fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ iš Telšių parsiveža pirmąją pergalę

2022 metų „Optibet A lygos“ sezoną nulinėmis lygiosiomis pradėję Vilniaus „Riteriai“ antrame ture šeštadienį išvykoje 1:0 (1:0) įveikė Telšių „Džiugą“ ir iškovojo pirmąją pergalę. Vienintelį įvartį pirmame kėlinyje pelnė Matas Ramanauskas.

Šiose rungtynėse komandai padėti negalėjo traumą pirmame ture patyręs Olaide Badmusas, į rikiuotę vis dar negrįžo ir Dominykas Barauskas. Tiesa, „Riterių“ vyriausiasis treneris Glenas Stahlis pagaliau galėjo pasinaudoti Mindaugo Grigaravičiaus paslaugomis. Rezultatyviausias praėjusio sezono „Riterių“ žaidėjas rungtynes pradėjo startinėje sudėtyje ir padėjo savo komandai iškovoti pirmąją pergalę.

Išvykoje į Telšius dalyvavo ir sostinės komandos naujokai bulgaras Plamenas Dimovas bei slovakas Tomašas Vestenicky. Būtent šis puolėjas iš Slovakijos jau per teisėjo pridėtą laiką pakeitė įvarčio autorių M. Ramanauską ir gavo progą debiutuoti Lietuvos čempionate.

Dvikova prasidėjo šeimininkų atakomis ir jau 7 min. pavojingai į „Riterių“ vartus smūgiavo „Džiugo“ žaidėjas Domantas Šluta. Visgi pirmąją spaudimo bangą atlaikę vilniečiai netrukus perėmė iniciatyvą ir patys surengė kelis išpuolius. Tiesa, pirmą smūgį į varžovų vartus „Riteriai“ atliko tik įpusėjus kėliniui. 23 min. Lucas Dias smūgiavo iš patogios pozicijos, bet kamuolys praskriejo greta virpsto. Netrukus legionierius iš Brazilijos turėjo dar vieną puikią galimybę, tačiau jam ir vėl nepavyko pataikyti į vartus.

Pavojingais išpuoliais atsakinėjo ir šeimininkai, tad kelis kartus padirbėti teko „Riterių“ vartų sargui Armantui Vitkauskui. Vis dėlto, pirmieji prisišaudė „Riterių“ futbolininkai. 38 minutę Artūras Dolžnikovas sėkmingai pakovojo su varžovų gynėjais, privertė suklysti savo oponentą, o pirmas prie atšokusio kamuolio suskubęs M. Ramanauskas tolimu smūgiu nuginklavo „Džiugo“ vartininką Vincentą Šarkauską.

Antro kėlinio pradžioje „Riterių“ gretose pasirodė L. Diasą pakeitęs Rokas Filipavičius, bet kėlinys prasidėjo „Džiugo“ atakomis. 50 min. šeimininkų puolėjas Jorge Eduardo tik per plauką nenukreipė kamuolio į „Riterių“ vartus.

Kurį laiką „Riteriams“ teko plušėti gynyboje, tačiau 62 min. arti tikslo buvo Gytis Paulauskas. Sostinės ekipos puolėjas įsiveržė į baudos aikštelę ir pavojingai smūgiavo į vartus, bet puikią reakciją pademonstravęs V. Šarkauskas nukreipė kamuolį į kampinį.

Įpusėjus antram kėliniui „Riteriai“ galėjo smarkiai palengvinti savo gyvenimą ir žengti solidų žingsnį pergalės link. 73 min. „Džiugo“ žaidėjas Lukas Ankudinovas savo baudos aikštelėje nukirto M. Ramanauską ir užsidirbęs antrą geltoną kortelę paliko aikštę. Deja, išpešti daugiau naudos iš šios situacijos „Riteriams“ nepavyko. Baudinį realizuoti pasiryžo A. Dolžnikovas, bet V. Šarkauskas atspėjo jo sumanymą ir neleido „Riterių“ žaidėjui pasižymėti.

Išvengę rimtų nemalonumų „Džiugo“ futbolininkai perėmė iniciatyvą ir aktyviai darbavosi „Riterių“ aikštės pusėje. 82 min. Telšių ekipos puolėjas Rokas Krušnauskas galva smūgiavo į vartus, bet A. Vitkauskas pirštų galais atrėmė į viršutinį vartų kampą skriejusį kamuolį. Po kelių minučių „Riterių“ vartų sargas pademonstravo savo klasę po „Džiugo“ ekipos legionieriaus iš Kroatijos Ivo Brazo smūgio galva.

Baigiantis mačui šeimininkų jėgos išseko, tad pergalę iš Telšių išsivežė vilniečiai.

Kovo 16 d. „Optibet A lygos“ trečiajame ture „Riteriai“ savo aikštėje priims Marijampolės „Sūduvos“ ekipą.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis, A. Kalermo, D. Malžinskas, A. Levšinas, M. Grigaravičius (62 min. E. Andriuškevič), M. Ramanauskas (90+2 min. T. Vestenicky), T. Dombrauskis, A. Dolžnikovas (75 min. D. Bilonogas), L. Dias (46 min. R. Filipavičius), G. Paulauskas.

P