fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

E. Jankauskas: „Riterių“ puolėjai galėtų įvarčius mušti ir stipresniuose čempionatuose“

2022 metų „Optibet A lygos“ pirmenybėms persivertus į antrąją pusę, sostinės „Riterių“ komanda pagal įmuštus įvarčius, atsilikdama nuo „Hegelmann“ ir „Žalgirio“, užima trečiąją vietą. Prie šio rezultato labiausiai prisideda puolėjų ketvertukas: Rokas Filipavičius, Gytis Paulauskas, Dmytro Bilonogas bei Artūras Dolžnikovas. Jie kartu sumušė 22 įvarčius iš 34.

Su priekinės linijos žaidėjais dirbantis Edgaras Jankauskas pažymi, kad tai toli gražu ne riba. Maža to, tas skaičius, anot specialisto, jau dabar galėjo būti gerokai didesnis.

„Mano nuomone, tiek Gytis, tiek Filas jau turėjo būti su dviženkliais skaičiais. Kodėl to nėra? Priežasčių galima rasti įvairių. Vienu metu Rokas buvo traumuotas, kitu etapu – Gytis. Be to, ir varžovai į mušančius įvarčius puolėjus jau žiūri kitaip.

Būtent tai bandau akcentuoti žaidėjams. Sakau jiems, kad kuo labiau jie tobulėja, tuo daugiau dėmesio sulauks iš varžovų. Ir nepaisant to, kad jie tampa geresniais žaidėjais, norėdami įmušti įvartį, jie privalo įdėti daugiau pastangų“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Po praėjusio sezono prie komandos prisijungęs UEFA Čempionų lygos laimėtojas žaidėjų veiksmuose mato pokyčius, kurie įprastam žiūrovui ne visada yra pastebimi.

„Pavyzdžiui, Gytis visiškai kitaip eina link aukštų kamuolių, visiškai kitaip priima juos, atsitveria nuo gynėjų. Gerėja užbaigimas. Apskritai, būtų keista, jei dirbant pusę sezono, nesimatytų rezultato. Tai reikštų, kad kažkuri pusė blogai dirba.

Yra svarbių momentų, pavyzdžiui, kaip puolėjas atsitveria nuo kamuolio, kaip jis priima kamuolį dvikovoje, kaip jis eina į aukštą kamuolį. Tai yra dalykai, kuriuos aš akcentuoju ir matau, kaip jie stengiasi tuos dalykus pagerinti. Tai ir yra tobulėjimo formulė. Kitos nėra“, – sakė E. Jankauskas.

Kalbėdamas apie savo pozicijos žaidėjus, treneris neabejoja, kad su tokiais gebėjimais jie visi galėtų sėkmingai pritapti stipresnėse lygose.

„Man lengviausia dirbti su tais žaidėjais, kurie nori dirbti. Ši mano funkcija man pačiam įdomi, bet tik tuo atveju, kai dirbu su žaidėjais, kurie nori, kurie patys ieško tobulėjimo kelių. Treniruočių procese yra komandiniai pratimai, kur labiau aiškiai matosi, kuris nori daugiau, kuriam kažko trūksta ir jis tą jaučia. Tai šitie žaidėjai turi didesnes galimybes žengti žingsnį link rimtesnių lygų, link rimtesnių čempionatų.

Net neabejoju, kad dabartiniai „Riterių“ puolėjai yra geri puolėjai ir jie galėtų mušti dar daugiau įvarčių „Optibet A lygoje“ ir taip pat mušti įvarčius rimtesniuose čempionatuose. Atributai tam tikrai yra.

Visų pirma, yra techninė dalis su kamuoliu, kada jį priimi, kada išsaugai, kada tavo gynybinė ir saugų linijos pradeda tikėti puolėjais. Pavyzdžiui, Gytis paskutinėse rungtynėse su geriausia lygos komanda laimėjo beveik visas oro dvikovas. Tada komanda pradeda tikėti, kad kiekvienas aukštas kamuolys bus laimėtas, o tai reiškia, kad galime koncentruotis ir galvoti, kur kris antras kamuolys.

Toliau užbaigimas. Manau, kad visi mūsų puolėjai Filas, Gytis, Artūras, Dima turi gerą užbaigimą. Aišku, jis visada gali būti geresnis. Visada norisi, kad būtų greitesnis kamuolio priėmimas, jo pasitaisymas ir smūgis į vartus. Mums reikia, kad užtektų vieno lietimo, jog kamuolys paklustų. Ne dviejų, ne trijų, o vieno“, – reziumavo E. Jankauskas.

Šį sekmadienį „Riterių“ „Optibet A lygoje“ laukia dvikova Marijampolėje su „Sūduva“. Iki šiol žaistose dvejose rungtynėse du įvarčius marijampoliečiams yra įmušęs A. Dolžnikovas, vieną – gynėjas Aleksandras Levšinas.

P