fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riterių“ ir „Hegelmann Litauen“ rungtynėse nugalėtojas nepaaiškėjo

„Optibet A lygos“ 26 turo mače Vilniuje „Riteriai“ ir Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ nugalėtojo neišsiaiškino. Dvikova baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

Šįkart Miguelis Moreira į starto sudėtį įtraukė tik ketvirtadienį į Lietuvą iš Italijos sugrįžusį kapitoną Dominyką Barauską, tačiau ant suolo paliko U-21 rinktinei atstovavusį ketvertuką. Gynybos liniją sudarė penki žaidėjai, iš kurių du dažnai pasislinkdavo į saugų grandį.

Dvikova prasidėjo pavojingu „Hegelmann Litauen“ išpuoliu, tačiau nuo ketvirtos minutės „Riteriai“ tvirtai iniciatyvą perėmė į savo rankas. Puikų reidą atliko Rokas Filipavičius, netrukus baudos aikštelėje atsidūrė, tačiau smūgiuoti nespėjo Mindaugas Grigaravičius, gana pavojingas buvo ir Maksimas Marusičius.

Visos šios situacijos galėjo pasibaigti įvarčiu, tačiau nei vienos iš jų šimtaprocentine proga vadinti negalima.

Po penkiolikos minučių aktyvaus spaudimo „Riteriai“ kiek atsitraukė ir žaidimas apsilygino. Tačiau net ir tada kauniečiai iki Armanto Vitkausko vartų priartėti nesugebėdavo. „Riteriai“ kontroliavo aikštės vidurį ir tuo pačiu kamuolį.

Pirmajam kėliniui artėjant prie pabaigos, iš pradžių Maksimas Marusičius, o netrukus ir Dominykas Barauskas po standartinių situacijų smūgiavo galva, tačiau abusyk kamuolys nusileido visiškai šalia vartų. Deja, net ir turint persvarą, iki pertraukos pasižymėti nepavyko.

Antrajame kėlinyje vaizdas skyrėsi kardinaliai. Žaidimas išsilygino ir gerokai daugiau dėmesio abiejų komandų atstovai pradėjo skirti teisėjams.

Pirmoji labai pavojinga proga buvo sukurta prie šeimininkų vartų, tačiau į varžovo smūgį užtikrintai reagavo A. Vitkauskas, neutralizavęs pavojų. Po to progas kūrė „Riteriai“. Iš pradžių vienas prieš vartus atsidūrė M. Grigaravičius, tačiau iš kelių metrų smūgiavo tiesiai į Igną Plūką.

Dar viena „Riterių“ ataka baigėsi Marko Pavlovskio ir Valdemaro Borovskio duetu bei neišprašyta pastarojo pražanga baudos aikštelėje. Įpusėjus kėliniui, už galvos jau stvėrėsi R. Filipavičius, kuris iš baudos aikštelės smūgiavo visiškai šalia vartų.

Dvikovos pabaiga abiem komandoms gavosi itin nervinga, tad teisėjui teko traukti ne vieną geltoną kortelę. Per pridėtą laiką „Hegelmann Litauen“ sukūrė fantastišką galimybę, tačiau smūgiuotas kamuolys pralėkė šalia vartų.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, V. Borovskis, A. Kalermo, O. Badmus, D. Barauskas, A. Levšinas, T. Dombrauskis (46 min. M. Ramanauskas), M. Pavlovskis (80 min. A. Lezama), M. Grigaravičius (84 min. A. Dolžnikovas), R. Filipavičius (70 min. V. Paulauskas), M. Marusičius (70 min. G. Paulauskas).