fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Nevėžis“ – „Riteriai“: sezono finišas

Lapkričio 28 dieną „Optibet A lygos“ klubai užbaigs 2021 metų sezoną. „Riteriams“ tvarkaraštis lėmė rungtynes Kėdainiuose su „Nevėžiu“. Didelės motyvacijos dvikovoje neturės abi ekipos – „Riteriai“ jau kuris laikas užsitikrino šeštąją vietą, „Nevėžis“ – dešimtąją.

Data: 2021 m. lapkričio 28 d. 15:00 val.

Vieta: Kėdainių centrinis stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3play portale.

Naujienos

Į Kėdainius „Riteriai“ išvyks toli gražu ne stipriausios sudėties. Dėl įvarių priežasčių sezoną jau anksčiau užbaigė Artūras Dolžnikovas, Olaidė Badmusas, Valdas Paulauskas, Justinas Marazas ir Rokas Filipavičius. Tiesa, po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžo Valdemaras Borovskis.

Selekcijos problemų turės ir aikštės šeimininkai. Prieš tris dienas atidėtas rungtynes Gargžduose prieš „Bangą“ žaidusio „Nevėžio“ žaidėjai Karolis Rukuiža bei Peteris Eletu užsidirbo geltonas korteles ir tuo pačiu užbaigė sezoną. Pirmajam tai dešimtoji, antrajam – vienuoliktoji geltona kortelė.

Varžovas

Kėdainių „Nevėžis“ praėjusiame sezone triumfavo Pirmoje lygoje ir sportiniu principu iškovojo teisę žaisti „Optibet A lygoje“. Pasistiprinę keliais naujokais, kėdainiečiai tikėjosi pasivaržyti dėl vietos lentelės viduryje, tačiau jų tikslai liko neįgyvendinti.

Gausybė traumų bei prasti rezultatai lėmė atsisveikinimą su vyriausiuoju treneriu Vitalijumi Stankevičiumi. Jį pakeitęs Darius Gvildys trumpam sukrėtė komandą, tačiau netrukus vėl pasipylė pralaimėjimai.

Iškovoję vos dešimt taškų, likus ketvirtam ratui, kėdainiečiai jau buvo praradę galimybes pakilti iš turnyrinės lentelės dugno. Apskritai, per paskutines trylika rungtynių jie iškovojo vos tašką.

Paskutinės rungtynės

„Riteriai“ šeštadienį lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Hegelmann Litauen“, o „Nevėžis“ trečiadienį 1:3 nusileido „Bangai“. Vilniaus ir Kauno rajono komandų dvikovoje progų, iš esmės, sukurta nebuvo, tad nulinės lygiosios – visiškai dėsningas rezultatas.

„Nevėžis“ Gargžduose iki 75 minutės dar pirmavo, tačiau po gynėjų klaidos rezultatas tapo 1:1. Netrukus „Banga“ išprovokavo pražangą baudos aikštelėje, už kurią buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys. Jį realizavę gargždiškiai išsiveržė į priekį, o per likusį laiką savo persvarą dar padidino.

Tarpusavyje

6-3-3. „Riteriai“ prieš „Nevėžį“ dar prieš šį sezoną turėjo įtikinamą persvarą tarpusavio rungtynėse, o 2021-aisiais ta persvara tik išaugo. Per trejas rungtynes dusyk buvo iškovotos dvi įtikinamos pergalės, o sykį dvikova Kėdainiuose baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Būtent po tų lygiųjų „Riteriai“ atsisveikino su sezono pradžioje komandai vadovavusiu strategu iš Baltarusijos Sergejumi Gurenka.

Akistata

Mindaugas Grigaravičius prieš Julių Kasparavičių. Geriausią sezoną karjeroje žaidžiantis M. Grigaravičius akistatoje su lygos autsaideriais gali dar labiau padidinti savo pelnytų įvarčių kraitį. Tą Grigas šiame sezone sugebėjo įrodyti ne kartą.

J. Kasparavičius – vienas geriausių „Nevėžio“ tarpsezonio pirkinių, mušęs įvartį ir trečiadienį į buvusios savo komandos Gargždų „Bangos“ vartus. Ar užteks atsigauti vos po trijų dienų, pamatysime per pačias rungtynes.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja dviejų laipsnių šilumą, didelį su krituliais debesuotumą ir dviejų metrų per sekundę pietų vėją.