fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Džiugas“: naujokų paslaptys

„Riteriai“ ir „Džiugas“ šį sezoną žaidė tris kartus ir, lengviau ar sunkiau, visus tris kartus pergales šventė sostinės komanda. Šįsyk Pablo Villaro treniruojama komanda dvikovą su „Džiugu“ pasitinka atsinaujinusi – prie ekipos prisijungė du saugai iš Serbijos Nikola Eskičius ir Dejanas Miličevičius.

Data: 2022 m. liepos 22 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Tiesioginė transliacija per TV3 play. Bilietus platina kakava.

Naujienos

„Riteriams“ praėjęs savaitgalis buvo pažadėtas laisvas, tačiau po pralaimėjimo Šiauliuose P. Villaras persigalvojo ir šeštadienį savo auklėtiniams surengė papildomą treniruotę.

Pirmadienį į komandą atvyko Serbijos aukščiausioje lygoje praėjusius metus praleidęs D. Miličevičius. Tą pačią dieną jam buvo atlikta medicininė apžiūra ir su juo pasirašytas kontraktas. Dvikovoje su „Džiugu“ tikimasi ne tik jo, bet ir praėjusią savaitę prie komandos prisijungusio N. Eskičiaus debiuto.

Su komanda vis dar nesitreniruoja Gytis Paulauskas ir Olaidė Badmus, tačiau po ligos ir praleistų rungtynių Šiauliuose į rikiuotę sugrįžo Lucas Dias. Taip pat vis geriau jaučiasi dar neseniai traumas besigydę Mindaugas Grigaravičius ir Dmytro Bilonogas.

Varžovas

Pasikeitus treneriams, „Džiugo“ futbolininkai aikštėje tapo gerokai aktyvesni, pastebimesni bei užtikrintesni. Deja, šiai komandai taškų taupyklę pildyti sekasi labai sunkiai. Po pralaimėjimo paskutinėse rungtynėse Gargžduose „Džiugas“ nuo „Bangos“ atsilieka jau šešiais taškais.

Praėjusią savaitę telšiškiai pristatė naujoką – Aldairą Ferreirą iš Angolos. Po pristatymo saugas į aikštę žengė pirmose rungtynėse. Tiesa, po keitimo – antrajame kėlinyje.

Paskutinės rungtynės

Praėjusią savaitę tiek „Riteriai“, tiek „Džiugas“ patyrė pralaimėjimus. Abiem komandoms tie pralaimėjimai itin skaudūs.

Vilniečiai, nepaisant greito įvarčio Šiauliuose, vis tiek neatsilaikė prieš Mindaugo Čepo auklėtinius, kurie „Riterius“ šį sezoną nugali antrą kartą. 83 minutę „Riteriai“ sušvelnino atsilikimą iki 2:3, tačiau tam, kad būtų panaikintas deficitas, neužteko laiko.

„Džiugas“ lygiose rungtynėse su „Banga“ nulinį rezultatą laikė iki antros teisėjo pridėtos minutės, tačiau tuomet leido Ignui Venckui pasiųsti kamuolį į tinklą bei savo komandai garantuoti tris taškus.

Tarpusavyje

5-1-1. „Džiugas“ yra vienintelė „Optibet A lygos“ komanda, kurią „Riteriai“ šiame sezone jau yra nugalėję tris kartus. Tiesa, visi tie kartai nebuvo lengvi, nors rezultatai to ir neatspindi.

Pirmajame rate Telšiuose Matas Ramanauskas pirmajame kėlinyje pasiuntė kamuolį į vartus ir to užteko pergalei pasiekti. Galime prisiminti, kad antrajame kėlinyje buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurio nerealizavo Artūras Dolžnikovas, be to „Džiugo“ kapitonas Lukas Ankudinovas buvo pašalintas iš aikštės.

Antrajame rate „Džiugas“ turėjo dvi fantastines galimybes, tačiau nepasinaudojęs jomis vėliau kamuolį iš tinklo traukė tris kartus.

Paskutinė trečioji dvikova vyko prieš pora savaičių. Tuomet dar iki 82 minutės švieslentėje degė skaičiai 1:1, tačiau Roko Filipavičiaus dublis ir Tomo Dombrauskio tolimas šūvis garantavo trečią pergalę iš eilės tarpusavio dvikovose.

Akistata

Lucas Dias prieš Vincentą Šarkauską. Pastaruoju metu gerą sportinę formą demonstruojantis Lucas Dias buvo pristabdytas ligos, tačiau sugrįžęs į treniruočių procesą, jis vėl buvo toks užtikrintas savimi, koks buvo ir prieš šią ligą.

V. Šarkauskas – buvęs „Riterių“ vartininkas, kuris šiame sezone tvirtai yra išsikovojęs pagrindinio vartininko vietą. Žaisdamas prieš savo buvusią komandą, V. Šarkauskas „Džiugą“ jau gelbėjo ne kartą.

Orų prognozė

Labai gali būti, kad rungtynių metu bus daromos atsigėrimo pertraukėlės. Į mūsų šalį sugrįžusi lietuviška vasara bus labai aiškiai jaučiama ir rungtynių metu. Sinoptikai prognozuoja 28 laipsnių karštį, minimalų trijų metrų per sekundę pietryčių vėją, beveik nulinę debesų ir lietaus tikimybę. Švies saulė.

P