fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Įvartis per pridėtą laiką neleido nugalėti „Kauno Žalgirio“

Aštuonioliktojo „Optibet A lygos“ turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ namie susitikimą su „Kauno Žalgiriu“ baigė lygiosiomis 1:1. Įvartį sostinės ekipai nuo 11 metrų žymos pelnė Lucas Dias.

Lyginant su paskutinėmis rungtynėmis prieš „Hegelmann“, „Riterių“ vyriausiasis treneris Pablo Villaras padarė daug pakeitimų. Dalis jų, buvo priverstiniai. Prieš šią dvikovą ir taip ilgą traumuotų suolelį papildė Dmytro Bilonogas ir Tomašas Vestenickis.

Didžiausi pasikeitimai tarp vienų ir kitų rungtynių – sugrąžinta penkių gynėjų linija bei į starto sudėtį sugrįžę Deimantas Rimpa, Tomas Dombrauskis ir Akselis Kalermo.

Rungtynes kauniečiai pradėjo drąsiau, užtikrinčiau ir geriau. Nors ypatingų progų prie Armanto Vitkausko vartų nebuvo, tačiau pusprogių buvo ne viena. Pastarosios nerealizuotos dažniausiai dėl netikslių kauniečių smūgių.

Beveik įpusėjus pirmajam kėliniui, pirmąją įdomesnę ataką sukūrė ir „Riteriai“. Deja, Roko Filipavičiaus ir Artūro Dolžnikovo kombinacija galutinėje fazėje sužlugo. Verta pažymėti, kad A. Dolžnikovas, iš esmės, buvo vienintelis, kuris individualiais veiksmais kūrė pavojų prie varžovų vartų. Na, o prie savųjų itin užtikrintai valytojo vaidmenį atliko Plamenas Dimovas, valęs visas paliktas komandos draugų klaidas.

Po tos pirmos atakos netrukus kauniečiai suklydo prie savosios baudos aikštelės. Deimantas Rimpa perėmė kamuolį, įsiveržė į baudos aikštelę ir buvo pargriautas. 11 metrų baudinį stojo mušti Gytis Paulauskas, tačiau jo smūgiuotas kamuolys praskriejo gerokai virš vartų.

Nepaisant nerealizuotos puikios progos, „Riteriai“ išsibudino ir iki pertraukos varžovams žaidimu nenusileido.

Antrasis kėlinys vėl prasidėjo „Kauno Žalgirio“ atakomis, tačiau po keitimo į aikštę žengęs Lucas Dias daugiausiai prisidėjo prie to, kad varžovas sužaistų ranka ir būtų skirtas dar vienas vienuolikos metrų baudinys. Šįsyk prie žymos stojo pats brazilas, užtikrintai pasiuntęs kamuolį tinklą.

Tuo metu iki rungtynių pabaigos buvo likę penkiolika minučių. „Kauno Žalgiris“ per jas dėjo visas pastangas, kad išlygintų rezultatų. Ir nors daugelis mėginimų baigėsi niekuo, tačiau antrą pridėto laiko minutę po gražaus perdavimo į baudos aikštelę, Linas Pilibaitis galva rezultatą išlygino.

Šiomis rungtynėmis baigėsi antrasis čempionato ratas. Kaip ir po pirmojo, „Riteriai“ jį baigė ant ketvirtojo laiptelio. Besiruošdami trečiajam ratui, vilniečiai laukia sugrįžtančių traumuotų žaidėjų bei ieško, kas galėtų sustiprinti gerokai sutrumpėjusį suolą.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, A. Kalermo, P. Dimovas, A. Levšinas, Choco, T. Dombrauskis, R. Filipavičius  (79 min. M. Ramanauskas), D. Rimpa, A. Dolžnikovas (71 min. L. Dias), P. Dimovas