fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ pagalbos jaunimo rinktinei nepakako

Keturi „Riterių“ futbolininkai Matas Ramanauskas, Artūras Dolžnikovas, Valdas Paulauskas ir Dominykas Kodz kovėsi už Lietuvos jaunimo rinktinę atrankos į 2023 metų čempionatą starte, tačiau jų pastangų, deja, neužteko.

Mariaus Stankevičiaus auklėtiniai praėjusį savaitgalį 1:3 nusileido Slovakijai, o antradienį – 0:2 Ispanijos futbolininkams. M. Ramanauskas ir A. Dolžnikovas abejas rungtynes pradėjo starto sudėtyje. Maža to, Artūras pelnė vienintelį lietuvių įvartį, o dvikovoje prieš Ispaniją užsidirbo geltoną kortelę.

„Vos sugrįžęs į „Riterius“, aš neslėpiau noro patekti į jaunimo rinktinę. Tai man garbė ir pripažinimas. Be abejo, liūdna, kad nesugebėjome iškovoti taškų. Ir man visiškai nesvarbu, ar žaidžiame su savo lygio komanda, ar su geriausia pasaulyje. Turbūt, nenoras susitaikyti su tuo, kad pralaimime, lėmė tokią karštą reakciją į teisėjo sprendimą ir tuo pačiu geltoną kortelę.

Apskritai, tos dvejos rungtynės man ir, tikiu, daugumai šios rinktinės žaidėjų parodė mūsų klaidas, atskleidė, kur galime būti geresni. Neabejoju, kad ir būsime“, – apie savaitę jaunimo rinktinės stovykloje sakė A. Dolžnikovas.

„Mes daug dalykų darėme gerai, klausėme trenerio nurodymų, tačiau ir vienose, ir kitose rungtynėse to buvo per maža. Dėl šio fakto labiausiai liūdna. Patys suprantame, kad Ispanija už mus tikrai geresnė rinktinė ir laimėjo visiškai pelnytai, bet su slovakais viskas galėjo baigtis ir kitaip.

Kai išlyginome rezultatą, jautėme, kad galime perlaužti rungtynes savo naudai, tačiau tada – klaida ir vėl slovakai priekyje. Nežinau kaip kitiems, bet mane asmeniškai tokie dalykai motyvuoja nepasiduoti ir eiti pirmyn. Spalį taškų, neabejoju, mūsų taupyklėje tikrai atsiras“, – kalbėjo M. Ramanauskas.

V. Paulauskas kovojo su Slovakija, tačiau rungtynėse prieš ispanus liko ant atsarginių suolo. D. Kodz, savo ruožtu, nežaidė su slovakais, bet buvo mestas į aikštę antrojo mačo su Ispanija kėlinio metu.

Kitas rungtynes jaunimo rinktinė Lietuvoje žais spalio 8 ir 12 dienomis. Tuomet mūsiškių varžovais bus Maltos ir Rusijos bendraamžiai. Galime neabejoti, kad ir tose akistatose M. Stankevičiaus treniruojamoje ekipoje „Riterių“ netrūks.

P