fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Traumų kankinami „Riteriai“ žada sugrįžti dar stipresni

Kai sekmadienį „Riteriai“ išvykoje žaidė prieš „Kauno Žalgirį“, treneris Pablo Villaras sudėtį rinkti buvo priverstas absoliučiai kitokią nei pats norėtų. Jo dispozicijoje, kaip jau kurį laiką su pertraukomis, nebuvo Olaidės Badmuso, Aleksandro Levšino, Felipės Brisolos, Mindaugo Grigaravičiaus, Deimanto Rimpos, Luco Dias bei Gyčio Paulausko. Jie visi yra patyrę traumas ir treniruočių procese dar nedalyvauja.

„Sunku pasakyti, kodėl šiemet traumų skaičius taip išaugęs. Bandome ieškoti priežaščių, daug diskutuojame su visu „Riterių“ trenerių štabu šia tema, siekiame pagerinti situaciją. Pradėjome bendradarbiauti su sporto gydytoja Akvile Vilkyte, yra ir daugiau minčių, kaip pagerinti šią jautrią sritį“, – kalbėjo sporto direktorius Tadas Simaitis, kuriam darbo valandos po kiekvienos traumos tampa vis ilgesnės.

„Taip, sporto direktoriui atsiranda daugiau darbo žaidėjų paieškose (šypsosi). Šioje vietoje didžiausią AČIŪ reikia tarti klubo prezidentui Janui Nevoinai, kad ilgam iškritus svarbiems žaidėjams, surado papildomų lėšų, kurias galėjome panaudoti komandos papildymui. Tai be galo svarbus indėlis šiame sezone“, – sakė T. Simaitis.

Skaudžiausia netektimi „Riteriams“ tapo F. Brisolos kryžminių raiščių trauma patirta birželio 18 dieną vykusiose rungtynėse prieš „Šiaulius“. Ant LFF vejos griuvęs brazilas rėkė iš skausmo, netrukus neštuvais buvo išneštas iš aikštės, į kurią nebesugrįžo. Operuotis ir reabilituotis F. Brisola išvyko į gimtinę.

„Sunkiai dirbu, kartais po du kartus per dieną ir jaučiu, kaip situacija gerėja. Ne taip greitai kaip norėčiau, bet darau viską, kad galėčiau sugrįžti kuo stipresnis. Patikėkite, mano kūnas tai jaučia“, – prabėgus dviem mėnesiams po nelaimės kalbėjo futbolininkas.

Tos pačios birželio 18 dienos rungtynės paskutinėmis šiame sezone tapo ir gynėjui Olaidei Badmusui. Legionierius iš Nigerijos 34 minutę dėl besikartojusių kelio skausmų buvo pakeistas. Įdomus, bet nemalonus sutapimas – tokią pat traumą O. Badmus patyrė ir debiutinėse šio sezono rungtynėse prieš „Panevėžį“. Ir tuomet jis buvo pakeistas 34 minutę. Antras kartas „nemelavo“ – nigeriečiui šią savaitę atlikta šoninių kelio raiščių operacija.

„Mano karjeroje pirma tokia trauma, todėl buvo baisoka. Vis tik, situacija keičiasi į gerą ir džiaugiuosi tuo. Nors žaisti dar ilgai negalėsiu, tačiau su tuo jau susitaikiau ir dirbu tam, kad grįžčiau dar stipresnis nei buvau iki šiol. Laukia ilgas reabilitacijos procesas“, – motyvacijos nestokojo O. Badmus.

Nuolatinius kojos skausmus jautusiam ir visavertiškai treniruotis negalėjusiam Aleksandrui Levšinui buvo atlikta plazmos terapija. Šis procesas futbolininką taip pat neribotam laikui išvedė iš rikiuotės.

„Prieš sezoną labai daug dirbau ir, tuo pačiu, labai tikėjausi, kad šiuos metus pavyks įveikti be traumų. Deja, atsitiko kitaip. Kai išgirdau diagnozę, patyriau nemažą nusivylimą. Bet kokiu atveju, dabar jaučiuosi žymiai geriau ir laukiu momento, kai galėsiu sugrįžti į pagrindinę grupę. Žinoma, prireiks laiko pasiekti buvusią formą, bet, esu tikras, kad viskas baigsis gerai“, – reziumavo A. Levšinas.

Kitiems iš traumuotų žaidėjų sąrašo neišlipantiems futbolininkams taikoma kasdienė prevencija – sudarytos individualios atsistatymo programos.

Dėl nuolatinių traumų ir komandą palikusių Dominyko Barausko ir Tomašo Vestenickio, į ekipą buvo pakviesti trys naujokai. Dar vienas turėtų prisijungti artimiausiu metu.

P