fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Debiutantas D. Rimpa: „Reikėjo priprasti prie ritmo, tačiau įsivažiavęs, dariau, ką moku geriausiai“

Iš Naujosios Vilnios „Granito“ prieš penkerius metus į Italiją išvykęs, o prieš porą metų į gimtinę grįžęs Deimantas Rimpa savo debiuto „Optibet A lygoje“ turėjo išlaukti. Tai įvyko prieš dvi dienas, „Riterių“ namų akistatoje su „Šiauliais“. Vienas pastebimiausių to mačo žaidėjų antrojo kėlinio pradžioje pradėjo ataką, kuri baigėsi Gyčio Paulausko įvarčiu. Apskritai, debiutantui netrūko nei drąsos, nei ryžto.

„Labiausiai tą drąsą lėmė komandos draugų, senbuvių ir trenerių štabo palaikymas, padrąsinimas, kuris rungtynių dieną ypač jautėsi. Ir ne tik tai. Visa komanda šiltai priėmė, gavau keletą patarimų žaisti paprastai, užtikrintai, o suklydus per daug nekreipti dėmesio. Tai ir išpildyti daryti aikštėje.

Kažkiek rungtynių pradžioje reikėjo priprasti prie ritmo, greičių, kadangi mano karjeroje tokio lygio rungtynės – pirmos. Vėliau įsivažiavau ir dariau tai, ką moku geriausiai“, – prabėgus šiek tiek laiko po debiuto sakė D. Rimpa.

Italijoje saugas perėjo ne vieną pakopą – „Sesto Giovanili“, „SPAL“ U-17, „Torino“ U-18, „Lecce Giovanili“. Tačiau tuo itališkas etapas vaikų futbole ir baigėsi. Prasidėjus pandemijai, futbolininkas sugrįžo į Lietuvą, kur prisijungė prie „Granito“ – komandos, kuri tapo pirmuoju jo tramplynu į Italiją. Iš „Granito“ kelias vedė į Baltijos futbolo akademiją, o iš jos – į „Riterius“.

Nuo sezono pradžios klube esantis saugas ilgą laiką atstovavo B komandai, tačiau prisijungus treneriui Pablo Villarui, D. Rimpa buvo perkeltas į pagrindinę ekipą. Prieš savaitę vaikinas buvo išbandytas kontrolinėje dvikovoje prieš „Daugavpils“, o tuomet – „Optibet A lygos“ rungtynėse.

„Jaučiuosi puikiai, motyvuotas dirbti ir tobulėti toliau. Ačiū treneriams už suteiktą šansą“, – kalbėjo D. Rimpa.

Dvikova su „Šiauliais“ „Riteriams“ buvo itin permaininga. Pirmasis kėlinys, per kurį buvo sukurti vos du pavojingesni epizodai, greitas įvartis antrojo kėlinio pradžioje, visiškai perimta iniciatyva ir sugriuvęs žaidimas paskutinį pusvalandį aikštėje praradus Felipę Brisolą.

„Trūko šviežumo aikštėje. Rotacijoje neturėjome daug žaidėjų ir nuovargio fone jautėsi tai. Nekokybiški perdavimai, kažkur nepribėgom, nepasaugojom… Bus nelengva atsistatyti po tokių daug jėgų kainavusių rungtynių, bet privalome tą padaryti. Treneriai mus paruošė tokiems krūviams, tad skųstis negalime.

Mano paties tikslas – tobulėti, sunkiai dirbti, įrodyti treneriams, kad esu vertas vietos komandoje ir laukti kito savojo šanso“, – kalbėjo D. Rimpa.

Kitas „Optibet A lygos“ rungtynes „Riteriai“ antradienį 20 val. žais išvykoje prieš Gargždų „Bangą“.

P