fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Kauno Žalgiris“: dvi serijos

Kai paskutinėje dvikovoje „Riteriai“ po praleisto įvarčio sugebėjo atsitiesti prieš Vilniaus „Žalgirį“, jie sau garantavo iki penkerių pratęstą nepralaimėtų rungtynių seriją. Tokius rezultatus, neabejotinai, lėmė pagerėjusi komandos gynyba, dėl kurios per paskutines 450 minučių buvo praleisti vos du įvarčiai.

Tiesa, prieš akistatą su „Kauno Žalgiriu“ galime žvilgtelti į dar vieną – ne tokią malonią statistiką. Kauniečiai „Riteriams“ yra neįveikiami nuo 2019 metų birželio 1 dienos. Per tuos prabėgusius 28 mėnesius buvo sužaista dar dešimt rungtynių, per kurias tris kartus sužaista lygiosiomis bei dar septynis kartus triumfavo „Kauno Žalgiris“. Atėjo laikas šią ilgą seriją nutraukti?

Data: 2021 m. spalio 1 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Šią savaitę „Riteriai“ nutraukė sutartį su praėjusių metų komandos lyderiu Angeliu Lezama. Toks sprendimas klube brendo jau kurį laiką, o galutinį tašką padėjo konfliktai su treneriu bei be pateisinamos priežasties praleidžiamos treniruotės.

Praėjusiame ture prieš Vilniaus „Žalgirį“ Olaidė Badmus užsidirbo geltoną kortelę, kuri – jau dešimtoji futbolininkui šiame sezone. Tai reiškia, jog vidurio gynėjas rungtynes prieš „Kauno Žalgirį“ bus priverstas stebėti iš tribūnų.

„Kauno Žalgiris“ būsimoje dvikovoje taip pat turės nuostolių. Praėjusiame ture prieš Kėdainių „Nevėžį“ Martynas Dapkus užsidirbo šeštąją geltoną kortelę ir tuo pačiu gavo vienų rungtynių diskvalifikaciją.

Varžovas

„Kauno Žalgirio“ sezoną galime pjauti perpus – iki pasirodymo UEFA Konferencijų lygos atrankoje ir po jo. Dėl traumos netekę Grato Sirgėdo ir skausmingai pralaimėję Europoje, kauniečiai pristabdė ir Lietuvoje.

Ir nors „Kauno Žalgiris“ turnyro lentelėje yra trečias, vis tik šios komandos, kuri sezono pradžioje demonstravo patraukliausią futbolą „Optibet A lygoje“, žaidimas nebėra toks įtikinamas. Maža to, visąlaik laikęsi arti lyderių, dabar kauniečiai nuo „Sūduvos“ atsilieka jau dešimties taškų skirtumu.

Praėjęs turas

Praėjusį savaitgalį „Riteriai“ lygiosiomis 1:1 sužaidė su Vilniaus „Žalgiriu“, o „Kauno Žalgiris“ 2:0 nugalėjo Kėdainių „Nevėžį“.

„Riteriai“ prasčiau pradėjo rungtynes bei praleido labai ankstyvą įvartį. Maža to, „Žalgiris“ turėjo dar vieną puikų šansą, kuris liko neišnaudotas. Sužaidus pusvalandį, „Riteriai“ perėmė iniciatyvą į savo rankas ir antrojo kėlinio pradžioje demonstravo geriausią savo versiją. Tai lėmė, kad O. Badmus išlygino rezultatą.

Kauno ir Kėdainių komandų dvikovoje žaidė dvi nelygiavertės komandos. Nuo pat susitikimo pradžios buvo aišku, kad anksčiau ar vėliau „Kauno Žalgiris“ pasieks savo. Po įvartį pelnę pirmajame ir antrajame kėliniuose Roko Garasto auklėtiniai garantavo sau tris taškus.

Tarpusavyje

17-6-10. Jau apžvalgos pradžioje užsiminėme, kad „Riteriai“ „Kauno Žalgirio“ nenugalėjo net 28 mėnesius. Galime tik pridurti, kad iki šios serijos „Riteriai“ kauniečius buvo nugalėję 17 kartų per 23 susitikimus.

Šiemet komandos jau sužaidė trejas rungtynes ir visose trejose „Riterių“ žaidimas buvo geresnis nei pasiektas rezultatas. Pavyzdžiui, pirmajame rate nesėkmę lėmė žaidėjų neišsirinkimas pačioje dvikovos pradžioje; antrajame rate – dvi siaubingos klaidos iškart po pertraukos; trečiajame – neišsaugota iki pertraukos įgyta persvara.

Akistata

Valdemaras Borovskis prieš Liną Pilibaitį. Du veteranai, ne vienus metus kartu žaidę Lietuvos nacionalinėje rinktinėje, iki šiol išlieka labai svarbiais komandų veidais. Nepaisant 37 metų naštos, V. Borovskis, pagal nubėgtus kilometrus bei atliktus sprintus, komandoje iki šiol nuolat pirmauja. L. Pilibaitis savo vertę įrodo mušamais įvarčiais.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja dvylikos laipsnių šilumą, debesuotumą bei minimalią lietaus tikimybę. Pūs nestiprus trijų metrų per sekundę pietų vėjas.