fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ prieš „Žalgirį“ taškų šiemet neiškovojo

30-ojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse tarp dviejų Vilniaus komandų pajėgesni buvo žalgiriečiai, „Riterius“ nugalėję rezultatu 3:1. „Riteriams“ įvartį pelnė po keitimo pasirodęs Mindaugas Grigaravičius.

Nepaisant pastiprinimo savaitės viduryje, Pablo Villaras į aikštę metė tą pačią sudėtį, kuri prieš savaitę nulinėmis lygiosiomis baigė susitikimą prieš „Hegelmann“. Žalgiriečiai, savo ruožtu, vos su keliomis išimtimis, žaidė ta pačia sudėtimi, kuri prieš tris dienas garbingai kovojo prieš „Basel“.

Dvikova prasidėjo tuo, kad sužaidus vos minutę į žaidimą pirmą kartą buvo įtrauktas Armantas Vitkauskas. „Riterių“ vartininkas su užduotimi susitvarkė užtikrintai ir varžovų smūgiuotą kamuolį nukreipė už aikštės ribų.

Po šio epizodo žalgiriečiams ir toliau priklausė iniciatyva, tačiau ilgą laiką ji nieko nedavė. „Riteriai“ drąsiai ir patikimai dirbo gynyboje, pavojų neutralizuodavę dar iki trečiosios pavojingiausios zonos.

Pirmoji tikra žalgiriečių proga jau persiritus kėliniui į antrąją pusę virto įvarčiu. Pabėgę į greitą ataką ir turėdami kiekybinę persvarą A. Vitkauskui nepaliko šansų. Kiek daugiau nei po dešimties minučių žalgiriečių antra proga virto antru įvarčiu. Kamuolys vartuose atsidūrė po užsitęsusios atakos, smūgio ir rikošeto.

Įgiję dviejų įvarčių deficitą „Riteriai“ kiek pasimetė, o tai vos nekainavo trečiojo įvarčio. Susitvarkęs su gynėjais, Saulius Mikoliūnas smūgiavo netaikliai.

Antrasis kėlinys prasidėjo tuo, kad P. Villaras atliko iškart du pakeitimaus – Artūrą Dolžnikovą ir Gytį Paulauską pakeitė Mindaugas Grigaravičius ir Deimantas Rimpa. Žaidimas po pertraukos tapo gerokai aktyvesnis, o sužaidus vienuolika minučių, Rokas Filipavičius per plauką nesušvelnino deficito. Rezultatyviausias „Riterių“ žaidėjas atsidūrė visiškai vienas prieš Edviną Gertmoną, tačiau pataikyti į vartų plotą nesugebėjo.

Šis epizodas „Riterius“ dar labiau pabudino. Užteko vos penkių minučių, kad „Riteriai“ priverstų žalgiriečius sužaisti ranka baudos aikštelėje, o skirtą vienuolikos metrų baudinį M. Grigaravičius realizavo užtikrintai.

Įvartis dar labiau pažadino futbolininkus, tad paskutinė beveik pusvalandį trukusi atkarpa buvo pati įdomiausia. Iš pradžių du gerus šansus turėjo žalgiriečiai (kartą komandą išgelbėjo Deividas Malžinskas, kartą Francis Kyeremeh smūgiavo netiksliai), po to savo galimybę turėjo ir „Riteriai“ tačiau po užsitęsusios standartinės situacijos nepavyko pataikyti į kamuolį.

Rungtynių pabaigoje P. Villaras dar labiau pakeitė sudėtį. Į aikštę buvo mesti Luka Koberidze, Lucas Dias ir Choco, o likus dviem minutėms iki pagrindinio laiko pabaigos Nemanja Lakičius-Pešičius iš gynybos perkeltas į puolimą.

Dar po minutės „Riteriai“ pabėgo į kontrataką dviese M. Grigaravičius ir L. Dias prieš vieną varžovą. Deja, pirmojo perdavimas iš dešiniojo krašto buvo per stiprus.

Rizikuodami „Riteriai“ paliko per daug erdvių ir jau pridėto laiko metu Renanas Oliveira nuo aikštės vidurio atliko reidą, kuris virto trečiuoju žalgiriečių įvarčiu. Netrukus buvo paskelbta rungtynių pabaiga.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, A. Kalermo, N. Lakičius-Pešičius, D. Malžniskas, A. Levšinas (84 min. Choco), N. Eskičius (75 min. L. Koberidze), D. Miličevičius (84 min. L. Dias), R. Filipavičius, A. Dolžnikovas (46 min. M. Grigaravičius), G. Paulauskas (46 D. Rimpa).

P