fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Panevėžys“: kurioje pusėje bus daugiau motyvacijos?

Kai praėjusią savaitę „Riteriai“ neįveikė „Bangos“, o „Panevėžys“ iškovojo tašką prieš „Džiugą“, oficialiai tapo aišku, kad sostinės komanda aukščiau penktos vietos nepakils ir kitąmet UEFA Konferencijų lygoje jos nebus.

Panevėžiai šiuo klausimu yra pažengę gerokai toliau. Jiems per likusias ketverias rungtynes reikia iškovoti bent penkis taškus ir jie antrus metus iš eilės iškovos kelialapį į UEFA Konferencijų lygos atranką. Be to, „Panevėžys“ dar neprarado vilčių pirmą kartą klubo istorijoje pasidabinti bronzos medaliais.

Šie faktai lyg ir rodo, kad „Panevėžys“ būsimoje dvikovoje motyvacijos turės daugiau. Galbūt ir taip, o gal ir ne. „Riteriai“ per šį sezoną „Panevėžiui“ dar nė karto nepralaimėjo ir šią seriją norėtų užbaigti iki galo.

Data: 2021 m. lapkričio 5 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Paskutinėse rungtynėse prieš Gargždų „Bangą“ Valdemaras Borovskis po kontakto su varžovu griuvo ant sintetinės dangos ir kurį laiką nekilo nuo jos. Po medikų suteiktos pagalbos jis tęsė rungtynes, tačiau nugaros skausmas buvo per didelis – 69 minutę jis pasiprašė keitimo. Futbolininkas grįžo į treniruočių procesą, tačiau ar bus pasiruošęs rungtynėms, paaiškės tik prieš jų pradžią.

Būsimoje dvikovoje „Riteriams“ dėl diskvalifikacijų padėti negalės Deividas Malžinskas ir Artūras Dolžnikovas. Jie abu praėjusį penktadienį užsidirbo ketvirtąsias geltonas korteles per šį sezoną.

Šią savaitę „Riteriai“ atsisveikino su jaunuoju puolėju Ernestu Andriušiu. Šiemet prie komandos prisijungęs futbolininkas keliskart buvo registruotas „Optibet A lygos“ rungtynėms, tačiau taip jose ir nedebiutavo.

Varžovas

Puikiai sezoną pradėję panevėžiečiai antroje sezono pusėje sėdo ir dabar negali laimėti aštuonerių (įskaitant ir LFF taurės finalą) rungtynių iš eilės. Nors komandos treneriai gali skųstis dėl žaidėjų traumų, tačiau Aukštaitijos komanda šiemet tikrai nėra ta, kurią ši problema kamuotų labiausiai.

Nuo pat sezono pradžios kalbama, kad „Panevėžio“ ekipos potencialas labiau yra atskleidžiamas puolime, tačiau gynyboje problemų yra prisidaroma per daug, o tai ekipai kainuoja taškus.

Praėjęs turas

Praėjusią savaitę „Optibet A lygoje“ tiek „Riteriai“, tiek „Panevėžys“ sužaidė lygiosiomis. Tiesa, tos lygiosios buvo skirtingos.

„Riteriai“ labai vangių rungtynių pirmojo kėlinio pabaigoje neišnaudojo dviejų puikių progų, tačiau per visą antrąjį kėlinį „Bangos“ vartams rimčiau negrasino.

„Panevėžys“, savo ruožtu, dvikovoje su „Džiugu“ buvo ir atsiliekančių, ir pirmaujančių vaidmenyse. Galiausiai, rungtynės nugalėtojo neišaiškino, nors panevėžiečiai ir buvo šiek tiek arčiau pergalės.

Tarpusavyje

4-5-4. Per trylika tarpusavio rungtynių abi komandos yra laimėjusios po keturis kartus, o dar penkerios rungtynės baigėsi lygiosiomis. Vis tik, jei žiūrėtumėm tik į šio sezono statistiką, tai „Riteriams“ ji būtų gerokai parankesnė. Per tris susitikimus „Riteriai“ dukart laimėjo, kartą sužaidė lygiosiomis.

Pirmojo rato dvikovoje „Riterių“ MVP tapo vartininkas Lukas Paukštė, antrajame rate „Riteriai“ sėkmingai žaidė tik pirmąjį kėlinį, o trečiajame – pergalė 2:0 net neatspindi tos persvaros, kurią vilniečiai turėjo.

Akistata

Dominykas Barauskas prieš Ernestą Veliulį. Kai tik „Riterių“ kapitonas pradėjo gauti nuolatinius kvietimus į nacionalinę vyrų rinktinę, tai pasikeitė ir varžovų požiūris į jį, ir paties Dominyko žaidimas. Iš jo treneriai reikalauja lyderystės ir jis tai be priekaištų realizuoja.

E. Veliulis šiemet kartais paskęsta legionierių spindesyje, bet jis vis dar yra vienas svarbiausių komandos žaidėjų, galinčių individualiai išspręsti atsiradusias problemas.

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad rungtynių metu termometro stulpelis bus pakilęs iki devynių laipsnių padalos, bus apsiniaukę ir pūs septynių metrų per sekundę pietvakarių vėjas. Krituliai nenumatomi.