fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Standartinės situacijos užbaigė „Riterių“ nepralaimėtų rungtynių seriją

Lietuvos „Optibet A lygos“ trisdešimt ketvirtojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 1:2 pralaimėjo „Panevėžiui“ bei užbaigė aštuonerių iš eilės nepralaimėtų rungtynių seriją. Be to, tai buvo pirmasis pralaimėjimas „Panevėžiui“ per visą šį sezoną. „Riteriams“ vienintelį įvartį pelnė Aleksandras Levšinas.

Šiai dvikovai sostinės komanda buvo priversta ruoštis be diskvalifikuotų Artūro Dolžnikovo ir Deivido Malžinsko bei nugaros traumą praėjusio turo rungtynėse patyrusio Valdemaro Borovskio. Vis tik, tai nesustabdė veterano nuo žengimo į aikštę ir aktyvumo dešiniajame krašte. Be to, po labai ilgo laiko į starto sudėtį sugrįžo Justinas Marazas.

„Riteriai“ jau pirmomis mačo akimirkomis nusprendė aukštai spausti varžovus ir jiems tai visai neblogai sekėsi. Panevėžiečiai klydo, o Mindaugas Grigaravičius, sužaidus vos minutę, atliko pirmą gana pavojingą smūgį.

Panevėžiečiai maždaug dešimt pirmųjų dvikovos minučių negalėjo pereiti aikštės vidurio, o tada pasiuntė pirmą signalą apie tai, kad „Riteriai“ atsipalaiduoti tiesiog negali.

Sužaidus dvidešimt minučių, krito pirmasis įvartis. Po kampinio kamuolį įžaidę panevėžiečiai dviem smūgiais išsiveržė į priekį. Apmaudu, kad po pirmojo rimto pavojaus įspūdingai komandą gelbėjęs Armantas Vitkauskas draugų pagalbos nesulaukė.

Po įvarčio situacija aikštėje pasikeitė. „Riteriai“ ir toliau bandė išlaikyti žaidimą pirmu numeriu, tačiau šį planą itin sunkino nuolatinės klaidos bei aštrumo trūkumas. Pavojingiausios pusprogės buvo sukurtos po standartinių situacijų. Vis tik, iki pertraukos rezultato išlyginti nepavyko.

Antrasis kėlinys prasidėjo dar aktyviau. „Riteriai“ galėjo pasigirti Akseli Kalermo pavojingu skersuotu kamuoliu, J. Marazo ir Maksimo Marusičiaus turėta persvara šalia varžovų baudos aikštelės, tačiau iniciatyva priklausė panevėžiečiams.

Tą inicatyvą jie įtvirtino antru įvarčiu, kuris kaip du vandens lašai priminė pirmąjį. Vėl kampinis, A. Vitkauskas gelbėja komandą, o prie kamuolio pirmasis vėl Jorge Elias.

Netrukus į aikštę žengė dar prieš įvartį prie atsarginių suolo pakviesti Matas Ramanauskas ir Gytis Paulauskas. Buvo akivaizdu, kad nei jie, nei kiti „Riteriai“ su pralaimėjimu nelinkę susitaikyti.

Visiškai perėmę aikštės kontrolę, vilniečiai iš pradžių pagrasino galingu Marko Pavlovskio, o netrukus ir nemažiau galingu A. Levšino smūgiu. Po pastarojo rezultatas tapo 1:2, o iki rungtynių pabaigos dar buvo likę maždaug penkiolika minučių.

Noro netrūko ir dvikovos pabaigoje, deja, jo neužteko. Daugiau nei pavojingų progų, nei įvarčių sukurta nebuvo. Buvo tik praradimas, kai už spyrį varžovui iš aikštės arbitras pašalino M. Ramanauską. Reziumuojant, „Riteriai“ nebuvo prastesni, tačiau šįsyk trys taškai keliauja į Panevėžį.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskij, A. Kalermo, O. Badmus, D. Barauskas, A. Levšinas, T. Dombrauskis, M. Pavlovskis, J. Marazas (62 min. M. Ramanauskas), M. Grigaravičius (82 min. V. Paulauskas), M. Marusičius (62 min. G. Paulauskas).