fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

D. Bilonogas: „Toks jausmas, kad „Bangai“ pralaimėjome 0:5“

„Riterių“ legionierius iš Ukrainos Dmytro Bilonogas praėjusį penktadienį „Optibet A lygos“ rungtynėse su Gargždų „Banga“ į aikštę žengė 59 minutę, o kiek daugiau nei po pusvalandžio galėjo džiaugtis dviem įvarčiais. Tiesa, džiaugtis, ne pats tinkamiausias žodis, nes praleistas įvartis šimtąją minutę sudavė nemenką psichologinį smūgį tiek jam, tiek kitiems „Riteriams“.

„Mes sužaidėme lygiosiomis, bet rūbinėje buvo toks jausmas, kad pralaimėjome 0:5. Visi puikiai suprantame, kokio svarbumo taškus praradome“, – sakė super atsarginis D. Bilonogas.

D.Bilonogo dublis jo įvarčių taupyklę papildė iki septynių. Įdomu tai, kad visi tie septyni įvarčiai buvo pelnyti tuomet, kai futbolininkas į aikštę žengdavo po keitimo. Tokiu rezultatu daugiau negali pasigirti nei vienas „Optibet A lygos“ futbolininkas.

Septyni įvarčiai nėra blogas rezultatas, tačiau, tikėtina, jis būtų dar geresnis, jei ne nuolat puolėją kamuojančios traumos. Dėl jų D. Bilonogas šiemet sužaidė tik 877 minutes, o tai tėra tryliktas rezultatas komandoje.

„Jaučiuosi geriau, tačiau nėra taip, kad jausčiausi visiškai sveikas. Dabartinė mano būsena tokia, kad šimtu procentų žaisti negaliu. Kita vertus, kai išeinu į aikštę, apie tai negalvoju ir darau viską, kad komandai atneščiau kuo didesnę naudą“, – sakė D. Bilonogas, niekaip negalintis atsikratyti sausgyslių patempimo.

„Skausmas mane lydi jau ilgą laiką ir, tiesą sakant, prie to aš jau esu pripratęs. Po sezono turėsiu gerai pailsėti, kad pagaliau tai baigtųsi“, – kalbėjo ukrainietis.

Minėtoje dvikovoje su „Banga“ D. Bilonogas į aikštę buvo mestas su Artūru Dolžnikovu. Abu šie žaidėjai buvo geriausi „Riterių“ tų rungtynių žaidėjai.

„Kai treneris pakvietė mane, galvojau tik du dalykus: kaip įmušti įvartį ir kaip laimėti rungtynes. Vienas dalykas pavyko, kitas – deja. Mums per dažnai pritrūksta koncentracijos ir ramybės situacijose, kuriose šie dalykai yra svarbiausi.

Mums tiesiog reikėjo ilgiau palaikyti kamuolį pabaigoje ir to būtų užtekę. Aišku, lengviau pasakyti nei padaryti. O mes nepadarėme. Kaip ir nepadarėme su „Žalgiriu“, kaip ir nepadarėme dar daug kartų. Per šį sezoną mes per daug taškų atidavėme per lengvai“, – kalbėjo D. Bilonogas.

Iki sezono pabaigos „Riteriams“ dar liko sužaisti ketverias rungtynes. Prarasti taškai prieš „Bangą“ reiškia, kad sostinės komanda nebėra savo padėties šeimininkė.

„Nuo pirmo iki paskutinio teisėjo švilpuko tiesiog privalome būti vienas kumštis. Visi turime būti maksimaliai susikaupę ir tik tuomet įmanomas geras sezono finišas. Blogiausia tai, kad prisidirbome iki tiek, jog dabar nebe viskas priklauso nuo mūsų. Kita vertus, pirmiausia privalome žiūrėti į save, nes jei nelaimėsime, nebus ko žiūrėti ir į kitus“, – kalbėjo D. Bilonogas.

Artimiausias „Optibet A lygos“ rungtynes „Riteriai“ žais šį šeštadienį išvykoje prieš „Jonavą“.

P