fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

A. Dolžnikovas: „Jei ne traumos, žaisčiau ir daugiau, ir geriau“

Kaip sugalvoti geriausią savaitgalį? Artūras Dolžnikovas į šį klausimą turi puikiausią atsakymą. Pavyzdžiui, penktadienį  „Optibet A lygos rungtynėse“ reikia žengti į aikštę 76 minutę, vos ne pirmu prisilietimu prie kamuolio uždirbti vienuolikos metrų baudinį ir tokiu būdu padėti komandai pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją.

Kad nepasirodytų maža, po mažiau nei paros atstovauti B komandai, priešpaskutinę dvikovos minutę uždirbti vienuolikos metrų baudinį ir padovanoti savo komandai pergalę 1:0.

„Kažkokio specialaus recepto nėra. Tiesiog gerėja sportinė forma, kuri buvo kritusi, kol gydžiausi traumą. Be abejo, visada smagu prisidėti prie komandos sėkmės. Ypač, kai tai nutinka rungtynių pabaigoje“, – sakė A. Dolžnikovas.

Prieš šį sezoną į „Riterių“ ekipą sugrįžęs 21-erių saugas kontrolinėse dvikovose buvo vienas svarbiausių ekipos žaidėjų. Vėliau tą svarbą A. Dolžnikovas perkėlė ir į čempionato rungtynes, tačiau pirmojo rato dvikovoje su Alytaus „Dainava“ patyrė traumą ir iš rikiuotės iškrito trims mėnesiams.

„Buvo labai sunku. Visų pirma, negalėjau žaisti, antra – nežinojau, kodėl. Manęs klausdavo, kada sugrįši, o aš neturėjau žalio supratimo. Pats sugrįžimas irgi nebuvo lengvas, bet žiūrint iš dabartinio taško, galiu pasidžiaugti, kad ta trauma truko tik tris mėnesius, o ne, tarkime, metus“, – juodžiausią metų laikotarpį prisiminė A. Dolžnikovas.

Kiekvieną dieną vis gerindamas savo žaidimą, futbolininkas į save atkreipė Lietuvos U-21 rinktinės vyriausiojo trenerio Mariaus Stankevičiaus dėmesį. Atkreipė taip, kad buvo pasirinktas visoms ketverioms oficialioms rungtynėms, kuriose Lietuva kovojo dėl kelialapio į Europos čempionatą. Trejose iš tų rungtynių Artūras žaidė starto sudėtyje, vienose – įmušė įvartį.

„Kai grįžau į „Riterius“, sakiau, kad noriu patriukšmauti su komanda bei išsikovoti vietą U-21 rinktinėje. Jei su pirma užduotimi šiame sezone nelabai pavyko, tai dėl antros esu laimingas. Be abejo, norėtųsi, kad rinktumėm daugiau taškų, tačiau, manau, kad viskas – su laiku.

Žiūrint į tai, kas sužaista, realiai, mes šansų neturėjome tik prieš Ispaniją. Savo ruožtu, tiek su Slovakija, tiek su Rusija galėjome sužaisti žymiai geriau. Gaila, kad viskas taip gavosi“, – mintimis į U-21 rinktinę sugrįžo saugas.

Pastaruoju metu A komandoje Artūras dažniausiai į aikštę žengia po keitimo ir tuo pačiu atstovauja B komandai. Būtent taip atsitiko ir praėjusį savaitgalį, kai Marijampolėje futbolininkui buvo suteiktos 14 minučių, o Pirmos lygos rungtynėse prieš BFA – žaidimas nuo švilpuko iki švilpuko.

Dvikovoje prieš „Sūduvą“ A. Dolžnikovas ne tik uždirbo baudinį, tačiau po akimirkos, gražiai suklaidinęs varžovų gynėją, į baudos aikštelę atliko puikų perdavimą Valdui Paulauskui. Tuo saugo aktyvumas nesibaigė, tad rungtynių komentatoriai ne kartą jį vadino geriausiu dvikovos žaidėju.

Atstovaudamas B komandai, A. Dolžnikovas taip pat buvo vienas aktyviausių kairiajame atakos krašte. Būtent kairėje gavęs kamuolį 89 minutę jis įsiveržė į baudos aikštelę, kur buvo pargriautas. Baudinį užtikrintai realizavo Juozas Lubas, tokiu būdu komandai padovanodamas pergalę ir aštuntąją vietą turnyro lentelėje.

„Kartais norėtųsi A komandoje vaidinti svarbesnį vaidmenį, bet per daug skųstis negaliu. Neabejoju, kad jei ne traumos, žaisčiau ir daugiau, ir geriau. Nesiruošiu nuleisti rankų, o kaip tik einu tik pirmyn“, – optimistine gaida pokalbį baigė A. Dolžnikovas.