fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

T. Simaitis: „Labai svarbu, kad komanda turėjo laiko poilsiui, o žaidėjai – atsistatymui po mikrotraumų“

Prieš devynias dienas „Optibet A lygos“ rungtynes su „Žalgiriu“ sužaidę „Riterių“ futbolininkai buvo išleisti atostogų. Tokią privilegiją jiems suteikė tvarkaraštis, pagal kurį sostinės komanda turi net trijų savaičių pertrauką. Atostogos baigėsi ir šią savaitę Pablo Villaras su savo štabu pradėjo auklėtinius ruošti paskutinei šešerių rungtynių serijai.

„Neįprastai ilga pauzė, kurią stengiamės išnaudoti kuo geriau. Labai svarbu, kad komanda turėjo laiko poilsiui, o žaidėjai – atsistatymui po mikrotraumų. Atmetus sunkias traumas besigydančius Filipę Brisolą ir Olaidę Badmusą, lazarete šiuo metu yra vienintelis Dmytro Bilonogas, kuris, beje, iki artimiausių komandos rungtynių taip pat turėtų būti pasiruošęs“, – sakė klubo sporto direktorius Tadas Simaitis.

Nepaisant ilgo tarpo tarp rungtynių, „Riteriai“ nesužais nei vienų kontrolinių rungtynių. Ne dėl to, kad nenorėtų, tiesiog nėra tokių galimybių.

„Ateinantį savaitgalį vyks visi čempionatai, todėl neturime pasirinkimo, su kuo galėtumėm rungtyniauti. Tikrai to per daug nesureikšminam, o esantį laisvą laiką stengiamės išnaudoti kuo geriau“, – kalbėjo T. Simaitis.

Artimiausias rungtynes po pauzės „Riteriai“ spalio 9 dieną Vilniuje žais prieš „Sūduvą“. Tose rungtynėse vilniečiams nepadės diskvalifikuotas Artūras Dolžnikovas. Su rinktine iš Liuksemburgo pirmadienio vakarą į Lietuvą sugrįžęs futbolininkas prie komandos treniruočių prisijungs trečiadienį.

„Be abejo, Artūro trūks, tačiau bet kokiu atveju mūsų suolas bus gerokai ilgesnis nei turėjome pastaruoju metu. Tiek Mindaugas Grigaravičius, tiek Lucas Dias treniruojasi visu pajėgumu, taip pat prie komandos vis labiau pritampa neseniai atvykęs Marko Nikoličius. Svarbu žaidėjams nepatirti traumų ir viskas bus gerai“, – sakė T. Simaitis.

Šiuo metu „Riteriai“ turnyro lentelėje yra treti.