fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Be variantų: „Riteriai“ triuškinamai nusileido „Žalgiriui“

„Optibet A lygos“ 22 turo rungtynėse tarp dviejų sostinės komandų užtikrintai triumfavo „Žalgiris“. Nepaisant pirmo praleisto įvarčio, šalies čempionai laimėjo 5:1. Vienintelį „Riterių“ įvartį pelnė į starto sudėtį sugrįžęs Artūras Dolžnikovas.

Vos prasidėjus dvikovai, A. Dolžnikovas perėmė kamuolį iš varžovų ir jau 25 sekundę pasiuntė kamuolį į vartus. Po nokdauno „Žalgirio“ gynėjai darsyk suklydo, tačiau Gytis Paulauskas uždelsė ir padvigubinti skirtumo nepavyko.

Pirmoji situacija prie „Riterių“ vartų baigėsi išlyginamuoju įvarčiu. Nesusikalbėję gynyboje ir nesugebėję išmušti kamuolio tolyn, „Riteriai“ įsimušė įvartį į savo vartus. Kurį laiką atrodė, kad šis praleistas įvartis neišmuš Pablo Villaro treniruojamos komandos iš ritmo, tačiau netrukus jau atrodė kitaip.

Esant rezultatui 1:1, G. Paulauskas pabėgo visiškai vienas prieš varžovų vartininką. Nepaisant to, kad buvo daug laiko pasiruošti smūgiui, pergudrauti Edvino Gertmono jam nepavyko.

Deja, tai buvo viskas, ką „Riteriai“ sukūrė puolime. Dar blogiau, kad trūkumo puolime nepavyko kompensuoti ir žaidimu gynyboje. Gerą progą pasižymėti turėjo Mantas Kuklys, dar geresnę – Josipas Tadičius. Tose dviejose situacijose „Riteriams“ pasisekė.

Vėliau klostėsi kur kas blogiau. Valdemarui Borovskiui kamuolys pataikė į ranką ir Donatas Rumšas už tai skyrė 11 metrų baudinį. Renanas Oliveira jį realizavo ir nepaliko klausimų, kas laimės šias rungtynes.

Antrasis kėlinys buvo vienas blogiausių arba pats blogiausias šiame sezone. Žalgiriečiai darė ką norėjo, o „Riteriai“ daugelyje situacijų liko pasyviais stebėtojais. Iš pradžių J. Tadičius, vėliau R. Oliveira, o dar vėliau Mathias Oyewusi tiksliais smūgiais „Riterius“ pasiuntė į nokautą.

Žalgiriečiai sostinės derbį šį sezoną laimėjo trečią kartą iš trijų. Kitą savaitgalį „Riterių“ laukia svarbi išvyka į Marijampolę ir rungtynės su „Sūduva“. Norėdama laimėti, sostinės komanda privalės pademonstruoti visiškai kitokį veidą.