fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Ataka“ – „Riteriai“: mėgėjų patikrinimas 

„Riteriams“ LFF taurės burtai retai būna gailestingi, tačiau po pastarųjų vilniečiai skųstis neturi teisės. Jiems tekusi „Ataka“ yra mėgėjų komanda, rungtyniaujanti IV lygoje. Sostinės „Atakos“ trenerių kolektyvas šauniai pasirodė pirmuose dviejuose taurės etapuose ir dabar gavo galimybę išbandyti jėgas su „Optibet A lygos“ ekipa.

Tuometiniai „Trakai“ savo istoriją LFF taurės turnyre pradėjo tuomet, kai patys dar nežaidė stipriausiame šalies divizione, tačiau burtai suvesdavo pasivaržyti su stipriausiomis šalies komandomis.

Pirmas „Trakų“ komandos išbandymas buvo su Klaipėdos „Atlantu“. Nepaisant geros pradžios ir vieno varžovų pašalinto žaidėjo, Riteriai neprilygo tuomet jau ne pačius geriausius laikus išgyvenusiam „Atlantui“ ir pralaimėjo klaipėdiečiams 0:4.

Dar po dviejų metų ketvirtajame etape laukė Marijampolės „Sūduvos“ barjeras. Nulinėmis lygiosiomis pagrindinį laiką užbaigusios komandos per pratęsimą apsikeitė įvarčiais. Na, o baudinių serijoje sėkmė tąsyk lydėjo „Trakus“. Tuomet komanda LFF taurės turnyre nukeliavo iki finalo ir pradėjo rašyti savo istoriją „Optibet A lygoje“.

Nuo patekimo į aukščiausiąją lygą, „Trakams“ ar „Riteriams“ su žemesnės lygos klubams teko kautis šešis kartus. Pirmasis buvo itin nesėkmingas, kai Kazlų Rūdos stadione po pratęsimo teko pripažinti „Šilo“ pranašumą.

Dar po dviejų metų trečiajame etape burtai lėmė Antroje lygoje rungtyniavusio Kauno „Lygio“ barjerą. Tąsyk B komandos sudėtimi žaidę „Trakai“ laimėjo 2:0.

Panaši situacija buvo ir 2017 metais, kai nuo antrojo etapo turnyrę pradėję Riteriai, taip pat daugiausiai B komandos žaidėjų pastangomis, 2:0 įveikė mėgėjų pirmenybėse rungtyniaujantį Marijampolės „Švyturį“. Tais pačiais metais dar teko susikauti ir su „Garliava“, kuri buvo sutriuškinta 8:0.

2018 metais pirmuoju varžovu tapo Antroje lygoje žaidęs „Panerys“. Tuomet po nelengvos kovos Riteriai laimėjo 1:0. Dar viena laimėta akistata prieš žemesnės lygos klubą buvo 2020 metais, kai Alytuje 2:0 po nelengvos kovos buvo nugalėta „Dainava“.

„Ataka“ bus septintasis žemesnės lygos varžovas per aštuonerius metus. Kokių emocijų suteiks mačas? Sužinosime jau antradienį 19:45 val. Pilaitės stadione (Įsruties g. 3, Vilnius). Įėjimas į rungtynes – nemokamas, o stebėti tiesioginę transliaciją bus galima Lietuvos futbolo YouTube kanale.

P