pūs 7 metrų per sekundę vakarų vėjas, bus debesuota, tačiau lietaus tikimybė artima nuliui.

P