fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ rinktinių lange: pagrindiniai akcentai

Besiruošdami priešpaskutinėms sezono rungtynėms su Kauno rajono „Hegelmann Litauen“, kaip ir per kiekvieną rinktinių pertrauką, „Riterių“ treneriai yra priversti dirbti su mažesnėmis pajėgomis nei įprastu sezono metu. Šiame rinktinių lange neįvyko nieko naujo – Dominykas Barauskas į rikiuotę sugrįžo likus trims dienoms iki rungtynių, jaunimo rinktinės žaidėjai – ketvirtadienį.

Lietuvos nacionalinėje rinktinėje žaidžiantis D. Barauskas, nors ir neturėjo progos pasidžiaugti iškovotais taškais, per dvejas rungtynes su Šiaurės Airija ir Kuveitu sužaidė daugiau minučių nei per visą karjerą nacionalinėje komandoje iki šiol.

Trenerio Valdo Ivanausko pasitikėjimo sulaukiantis „Riterių“ kapitonas iki lapkričio mėnesio lango buvo sužaidęs vos 151 minutę, o dabar šį terminą papildė dar 180. Kitaip tariant, abejose paskutinėse rungtynėse gynėjas žaidė nuo švilpuko iki švilpuko. Be to, dvikovos su Šiaurės Airija pabaigoje vilnietis buvo nubaustas geltona kortele.

Per lapkričio langą jaunimo rinktinė taip pat sužaidė dvejas rungtynes ir abejas pralaimėjo. Mariaus Stankevičiaus pasitikėjimo šįsyk gavo vienintelis Matas Ramanauskas. Vidurio saugas dvikovoje prieš Šiaurės Airiją žaidė iki 86, o dvikovoje prieš Slovakiją – iki 72 minutės. Kitas „Riteris“ Valdas Paulauskas – nei vienoms, nei kitoms rungtynėms nebuvo registruotas dėl traumos.

Į U-18 rinktinę buvo iškviestas su „Riteriai B“ komanda šiemet Pirmoje lygoje žaidęs Kajus Beršta. Aštuoniolikmečiai pirmąsias kontrolines rungtynes Suomijai pralaimėjo 0:2, antrosiose sužaidė lygiosiomis 1:1.

Priminsime, kad sezoną „Riteriai“ užbaigs dviem išvykomis – į Kauną (rungtynėms su „Hegelmann Litauen“) ir į Kėdainius (rungtynėms su „Nevėžiu“).