fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Trys kampiniai lėmė apmaudžią nesėkmę prieš „Sūduvą“

32-ojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 2:3 pralaimėjo „Sūduvai“ ir stipriai apsunkino padėtį kovoje dėl kelialapio į UEFA Konferencijų lygos atranką. Po įvartį „Riteriams“ pelnė Deimantas Rimpa ir Nemanja Lakičius-Pešičius.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš Vilniaus „Žalgirį“, Pablo Villaras atliko ne vieną keitimą starto sudėtyje, be to pakeitė ir taktinę schemą. Šįkart rungtynes sostinės komanda žaidė su dviem vidurio gynėjais, tarp kurių ir debiutavęs Marko Nikoličius.

Nepaisant svarbos, abi ekipos labai aktyviai pradėjo dvikovą ir pirmojo įvarčio laukti ilgai nereikėjo. Po puikaus Mindaugo Grigalevičiaus perdavimo į baudos aikštelę, galva įvartį pelnė D. Rimpa.

„Sūduvos“ šis įvartis į nokdauną nepasiuntė. Anaiptol. Komanda pradėjo persikėlė į „Riterių“ aikštės pusę bei pradėjo kelti vieną kampinį po kito. Ketvirtuoju bandymu buvo nesužiūrėtas Nicolas Taravelis, kuris būdamas visiškai laisvas prieš vartus rezultatą išlygino.

Deja, tai nebuvo paskutinis kartas, kai kampinis P. Villaro komandai pakišo koją. Dar po aštuonių minučių pirmas prie kamuolio po perdavimo nuo kampinio gairelės prišoko Aleksandras Živanovičius, ir po jo smūgio priekyje jau buvo „Sūduva“.

It apmaudus epizodas įvyko besibaigiant kėliniui. Rungtynių arbitras suklydo užfiksavęs „Riterių“ pražangą. Po šios pražangos sekė kampinis, kuris ir vėl „Sūduvai“ atnešė įvartį. Darsyk pasižymėjo A. Živanovičius. Tai reiškia, kad per kėlinį vilniečiams tris įvarčius sumušė gynėjai.

Antrajame kėlinyje „Riteriai“ perėmė iniciatyvą, žaidė aktyviau, turėjo kamuolio kontrolę, deja, pavojaus prie varžovų vartų visiškai nesukūrė. Trečioji pavojinga zona beveik neegzistavo. Marijampoliečiai, savo ruožtu, turėdami dviejų įvarčių pranašumą, tvarkingai gynėsi ir tai buvo jų raktas į pergalę.

Be progų vykusiame antrajame kėlinyje situacija galėjo pasikeisti jau per pridėtą laiką, kai vienas prieš Armantą Vitkauską pabėgo Danilas Kondrakovas, tačiau šią dvikovą laimėjo „Riterių“ vartininkas.

Dar po poros minučių buvo užfiksuota pražanga prieš Dmytro Bilonogą. Pats ukrainietis smūgiavo, o kamuoliui pataikius į skersinį, pirmasis prie jo pribėgo N. Lakičius-Pešičius, kuris pelnė antrąjį savo įvartį atstovaudamas „Riteriams“.

Deja, netrukus buvo paskelbta dvikovos pabaiga, kuri „Riterius“ lentelėje stumia į penktą poziciją.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, N. Lakičius-Pešičius, A.Levšinas, M. Nikoličius, N. Eskičius (64 min. M. Ramanauskas), R. Filipavičius (85 min. E. Onah), M. Grigaravičius (64 min. G. Paulauskas), D. Miličevičius, D. Rimpa (73 min. D. Rimpa), L. Dias.

P