fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Čeliauskas – apie pauzę, apie naujokus ir bandymą išspausti maksimumą

Po sekmadienį prieš Vilniaus „Žalgirį“ sužaistų paskutinių „Optibet A lygos“ rungtynių pagrindiniams „Riterių“ žaidėjams buvo suteikta savaitė atostogų. Tiesa, sąlyginių atostogų, nes futbolininkams sudarytas planas, kaip jie turi palaikyti sportinę formą, kad į rikiuotę grįžtų visiškai pasiruošę. Mažiau žaidybinio laiko gavę futbolininkai prisijungė prie B komandos

„Kitą savaitę planuojame susirinkti visi ir kibti į darbus. Iki būsimų rungtynių bus dar pilnos dvi savaitės, todėl pakaks laiko gerai padirbėti ir pasiruošti paskutiniam sezono etapui“, – sakė „Riterių“ fizinio rengimo treneris Marius Čeliauskas.

Nuo sezono pradžios sostinės komanda sužaidė 33 oficialias rungtynes, o trijų savaičių pauzė tarp rungtynių yra antroji šiemet.

„Iš fizinės ir psichologinės pusės yra gerai persikrauti. Tačiau kalbant apie varžybinę praktiką, tai gana ilgas laiko tarpas be rungtynių. Žvelgiant iš pozityvios pusės, mums tai gali išeiti į naudą, kadangi kai kurie žaidėjai prie komandos prisijungė neseniai. Tai bus papildomas laikas jiems geriau apsiprasti prie komandos draugų ir įgauti geresnę formą“, – kalbėjo M. Čeliauskas.

Kalbėdamas apie naujokus, treneris omeny turėjo ketveriose rungtynėse jau spėjusį sudalyvauti Nemanją Lakičių-Pešičių, triskart rungtynių pabaigose pasirodžiusį Luką Koberidzę ir tik praėjusią savaitę prie komandos prisijungusį Marko Nikoličių. Be abejo, šioje vietoje galime pridurti ir 10 rungtynių jau spėjusį sužaisti Nikolą Eskičių bei devynis kartus komandai atstovavusį Dejaną Miličevičių.

„Jiems visiems labiausiai trūko varžybinio parengtumo (match fitness) ir žaidybinės praktikos, taip pat kondicijos nebuvo geriausio lygio. Per paskutines keturias savaites mes sužaidėme septynerias rungtynes. Nepaisant to, kad jie prisijungė vėliau, bet vis tiek normalu, kad nuovargis jiems yra didesnis nei kitiems žaidėjams. Kita situacija su Marko. Jis dar nerungtyniavo, tačiau tikimės jį įvesti kaip įmanoma greičiau, kad galėtų padėti komandai artimiausiu metu“, – naujokų situaciją apibūdino M. Čeliauskas.

„Optibet A lygos“ sezonas baigsis lapkričio 23 dieną. Komandoms per tą likusį laiką teks sužaisti nuo šešerių iki devynerių rungtynių. „Riterių“ sezono finiše laukia šeši varžovai.

„Laiko yra 8-9 savaitės, o tai pakankamai daug. Situacija mums nėra ideali, nes tarpai tarp rungtynių yra nuo 3 dienų iki 21 dienos, tačiau mes tvarkaraščio negalime pasirinkti, tad lieka pristaikyti ir bandyti spausti maksimumą“, – konstatavo M. Čeliauskas.