fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Kauno Žalgiris“ – „Riteriai“: pirmojo rato finišas

Pastaruosius dvejus metus žemiau „Kauno Žalgirio“ lentelėje buvę sostinės „Riteriai“ 2022-ųjų sezone padarė didelę pažangą ir, likus turui iki pirmojo rato pabaigos, ne tik lenkia kauniečius, bet ir tame pirmajame rate užsitikrino mažiausiai ketvirtąją poziciją.

„Kauno Žalgiris“ yra ilgiausią atkarpą fiksuojantis varžovas, kurio „Riteriai“ negali įveikti. Paskutinį kartą sostinės ekipa kauniečius nugalėjo 2019 metų birželio 1 dieną. Nuo to laiko komandos tarpusavyje sužaidė vienuolika rungtynių, per kurias užfiksuotos ketverios lygiosios, o dar septynis kartus triumfavo „Kauno Žalgiris“.

Data: 2022 m. balandžio 22 d. 18:00 val.

Vieta: Prezidento V. Adamkaus VDU sporto centro stadionas, Kaunas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Naujienos

Per šią savaitę „Riteriai“ pratęsė sutartis su dviem futbolininkais – Aleksandu Levšinu ir Tomu Dombrauskiu. Abu žaidėjai šiemet komandoje vaidina itin svarbius vaidmenis. Vienas momentas – abu visas aštuonerias rungtynes sužaidė be keitimų, antra – A. Levšinas yra daugiausiai rezultatyvių perdavimų atliekantis „Optibet A lygos“ futbolininkas.

Kaip ir praėjusią savaitę, su pagrindine grupe jau treniruojasi abu šiame sezone sunkias traumas besigydę žaidėjai Dominykas Barauskas bei Olaide Badmus.

Šiemet 12 minučių pagrindinėje komandoje sužaidęs Juozas Lubas triukšmauja „Optibet Pirmoje lygoje“. Po įvarčio į Kazlų Rūdos „Šilo“ (dabar „Marijampolės City“) vartus, jis su dar dviem lygos žaidėjais dalinasi rezultatyviausio vietą.

Varžovas

Dvejus metus iš eilės šalies bronzą laimėjęs „Kauno Žalgiris“ prieš sezoną neslėpė turintis ambicijų lentelėje pakilti bent per vieną laiptelį į viršų. Vis tik, norai ir realybė bent kol kas prasilenkia.

Sezoną pradėję dviem pralaimėjimais „Hegelmann“ ir „Panevėžio“ ekipoms, Roko Garasto auklėtiniai sugebėjo išlipti iš duobės, tačiau ne taip aiškiai kaip norėtų. Be abejo, prie to prisidėjo ir nusisukusi sėkmė. Pavyzdžiui, prieš „Šiaulius“ kauniečiai sukūrė aibę progų įvarčiui įmušti, bet to padaryti nesugebėjo.

Itin nenusisekė ir paskutiniojo turo rungtynės prieš „Bangą“, kuriose dvi raudonos kortelės pakeitė jėgų balansą. Dėl tų raudonų kortelių dvikovoje prieš „Riterius“ nepasirodys Karolis Šilkaitis ir Moussa Sangare.

8 turas

Aštuntajame ture „Riteriai“ lygiosiomis 1:1 išvykoje sužaidė su „Hegelmann“, o „Kauno Žalgiris“ Gargžduose 1:3 nusileido „Bangai“.

„Riteriai“ įspūdingai pradėjo rungtynes ir per pirmas aštuonias minutes sukūrė dvi puikias progas įvarčiui įmušti. Apskritai, tas pirmasis kėlinys, kaip minėjo „Hegelmann“ vyriausiasis treneris, jo komandai buvo sunkiausias per visą pirmąjį ratą. Po pertraukos išlyginus rezultatą, situacija aikštėje pasikeitė kauniečių naudai.

„Kauno Žalgiris“ dvikovą Gargžduose pradėjo puikia proga, kuri įvarčiu nevirto tik dėl gynėjo išmušto kamuolio nuo vartų linijos, bei įspūdingu Mohamedo Bahlouli įvarčiu. Vis tik, labai greitai viskas pasikeitė. Vos po minutės į kauniečių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, per kelias minutes buvo parodytos dvi geltonos kortelės M. Sangare, o kėliniui besibaigiant, tiesioginė raudona kortelė – K. Šilkaičiui. Turėdami dviejų futbolininkų persvarą, „Bangos“ futbolininkai antrajame kėlinyje tai įtvirtino dviem pelnytais įvarčiais.

Tarpusavyje

17-7-10. Per visą tarpusavio rungtynių istoriją „Riteriai“ prieš „Kauno Žalgirį“ yra laimėję 50% susitikimų. Vis tik, nerimą kelia pastarieji 34 mėnesiai, per kuriuos pergalės džiaugsmo patirti taip ir nepavyko.

„Riteriai“ ir „Kauno Žalgiris“ dar prieš prasidedant sezonui žaidė kontrolines rungtynes, kuriose vilniečiai per pusvalandį sumušė tris įvarčius bei užsitikrino pergalę. Galutinis tos dvikovos rezultatas 3:1.

Akistata

Felipe Brisola prieš Mohamedą Bahlouli. Jei būtų renkama „Optibet A lygos“ pirmojo rato rinktinė, šie abu futbolininkai, neabejotinai, tame vienuoliktuke turėtų atrasti savo vietą. Abiejų sportinė forma yra gera, abu savo komandoms duoda sunkiai išmatuojamą naudą ir, akivaizdu, kad nuo abiejų žaidimo nemaža dalimi priklausys šios dienos rungtynių galutinis rezultatas.

Orų prognozė

Sinoptikų duomenimis, rungtynių metu termometro stulpelis rodys keturiolikos laipsnių šilumą. Taip pat numatomas nedidelis debesuotumas. Pūs šešių metrų per sekundę rytų vėjas.