fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Panevėžys“ – „Riteriai“: iššūkis čempionato lyderiui

Valdo Urbono kariauna per pirmąjį ratą labai aiškiai pademonstravo, ką reiškia drausmė ir disciplina aikštėje. Net neturėdamas geriausios sudėties, V. Urbonas su komanda per vieną ratą iškovojo net 23 taškus ir praleido vos vieną įvartį.

Ką į tai „Riteriai“? Jie irgi gali pasigirti tuo, kad per ratą šešis kartus išlaikė vartus sausus, laikosi trenerių numatytos drausmės ir, svarbiausia, gali smogti negailestingai. Tą pajuto „Džiugo“, „Bangos“ ir „Kauno Žalgirio“ komandos, pralaimėjusios tokiu pačiu rezultatu 0:1. Ar toks scenarijus įmanomas Panevėžyje? Pagyvensime, pamatysime.

Data: 2022 m. balandžio 27 d. 18:00 val.

Vieta: „Žemynos“ progimnazijos stadionas, Panevėžys. Tiesioginė transliacija per TV3 play.

Naujienos

Praėjusį penktadienį akistatoje su „Kauno Žalgiriu“ dėl raumens traumos dar pirmajame kėlinyje buvo pakeistas Mindaugas Grigaravičius. Nors tiksli diagnozė dar nenustatyta, jau aišku, kad Panevėžyje šis futbolininkams „Riteriams“ tikrai padėti negalės.

Padėti negalės ir pirmose tarpusavio rungtynėse prieš „Panevėžį“ sėkmingai po keitimo pasirodęs Emil Andriuškevič, kuris su U-19 rinktine šiuo metu stovyklauja Kaune.

Kalbant apie teigiamus dalykus, tai tiek Dominyko Barausko, tiek Olaidės Badmuso sugrįžimo laikas nenumaldomai artėja. Futbolininkai jau įsitraukė į komandines treniruotes bei laukia gydytojų ir trenerių verdikto, kada galės žengti į aikštę ir rungtynėse.

Varžovas

V. Urbono visos treniruotos komandos turi bendrų bruožų. Visi jie susiję su disciplina gynyboje bei kantrybe laukiant savo įvarčio. Verta pažymėti, kad šiame sezone išlaukti tų įvarčių komandai sekasi netgi per gerai.

Šio sezono „Panevėžys“ pastatytas ant kelių dedamųjų. Visų pirma, tai fantastiškai žaidžiantis geriausias kovo mėnesio „Optibet A lygos“ žaidėjas, vartininkas Rafaelis Broetto, tuomet – kol kas geriausia vidurio gynėjų pora Joshua Akpudje ir Linas Klimavičius bei aikštės viduryje dažnai individualiais veiksmais varžovų gynybą griaunantis Elivelto. Būtent Elivelto buvo geriausias pirmųjų tarpusavio rungtynių žaidėjas.

Kalbant apie „Panevėžio“ pasirodymą pirmajame rate, tai verta pabrėžti, kad kai kurios pergalės (pavyzdžiui, dvikovoje su „Hegelmann“) buvo iškovotos su milžiniška sėkmės pagalba.

9 turas

„Riteriai“ išvykoje 1:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“, o „Panevėžys“ 2:0 – namie Gargždų „Bangą“. Tiesa, abiem komandoms laimėti rungtynes nebuvo lengva.

„Riterių“ atveju, jie varžovams neleido susikurti nei vienos progos. Ir nors patys susikūrė taip pat nedaug, tačiau to užteko, kad Dmytro Bilonogo meistriškumas garantuotų pergalę ir tris iškovotus taškus.

„Panevėžio“ atveju, tai jie neįprastai daug leido žaisti gargždiškiams, o įvarčius įmušė po pastarųjų šiurkščių klaidų.

Tarpusavyje

4-6-5. Nepaisant pernykščio gero tarpusavio rezultato, „Riteriai“ nuo „Panevėžio“ per penkiolika rungtynių yra atsiliekančiųjų vaidmeny.

2022 metais komandos tarpusavy sužaidė jau du kartus – kontrolinėse rungtynėse „Riteriai“ triumfavo 2:0, oficialiose rungtynėse įvarčių nebuvo įmušta. Tos dvejos rungtynės vienos nuo kitų labiausiai skyrėsi tuo, kad čempionate „Panevėžio“ gynėjai neleido tiek daug, kiek kontrolinėje dvikovoje. Tiesa, ir joje „Riteriai“ turėjo dvi labai geras galimybes, tačiau abusyk „Panevėžį“ išgelbėjo R. Broetto.

Akistata

Felipe Brisola prieš Elivelto. Du brazilai, kurie „Optibet A lygą“ daro įdomesnę. Vienas jų – tik šį sezoną atvykęs į Lietuvą ir kitas – puikiai pažįstantis mūsų šalies virtuvę nuo „Ekrano“ ir „Žalgirio“ laikų.

F. Brisola ir Elivelto yra ryškiausi „Riterių“ ir „Panevėžio“ žaidėjai, nuo kurių žaidimo labai stipriai priklauso galutinis rungtynių rezultatas.

Orų prognozė

Nors rungtynių metu sinoptikai prognozuoja tik 6 laipsnių šilumą, tačiau jutiminė temperatūra dėl šviečiančios saulės turėtų būti didesnė. Pūs 6 metrų per sekundę šiaurės vėjas, lietaus tikimybė artima nuliui.