fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Žalgiris“: mūšis prieš UEFA turnyro grupių komandą

Nepriklausomai nuo to, kokios sportinės formos būtų „Riteriai“ ar „Žalgiris“, šių ekipų tarpusavio dvikovos įprastai būna karštos. Vis tik, sekmadieninis atvejis bus kitoks, nes Pablo Villaro komandai pirmąsyk istorijoje teks kautis prieš UEFA Konferencijų lygos grupes jau pasiekusią komandą. Kokią įtaką tai padarys rungtynėms? Pamatysime jau greitai.

Data: 2022 rugpjūčio 14 d. 17:55 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė rungtynių transliacija – per TV6. Bilietus platina kakava.lt.

Naujienos

Praėjusį sekmadienį be didžiulio būrio žaidėjų pralaimėjimą prieš „Kauno Žalgirį“ patyrę „Riteriai“ per šią savaitę dalį traumuotųjų susigrąžino. Į treniruočių procesą sugrįžo Mindaugas Grigaravičius, Lucas Dias ir Deimantas Rimpa. Vis tik, dėl jų dalyvavimo rungtynėse nėra aišku.

„Riterių“ treniruočių procese šią savaitę dalyvavo gynėjas iš Ukrainos, tačiau su šiuo futbolininku sutartis pasirašyta nebuvo.

Abiejų klubų antrinės komandos penktadienį žaidė „Optibet Pirmos lygos“ rungtynėse. Nors žaidybinė ir teritorinė persvara ilgą laiką priklausė Fabio Mazzone auklėtiniams, pergalę 2:1 šventė žalgiriečiai.

Varžovas

Čempiono titulą giants Vilniaus „Žalgiris“ šią vasarą sukūrė istoriją, kai Lietuvos klubas prasimušė į UEFA grupių turnyrą. Ar tai bus Konferencijų lyga, ar Europos lyga, paaiškės per artimiausias dvi savaites.

Užsitęsęs dalyvavimas Europoje verčia žalgiriečių vyriausiąjį trenerį Vladimirą Čeburiną varijuoti sudėtimi, vienus žaidėjus pasirenkant UEFA turnyrams, kitus – „Optibet A lygai“.

Paskutines rungtynes žalgiriečiai žaidė antradienį, kai Vilniuje lygiosiomis 1:1 sužaidė su Budės „Glimt“ klubu. Artimiausia dvikova Europoje V. Čeburino auklėtinių laukia kitą ketvirtadienį, Bulgarijos Razgrado mieste.

Paskutinis turas

Praėjusį savaitgalį „Riteriai“ apmaudžiai pralaimėjo „Kauno Žalgiriui“, o „Žalgiris“ nelengvai nugalėjo Gargždų „Bangą“.

„Riterių“ pralaimėjimą lėmė neišnaudotos progos, kurių šįsyk buvo daugiausiai per pastarąjį laiką. Deja, vienos geriausių žaidimo prasme rungtynių taškų į turnyro taupyklę nepridėjo.

Žalgiriečiai rungtynes su Gargždų komanda pradėjo itin vangiai, o neįpusėjus kėliniui dar neteko ir vieno žaidėjo, kai už paskutinės vilties pražangą Dinmuchamedas Kaškenas buvo pašalintas iš aikštės. Likę dešimtyje, žalgiriečiai perėmė iniciatyvą, kurią vėliau pavertė dviem įmuštais ir vienu praleistu įvarčiu.

Tarlpusavyje

9-14-20. Per šį sezoną abi sostinės komandos tarpusavyje susikaus penkis kartus, įskaitant ir LFF taurės turnyrą. Kol kas yra sužaistos dvejos rungtynės, kuriose abusyk triumfavo žalgiriečiai. 

Pirmose sezono rungtynėse „Riteriai“ startavo galingai, tačiau nepasinaudoję savo progomis, jie atidavė iniciatyvą varžovams. Abiejų kėlinių pabaigose „Žalgirio“ legionieriai įmušė po įvartį ir to užteko žaliai baltiems iškovoti pergalę.

Antrose blankiose rungtynėse „Riterių“ pralaimėjimą lėmė vienas įvartis, kurį varžovai įmušė po kampinio. Deja, į šį įvartį atsakymo „Riteriai“ neturėjo.

Akistata

Nikola Eskičius prieš Mantą Kuklį. Legionierius iš Serbijos vis tvirčiau jaučiasi „Riterių“ gretose ir jo svarba vis labiau pastebima komandos treniruotėse. Sunku nuspėti, bet labai gali būti, kad Niko teks varžytis prieš Europoje mažiau žaidybinio laiko gaunantį, tačiau „Optibet A lygoje“ vis dar žibantį M. Kuklį.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja vasarišką šilumą. Termometro stulpeliai turėtų rodyti 27 laipsnius šilumos, pūs trijų metrų per sekundę rytų vėjas. Nei lietaus, nei debesų nenumatoma.    

P