fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Po permainingų rungtynių „Riteriai B“ pralaimėjo Alytuje

Apmaudų pralaimėjimą Pirmos lygos rungtynėse Alytuje patyrė „Riteriai B“. Juos Alytuje 3:2 įveikė į šeštą poziciją pakilusi „Dainavos“ komanda. Įvarčius sostinės ekipai pelnė Juozas Lubas ir Andrius Kaulinis.

Aktyviai startavusiame mače pirmojo įvarčio susirinkę žiūrovai laukė vos devynias minutes. Kairiuoju kraštu savo ataką pradėję alytiškiai numetė kamuolį į baudos aikštelę, iš kur Renatas Banevičius galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į tinklą.

„Riteriai B“ į tokią situaciją šiame sezone pateko ne pirmą ir ne antrą kartą, todėl po praleisto įvarčio ne tik kad nepasimetė, bet ir patys stengėsi kuo greičiau panaikinti deficitą. Tą padaryti pavyko sužaidus beveik pusvalandį.

Ataką dešiniuoju kraštu pradėjo Deividas Malžinskas, kuris į priekį numetė kamuolį Emiliui Andriuškevič, o pastarasis vienu lietimu perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur karaliavo vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų J. Lubas. Jo įspūdingas smūgis tapo ne tik šių rungtynių puošmena, bet, tikėtina, pretendentu į gražiausio metų įvarčio titulą.

Likusi kėlinio dalis vyko permainingai, o po pertraukos „Dainava“ vėl išsiveržė į priekį. Nespėję gynyboje išsirikiuoti jaunieji „Riteriai“ vos per keturiasdešimt sekundžių leido aikštės šeimininkams sukurti ataką, kuri baigėsi Artiomo Baftalovskio smūgiu bei įvarčiu.

„Riterių B“ tai neišgąsdino. Drąsiai atakavę vos po dvylikos minučių jie darsyk rezultatą išlygino. Po Danieliaus Misiūno perdavimo į baudos aikštelę, gana iš aštraus kampo A. Kaulinis pelnė antrąjį komandos įvartį.

Deja, lygaus rezultato išsaugoti nepavyko. Už gynyboje padarytą klaidą Kazeemas Aderounmu nubaudė įvarčiu, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, „Dainavai“ tapo pergalingu. Po šio pralaimėjimo „Riteriai B“ turnyro lentelėje yra ašunti.

„Labai sunkios rungtynės ant natūralios dangos. Kai kuriems mūsų vaikinams prie tokio sirgalių skaičiaus žaisti dar nėra tekę. Galbūt ir tai padarė įtaką, kad prasileidome greitą įvartį, tačiau svarbiausia, nenuleidome rankų. Panaši situacija ir po pertraukos. Mes pramiegojome rungtynių pradžią ir vėl teko vytis varžovus.

Kas mane labiausiai džiugina – tai komandos aistra bandyti panaikinti deficitą. Vėl išlyginome, deja, nesusikalbėjome gynyboje ir tai kainavo pralaimėjimą.

Vis tik, reziuomadamas galiu pasakyti, kad sužaidėme geras rungtynes. Taip, mes dar darome per daug klaidų gynyboje, tačiau tai jaunų komandų bruožas. Bet kokiu atveju, mano žaidėjai tiki tuo, ką daro ir tai man patinka“, – konstatavo komandos vyriausiasis treneris Stefano Greco.