fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ festivalyje – dar viena mažųjų šventė

Šešiolikos metų gimtadienį praėjusį rugsėjį pažymėjęs ir grandiozinį vaikų festivalį pradėjęs „Riterių“ klubas per šią vasarą surengs net devynias fiestas. Šį trečiadienį Lietuvos futbolo federacijos stadione įvyko trečioji šventė, kurioje dalyvavo Ukmergės vaikų lopšelis-darželis „Nykštukas“, Vilniaus Salininkų lopšelis-darželis, Vilniaus lopšelis-darželis „Viltenė“ ir Vilniaus lopšelis-darželis „Skroblinukas“. Iš viso dalyvių skaičius viršijo 70.

„Kaip ir kiekvieną kartą, noriu padėkoti Sporto rėmimo fondui bei kitiems rėmėjams, partneriams už suteiktą galimybę surengti tokį grandiozinį projektą, kurio tikslas – Vilniaus miesto ir Vilniaus regiono vaikus sudominti futbolu bei įtraukti juos į veiklą, prisidėsiančią prie sveikos gyvensenos skatinimo, didesnio moksleivių užimtumo.

Nuo pirmojo festivalio, kurį surengėme dar rugsėjo mėnesį, niekas nepasikeitė. Vis dar vaikų veiduose matome daug šypsenų, o jų auklėtojų padėkos yra geriausias įvertinimas mums“, – sakė projekto vadovė Jovita Savostaitė.

Festivalis pradedamas bendra dalyvių nuotrauka, o tuomet vaikai išskirtomi į šešias skirtingas stoteles, kuriose turi atlikti jiems pritaikytas užduotis. Kartu su vaikais tas užduotis atlieka ir „Riterių“ futbolininkai.

„Svarbiausias tų žaidimų akcentas – vaikų įsitraukimas ir noras. Čia nėra geresnių ar blogesnių komandų ar dalyvių. Visi šventėje yra laimėtojai“, – sakė J. Savostaitė.

Kiekvienas festivalio dalyvis buvo apdovanotas kvietimais į „Riterių“ rungtynes „Optibet A lygoje“ bei kvietimais išbandyti savo jėgas Talentų futbolo akademijoje.

Šis projektas yra vykdomas kartu su Vilniaus savivaldybe, Lietuvos futbolo federacija, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija bei Sporto rėmimo fondu.

Projektas „Kasmetinių sporto renginių organizavimas, populiarinant sporto veiklas visuomenėje“, vykdomas futbolo klubo „Riteriai“, bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Projektas truks mažiausiai dvejus metus. Per jį planuojama pritraukti apie 2500 sostinės regiono vaikų. Artimiausias festivalis – liepos 28 dieną LFF stadione.

P