fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Priešnuodžių neturėję „Riteriai“ triuškinamai pralaimėjo „Hegelmann“

„Optibet A lyga“ 17 turo rungtynėse Vilniaus „Riteriai“ savo aikštėje susitiko su Kauno rajono  „Hegelmann“ komanda. Dėl traumų ir diskvalifikacijų be kelių svarbių žaidėjų rungtyniavę vilniečiai 0:3 (0:2) turėjo varžovų iš Kauno rajono pranašumą.

Birželio 21 d. Gargžduose didžiausią sezono pergalę (4:0) iškovoję „Riteriai“ į kovą su turnyrinės lentlės kaimynais stojo gerokai pasikeitusiu starto vienuoliktuku. Ant atsarginių žaidėjų suolelio liko prieš tai du mačus startinėje sudėtyje pradėjęs Deividas Rimpa, dėl keturių geltonų korterlių rungtynes praleido Tomas Dombrauskis, nebuvo ir Akselio Kalermo bei Choco. Juos pakeitė Valdemar Borovskij, Deividas Malžinskas, Matas Ramanauskas ir Tomaš Vestenicky.

Nors rungtynes aktyviau pradėjo šeimininkai, bet jau 2 min. pavojingą progą prie „Riterių“ vartų turėjo „Hegelmann“ puolėjas Alex De Souza. Tiesa, toje situacijoje Armantui Vitkaskui pavyko apsiginti, tačiau dar po šešių minučių A. De Souza sulaukė kamuolio „Riterių“ baudos aikštelėje ir niekieno nedengiamas iš arti smūgiavo tiksliais.

Išsiveržę į priekį svečiai iš Kauno rajono užtikrintai kontroliavo kamuolį ir neleido „Riteriams“ perimti iniciatyvos. 15 min. po aukšto perdavimo į baudos aikštelę tik savalaikis A. Vitkausko išėjimas išgelbėjo šeimininkus nuo Augustino Klimavičiaus smūgio galva, netrukus „Riteriai“ buvo priversti atsimušinėti po tolimų svečių bandymų smūgiuoti.

Pirmą pavojingą išpuolį „Riteriai“ surengė 18 min., kai Gytis Paulauskas dešiniame krašte laimėjo jėgos dvikovą su varžovu ir atliko tikslų perdavimą baudos aikštelę. Deja, iš patogios padėties į vartus smūgiavęs Artūras Dolžnikovas pataikė tiesiai į Igną Plūką.

Vis dėlto, perimti iniciatyvos „Riterių“ futbolininkams nepavyko. Svečiai ilgiau žaidė su kamuoliu, o 26 min., po dar vienos „Riterių“ klaidos savo baudos aikštelėje, Augustinas Klimavičius tiksliu smūgiu pelnė antrą įvartį.

Po vandens pertraukėlės į aikštę sugrįžę „Riteriai“ pamėgino pakeisti rungtynių eigą, bet po nesėkmingo kampinio varžovų aikštės pusėje tuoj pat sulaukė atsako – grėsmingo „Hegelmann“ kontrišpuolio, kurio smaigalyje ir vėl atsidūrė A. De Souza. Tiesa, šį kartą svečių ekipos legionieriui iš Brazilijos šeimininkų gynėjai tiksliai į vartus smūgiuoti neleido.

33 min. apie save priminė ir „Riterių“ legionierius iš Brazilijos Lucas Dias, bet po jo tolimo smūgio kamuolys praskriejo virš I. Plūko saugomų vartų skersinio.

Nors pirmo kėlinio pabaigoje vilniečiai kiek ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau svečiai gan užtikrintai gynėsi, o patys nevengė kontratakuoti. 42 min. Plamenas Dimovas tik prasižengdamas sustabdė A. Klimavičiaus reidą, o dar po kelių minučių už pražangą` prieš Thompsoną Gavi „Riterių“ legionierius iš Bulgarijos išvydo ir geltoną kortelę.

Antrą kėlinį „Riteriai“ pradėjo su rimtesniu nusiteikimu ir didesniu užsivedimu. Jau pačioje kėlinio pradžioje G. Paulauskas įsirėžė į „Hegelmann“ gynėją Mantą Fridriką, bet už šią pražangą atsipirko geltona kortele. Po kelių minučių Gytis jau žybtelėjo ir puolime, bet jo smūgį atrėmė I. Plūkas.

Atlaikę pirmą „Riterių“ spaudimo bangą svečiai ir patys surengė kelis pavojingus išpuolius. 55 min. po kampinio grėsmingai į vartus smūgiavo Matheus Marcondele, vėliau greta virpsto kamuolį pasiuntė į ataką pasijungęs M. Fridrikas.

57 min. arti tikslo buvo be priežiūro baudos aikštelėje paliktas T. Gavi, bet A. Vitkauskas sugebėjo atmušti „Hegelmann“ legionieriaus Nigerijos smūgį, o pakartoti savo bandymo 26-erių futbolininkui neleido „Riterių“ gynėjai.

60 min. „Riterių“ vyriausias treneris Pablo Villar atliko dvigubą keitimą – metė į kovą Choco ir D. Rimpą. Jie pakeitė V. Borovskį ir A. Dolžnikovą.

Tačiau jau po minutės A. Vitkauskas buvo priverstas trečią kartą traukti kamuolį iš savo vartų tinklo. Žaibiška „Hegelmann“ kontrataka baigėsi tiksliu A. Klimavičiaus smūgiu – ir antruoju šio puolėjo įvarčiu rungtynėse.

64 min. A. Klimavičius smūgiu iš už baudos aikštelės ribų patikrino A. Vitkausko budrumą, bet „Riterių“ vartų sargas šį kartą varžovui pasižymėti neleido.

Tuoj pat dviem labai aštriais išpuoliais atsakė „Riteriai“. Iš pradžių T. Vestenicky smūgiavo iš kelių metrų, bet I. Plūkas kojomis smūgį atrėmė, o po kelių akimirkų G. Paulauskas galingu šūviu pasiuntė kamuolį virš skersinio.

70 min. į aikštę žengė ir Dmytro Bilonoh. Futbolininkas iš Ukrainos pakeitė šiose rungtynėse taip ir nesužibėjusį L. Diasą. Keitimai šiek tiek išjudino „Riterių“ žaidimą, tačiau „Hegelmann“ kontrišpuoliai buvo gerokai pavojingesni, nei pozicinės vilniečių atakos.

75 min. A. Klimavičius nesugebėjo pergudrauti A. Vitkausko, po minutės jau T. Gavi smūgiuotas kamuolys sudrbino „Riterių“ vartų virpstą, netrukus dar kartą arti tikslo buvo „Hegelmann“ puolėjas A. Klimavičius.

82 min. aikštėje pasirodė dar du jauni „Riterių“ ekipos žaidėjai – Armandas Šveistrys ir Juozas Lubas. Jie pakeitė R. Filipavičių ir T. Vestenicky.

Baigiantis rungtynėms „Riteriai“ atkakliai ieškojo puolime galimybės pelnyti bent jau paguodos įvartį, tačiau patikimai gynyboje žaidę „Hegelmann“ futbolininkai tokių progų vilniečiams nesuteikė.

Kitas rungtynes „Optibet A lygoje“ Vilniaus „Riteriai“ žais kitą šeštadienį, kai LFF stadione priims „Kauno Žalgirio“ ekipą.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, P. Dimov, A. Levšinas, D. Paulauskas, V. Borovskij (60 min. Choco), M. Ramanauskas, T. Vestenicky (A. Šveistrys), L. Dias (70 min. D. Bilonoh), R. Filipavičius (83 min. J. Lubas), A. Dolžnikov (60 min. D. Rimpa), G. Paulauskas.