fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Pirmoje lygoje pralaimėta „Žalgiriui B“

Aštuonioliktojo „Optibet Pirmos lygos“ turo rungtynėse tarp dviejų Vilniaus komandų „Riteriai B“ pirmieji pelnė įvartį, tačiau pergalę rezultatu 2:1 šventė „Žalgirio B“ jaunimas. Įvartį „Riteriams B“ pelnė Daniel Misiūnas.

Nuo rungtynių pradžios didelį tempą pasiūlę „Riteriai B“ vos po dviejų minučių sukūrė pirmą rimtą pavojų. Baudos aikštelėje atsidūręs Esmilis Kaušinis ilgai taisėsi kamuolį, tačiau pataikyti į vartų plotą nesugebėjo.

Žalgiriečiai bandė išlyginti žaidimą, tačiau jiems tai sekėsi daryti labai sunkiai. Jaunieji Riteriai pradėjo kurti vieną progą po kitos, kol galiausiai Daniel Misiūnas tolimu smūgiu išvedė komandą į priekį. Nepaisant to, kad tuomet buvo sužaistos tik 18 minučių, dar iki to momento galėjo pasižymėti ir Matas Latvys, ir Ebuka Onah.

Po įvarčio žaidimas išsilygino, tačiau dar iki pertraukos arčiau antrojo įvarčio buvo „Riteriai“ nei pirmojo „Žalgiris“. Po kampinio Kipras Obolevičius buvo paliktas visiškai laisvas, tačiau smūgiuodamas galva jis nepataikė į vartų plotą. Artėjant pertraukai, prie žalgiriečių vartų kilo dar keli gaisrai, tačiau jie situacijos nepakeitė.

Patys „Žalgirio B“ futbolininkai rimto pavojaus prie Geraldo Širvinsko vartų nekūrė, tačiau tai jiems nesutrukdė išlyginti rezultato. Visiškai nepavojingoje situacijoje kamuolys pasiekė Adamsą Olubi, kuris nestipriu, bet tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

Antroji rungtynių pusė prasidėjo dar aktyvesniais Fabio Mazzone auklėtinių veiksmais. Vos po kelių minučių neblogą šansą turėjo M. Latvys, o iškart po jo – puikiausios galimybės neišnaudojo po keitimo į aikštę žengęs Robertas Ratkevičius. Iš kelių metrų jis smūgiavo virš vartų.

Tada atėjo „Žalgirio B“ eilė. Iš pradžių išprovokuota pražanga prie pat baudos aikštelės, netrukus pavojus po kampinio ir, galiausiai, siaubinga klaida gynyboje, kuria būdamas visiškai laisvas prieš Geraldą Širvinską pasinaudojo Meinardas Mikulėnas.

Dvikovos pabaigoje „Riteriai B“ dėjo daug pastangų, kad rezultatas būtų išlygintas, tačiau, skirtingai nei ilgą rungtynių dalį, žaidimas nebesiklijavo ir vienintelė proga buvo sukurta tik per pridėtą laiką. Žalgiriečiai savo progą turėjo taip pat. Jei ne puikus G. Širvinsko žaidimas, galėjo padidinti persvarą.