fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai B“ įveikė dėl vietos prizininkų trejete kovojantį „Šilą“

Pirmos lygos dvidešimt trečiojo turo rungtynėse „Riteriai B“ namie 1:0 nugalėjo Kazlų Rūdos „Šilą“ bei turnyro lentelėje pakilo į devintąją poziciją. Pergalingą įvartį antrojo kėlinio pradžioje pelnė Artūras Dolžnikovas.

Dvikovą komandos pradėjo itin aukštu tempu. Vos per dešimt minučių aikštės šeimininkai galėjo pasižymėti du kartus, „Šilas“ – vieną. Vis tik, laikui bėgant, Kazlų Rūdos komanda pradėjo daugiau dėmesio skirtingi gynybai, o „Riteriai“ tos gynybos įveikti niekaip nesugebėjo.

Taip ir prabėgo pusvalandis iki pertraukos, kai „Riteriai B“ kontroliavo kamuolį, turėjo pakankamai nemažą teritorinę persvarą, tačiau nei progų, nei, juo labiau, įvarčių sukurti nesugebėjo.

Viskas pasikeitė antrajame kėlinyje, kai po gražios kombinacijos iš dešimties metrų smūgiu į tolimąjį vartų kampą rezultatą persvėrė A. Dolžnikovas. 1:0. „Šilas“ persimetė į priekį, o tai reiškė didžiules laisvas erdves bei galimybes kontratakuoti.

Įmušti galėjo ir vieni, ir kiti. Vis tik, Kazlų Rūdos komandos galimybės buvo geresnės. Kartą „Riterius“ išgelbėjo Lukas Paukštė, kartą – po standartinės situacijos varžovų bandymas buvo netikslus, trečią – po kampinio kamuolys sudrebino vartų konstrukciją.

„Riteriai B“, savo ruožtu, savo geriausias galimybes turėjo smūgiuodami iš toli. Nors smūgiai buvo pakankamai pavojingi, tačiau dažniausiai jie būdavo netikslūs. Turbūt geriausias vilniečių šansas padvigubinti skirtumą buvo jau per pridėtą laiką, tačiau vienas prieš varžovų vartininką atsidūręs Emilis Andriuškevič pastarojo įveikti nesugebėjo.

„Turėjome tikslą žaisti greitą žaidimą ir, iš esmės, tai pavyko. Įvartį brandinome, nes iki jo buvo panašių neišnaudotų situacijų. Kai A. Dolžnikovas išvedė komandą į priekį, liko atsilaikyti iki galo, ką ir padarėme“, – po akistatos namuose kalbėjo „Riterių B“ vyriausiasis treneris Diogo Pinto.

Iškovoję pergalę, „Riteriai B“ turnyro lentelėje tašku aplenkė Klaipėdos „Neptūną“. Iki sezono pabaigos komandai liko sužaisti trejas rungtynes, iš kurių artimiausios – kitą šeštadienį prieš Plungės „Babrungą“.