fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Džiugas“: po trijų išvykų iš eilės

Trejas „Optibet A lygos“ rungtynes išvykose žaidę sostinės „Riteriai“ sugrįžta į Vilnių, kur sekmadienį centrinėse vienuoliktojo turo rungtynėse priims Telšių „Džiugą“. Nors varžovas turnyro lentelėje kol kas tik devintas, tačiau per dešimt sužaistų rungtynių jis daugiau nei vienu įvarčiu yra pralaimėjęs vos vieną kartą.

Data: 2022 m. gegužės 1 d. 17:30 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina kakava.lt. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Paskutinėse itin nesėkmingai pasibaigusiose rungtynėse į „Riterių“ sudėtį sugrįžo Dominykas Barauskas. Praėjusį sezoną kapitono raištį ryšėjęs Lietuvos rinktinės kandidatas iki šiol šiame sezone registruotas rungtynėms buvo vos kartą – pirmojo rato rungtynėse prieš „Panevėžį“.

Jei pirmajame ture dar iki rungtynių pradžios buvo aišku, kad D. Barauskas komandai padėti negalės ir yra registruojamas tik dėl to, kad jis būtų šalia kolegų, tai dabartinis jo pasirodymas buvo planuotas. Gynėjas jau antrą savaitę treniruojasi su komanda, o sulaukęs gydytojų teigiamo atsakymo, vyriausiasis treneris Glennas Stahlis metė jį į aikštę.

Rungtynes Panevėžyje vis dar praleido Olaide Badmus ir prieš savaitę traumą patyręs Mindaugas Grigaravičius. Nors pirminės prognozės dėl pastarojo futbolininko buvo nekokios, tačiau diagnozė parodė, kad sugrįžimas į rikiuotę neturėtų užtrukti.

Varžovas

Praėjusiais metais „Optibet A lygos“ duris pravėręs Telšių „Džiugas“ šiame sezone neturi net kelių savo pernykščių lyderių – dar vasarą komandą palikusio Leonardo Ribeiro, tarpsezonyje „Panevėžio“ pasiūlymą priėmusio rezultatyviausio žaidėjo Nasko Milevo bei daugelį metų komandai atstovavusio Konstantino Šulco.

Dėl šių netekčių atrodė, kad komanda naująjį sezoną pasitiks gerokai susilpnėjusi. Vis tik, realybė atskleidė, kad net pakeitę būrį žaidėjų, telšiškiai žada būti konkurencingi visoms čempionate dalyvaujančioms komandoms.

Per pirmąsias dešimt sezono rungtynių telšiškiai didesniu nei vieno įvarčio skirtumu yra pralaimėję vos vieną kartą. Tai įvyko didelio rezonanso sulaukusioje dvikovoje prieš Vilniaus „Žalgirį“.

10 turas

Savaitės viduryje vykusiose rungtynėse sostinės „Riteriai“ nepasipriešino „Panevėžiui“, o „Džiugas“ akistatą su „Banga“ baigė nulinėmis lygiosiomis.

„Riteriai“ rungtynėse su „Panevėžiu“ sužaidė blogiausią sezono mačą. Tose rungtynėse vilniečiams nesigavo niekas. Panevėžiečiai už tai baudė ir tai darė skaudžiai.

„Džiugas“ dvikovoje prieš traumų ir diskvalifikacijų nualintą „Bangą“ buvo laikomi rungtynių favoritais, turėjo daugiau šansų laimėti, tačiau to padaryti nesugebėjo.

Tarpusavyje

3-1-1. Tik praėjusiais metais pradėta skaičiuoti tarpusavio statistika vilniečiams nebloga. Vis tik, žvelgiant giliau, nėra viskas taip paprasta. Reikia atkreipti dėmesį, kad iš trejų laimėtų rungtynių tik vienos buvo laimėtos didesniu nei vieno įvarčio skirtumu.

Kalbant apie šio sezono pirmojo rato tarpusavio akistatą, tai „Riterių“ pergalę išvykoje lėmė vienintelis Mato Ramanausko tolimas šūvis. Antrajame kėlinyje vilniečiai turėjo galimybę vienuolikos metrų baudiniu palengvinti sau situaciją, tačiau Vincentas Šarkauskas tą baudinį sugebėjo neutralizuoti. Maža to, V. Šarkauskas neutralizavo visus pavojus ir priešsezoninėse rungtynėse.

Akistata

Gytis Paulauskas prieš Aivarą Emsį. Pirmajame rate daugiausiai dvikovų „Optibet A lygoje“ laimėjęs G. Paulauskas su trimis įvarčiais yra vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų. Jei jis pagerintų savo progų realizaciją, tas rezultatyvumas dar labiau išaugtų.

Prieš sezoną į Graikiją išvykęs, o po to į Telšius sugrįžęs A. Emsis yra vienas svarbiausių „Džiugo“ priekinės linijos žaidėjų.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja fantastišką orą. Prasidėjus akistatai, termometro stulpelis dar turėtų būti pakilęs iki 14 laipsnių padalos, o saulę dengs debesys. Lietaus tikimybė beveik nulinė, pūs vieno metro per sekundę šiaurės vėjas.