fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ po 85 minutės – aštuoni įvarčiai, iš kurių trys pergalingi

Daugiau nei 95 minutes rungtynėse su „Džiugu“ ieškoję savojo pergalingo šanso, „Riteriai“ jį surado tiksint paskutinei teisėjo pridėto laiko minutei. Dmytro Bilonogas elegantišku perdavimu į baudos aikštelę apdovanojo Roką Filipavičių, kuris galva pasiuntė kamuolį į tinklą bei komandai padovanojo tris labai svarbius taškus.

„Tai buvo tokios rungtynės, kai tikrai kilo minčių apie tai, jog vargu, ar galime išsigelbėti. Vis tik, kad ir kaip banaliai skambėtų, futbolas žaidžiamas iki paskutinio teisėjo švilpuko. Gal tokios rungtynių pabaigos gyvenimo metų neprideda, bet išsigelbėjus paskutinei minutei ar, juolab, paskutinėmis sekundėmis, emocija yra sunkiai nupasakojama“, – sakė „Riterių“ klubo sporto direktorius Tadas Simaitis.

Šis R. Filipavičiaus įvartis buvo aštuntasis „Riterių“ įvartis šį sezoną (įskaitant LFF taurės turnyrą), kurį komanda įmušė nuo 85 minutės. Tris kartus dvikovų pabaigose pasižymėjo D. Bilonogas, du kartus – R. Filipavičius, po kartą – Aleksandras Levšinas, Tomas Dombrauskis ir Lucas Dias.

„Matematiškai skaičiuojant, nuo 85 minutės įmušame kas trečiose rungtynėse. Tai yra labai neblogas rezultatas. Kas jį lemia? Pirmas dalykas – pakankamai geras fizinis stovis. Komanda aukštu tempu geba žaisti iki paskutinės minutės, o tai lemia įmušamus įvarčius.

Antra priežastis – ilgas atsarginių suolas. Mūsų komandoje nemažai įvarčių įmušė po keitimo pasirodę žaidėjai. Tai, vėlgi, didžiulė privilegija“, – sakė T. Simaitis.

Trys iš tų aštuonių nuo 85 minutės įmuštų įvarčių buvo pergalingi. Be jau minėto R. Filipavičiaus smūgio galva, pergalę pirmajame rate išplėšė Dmytro Bilonogo smūgis į „Bangos“ vartus. Galime priminti, kad tąsyk D. Bilonogas į aikštę žengė tik 82 minutę, o įvartis buvo įmuštas vos po šešių minučių.

Pergalingu įvarčiu 90 minutę gali pasigirti L. Dias. Jis LFF taurės turnyro rungtynėse su „Šiauliais“ gavo galimybę realizuoti 11 metrų baudinį ir ta galimybe kuo puikiausiai pasinaudojo.

Likę penki įvarčiai po 85 minutės taškų skaičiuoklės nepakeitė. Pirmasis toks priklauso A. Levšinui, kuris pirmojo rato rungtynėse su „Sūduva“ atliko penkiasdešimties metrų reidą bei pasiuntė kamuolį į Tomo Švedkausko ginamus vartus.

Du įvarčiai per pridėtą laiką buvo įmušti ne per seniausiai vykusiose rungtynėse Telšiuose su „Džiugu“. Tąsyk antrą pridėto laiko minutę minutę R. Filipavičius pelnė savo antrąjį įvartį bei padidino persvarą iki 3:1, o dar po trijų minučių pirmąjį sezono įvartį įmušė T. Dombrauskis.

Dar du nepaminėti įvarčiai priklauso D. Bilonogui. Vieną jis įmušė Gargžduose vykusiose rungtynėse su „Banga“. Po jo tikslaus smūgio 90+1 minutę rezultatas tapo 4:0, o LFF taurės rungtynėse prieš „Ataką“ po jo įvarčio 90 minutę – 5:1.

Artimiausias rungtynes „Riteriai“ šį šeštadienį LFF stadione žais su „Šiauliais“.

P