fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Žalgiris“ – „Riteriai“: paskutinis sezono derbis

Nuo tada, kai prieš aštuonerius metus tuometiniai „Trakai“ papildė „Optibet A lygos“ dalyvių gretas, kovos su „Žalgiriu“ tapo išskirtinės. Komandos viena prieš kitą kovoja negailėdamos jėgų ir visiškai nesvarbu, kokia turnyrinė situacija buvo vienu ar kitu metu.

Per tuos aštuonerius metus nebuvo vieno atvejo, kad „Riteriai“ iš žalgiriečių neatimtų taškų. Kitaip tariant, jie visada padarydavo tai, ko šiemet per keturis susitikimus, įskaitant taurę, dar nepadarė. Liko vienas bandymas – bandymas, kuris itin svarbus žiūrint į turnyro lentelę.

Data: 2022 m. rugsėjo 18 d. 19:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

Naujienos

„Riteriams“ likus sužaisti septynerias rungtynes iki „Optibet A lygos“ pabaigos, klubas pasipildė dar vienu naujoku – Marko Nikoličiumi iš Serbijos. Gynėjas visą šią savaitę treniruojasi su komanda ir, kaip pats sako, jokių adaptacinių problemų nejaučia. Tai jau trečias naujokas per pastarąsias dvi savaites.

Aštuoniolikmetis „Riterių“ saugas Esmilis Kaušinis, kuris pastaruoju metu nuolat patekdavo į pagrindinės komandos protokolą, o dvikovoje su „Banga“ debiutavo „Optibet A lygoje“, išvyko į Italiją ir karjerą tęs „Lecce“ jaunimo komandoje.

Po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžta Matas Ramanauskas. Negalėjęs padėti komandai dvikovoje prieš „Hegelmann“, saugas buvo mestas į B komandos rungtynes „Optibet Pirmoje lygoje“. Dvikovoje prieš „Žalgirį“ diskvalifikuotų žaidėjų „Riterių“ ekipoje nėra.

Karjeros sezoną žaidžiantis Artūras Dolžnikovas vienintelis iš komandos iškviestas į nacionalinę rinktinę. Artūrui tai jau antras toks įvertinimas 2022-aisiais.

Varžovas

Nors daugelis spėliojo, kad „Žalgiris“ turės daug vargo rungtyniaudamas dviem frontais („Optibet A lygoje“ ir UEFA Konferencijų lygoje), tačiau bent kol kas to vargo nesimato. Žalgiriečiai itin užtikrintai pradėjo grupės turnyrą ir šiuo metu savo sąskaitoje galėjo turėti daugiau negu turi. Maža to, nacionalinėse pirmenybėse jų persvara prieš artimiausius varžovus vis labiau auga.

Kitą savaitę dėl rinktinių pertraukos UEFA Konferencijų lygos rungtynės nevyks, tad galime prognozuoti, jog Vladimiras Čeburinas dvikovai su „Riteriais“ mes savo smogiamąją jėgą.

27 turas

Prieš savaitę vykusiose rungtynėse „Riteriai“ susitikimą su „Hegelmann“ baigė nulinėmis lygiosiomis, o dviejų Žalgirių dvikovoje vilniečiai buvo stipresni 2:0.

„Riteriams“ dvikova su „Hegelmann“ prasidėjo gana sunkiai, pirmojo kėlinio antroje pusėje jie perėmė iniciatyvą, tačiau po pertraukos visos žaidimo gijos priklausė Kauno rajono komandai.

„Žalgiris“ savo pergalę iškovojo taip pat sunkiai, abu įvarčius įmušęs nuo 85 minutės. Iki tol kauniečiai Vilniaus ekipą galėjo nubausti ne kartą.

Tarpusavyje

9-14-22. Šiemet „Riteriai“ „Žalgiriui“ pralaimėjo jau keturis kartus, tačiau didelio dėmesio sulaukė tik vienas – prieš kelias savaites vykęs susitikimas „Hegelmann LFF taurės“ turnyre.

Tose rungtynėse „Riteriai“ turėjo pergalę savo rankose, tačiau per pridėtą laiką praleido du įvarčius bei kovą dėl titulo baigė.

Prieš tai vykusiose rungtynėse „Riteriai“ taip pat pirmavo, tačiau vėliau siaubingai klysdami varžovams leido iškovoti vieną didžiausių pergalių tarpusavio istorijoje.

Akistata

Valdemaras Borovskis prieš Saulių Mikoliūną. Du super veteranai, skaičiuojantys 38-us gyvenimo metus aikštėje susitiks dar kartą. Kas žino, galbūt, paskutinį.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja rudenišką orą. Termometro stulpelis rodys 13 laipsnių šilumą, bus debesuota, tačiau lietus nenumatomas. Pūs trijų metrų per sekundę šiaurės vėjas.

 

P