fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Moreira: „Spaudimas bus „Sūduvos“ pusėje – prarasti taškai jiems gali kainuoti čempionų titulą“

Likus dienai iki ketvirtojo rato rungtynių su „Sūduva“, „Riterių“ vyriausiasis treneris Miguelis Moreira pagaliau treniruotėje išvydo visus savo auklėtinius. Net keturi: Dominykas Barauskas, Matas Ramanauskas, Artūras Dolžnikovas ir Valdas Paulauskas jų dar antradienį atstovavo rinktinėms, o trečiadienį gavo laisvadienį.

„Tas dvi savaites dirbome tuo pačiu ritmu kaip visą laiką. Taip, neturėjome kelių žaidėjų, tačiau čia ne problema, o garbė. Tikiuosi, kad artimiausiu metu mūsų klubo pajėgos rinktinėje išaugs dar labiau, nes talentingų jaunų U-19 žaidėjų sistemoje turime tikrai daug.

Kalbant apie pasikeitimus, tai galiu paminėti tik tai, kad kurį laiką treniravomės „Sportimos“ manieže. Be abejo, sąlygos ten kiek kitokios nei LFF stadione, tačiau jautėmės komfortabiliai ir pasiruošimui tai neturėjo jokios įtakos“, – sakė M. Moreira.

Nuo specialisto iš Portugalijos atvykimo į „Riterių“ klubą, tai buvo antra rinktinių pauzė, kurios metu buvo bandoma įkrauti žaidėjus likusiai sezono daliai.

„Nuo pat pirmos dienos aš sakiau vaikinams, kad mūsų tikslas – tobulėti kiekvieną dieną. Todėl, jei lygintumėm „Riterius“ rungtynėse prieš „Kauno Žalgirį“ ir šiandien, tai šiandien esame geresni. Tai yra natūralu.

Kai pradėjau dirbti su šia komanda, man buvo labai svarbu, kad žaidėjai mane, o aš žaidėjus suprastumėm iš pusės žodžio. Be abejo, tokie dalykai nepasidaro per vieną dieną, tam reikia laiko. Vis dar dirbame šia linkme ir galiu pabrėžti, kad mums visai neblogai sekasi“, – kalbėjo treneris.

Jau penktadienį „Riterių“ laukia dvikova su čempionato lydere Marijampolės „Sūduva“. Būtent prieš šią komandą „Riteriai“ rugpjūčio 15 dieną „Optibet A lygoje“ pralaimėjo paskutinįsyk. Vilniečių strategas sako, kad nuo to laiko nutekėjo nemažai vandens.

„Grįžkime prie to, kad mūsų keturi žaidėjai dalyvavo tik vienoje treniruotėje, tad jiems persiorientuoti per tokį trumpą laiką nėra lengva. Kita vertus, kiekvienas žaidėjas nori atstovauti savo šaliai, o kiekvienas klubas džiaugiasi turėdamas žaidėjus rinktinėje, tad tokia problema yra pakankamai maloni.

Kalbant apie būsimas rungtynes, tai žiūrint iš mūsų pusės – neturime ko prarasti. Žiūrint iš „Sūduvos“ perspektyvos, jie prarasti gali labai daug. Spaudimas bus „Sūduvos“ pusėje. Prarasti taškai jiems gali kainuoti čempionų titulą. Neabejoju, kad rungtynės bus įdomios“, – reziumavo M. Moreira.