fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

M. Ramanauskas: „Žaisti be kamuolio yra neįtikėtinai sudėtinga“

Kai po Lietuvos U-21 rinktinės rungtynių prieš Ispaniją klubo treniruotėje pasirodė Matas Ramanauskas, prie jo prisistatęs treneris Miguelis Moreira auklėtiniui ištarė: „Ramai, didžiuojuosi tavim. Norėčiau taip žaidžiantį tave matyti nuolat“.

Nors Lietuvos jaunimas tąsyk pralaimėjo 0:2, M.Ramanauskas buvo vienas aktyviausių dvikovos žaidėjų. Per 90 minučių saugas nubėgo 14 kilometrų – tiek, kiek dar per savo karjerą niekada nebuvo nubėgęs. Natūralu, po tokios iškrovos prireikė ne vienos valandos, kad organizmas atsistatytų ir futbolininkas sugrįžtų į normalų ritmą.

„Mes didžiąją rungtynių dalį žaidėme be kamuolio. O tai yra neįtikėtinai sudėtinga. Atrodo, kartais išmušame kamuolį kiek toliau, galvoji, kad atsirado proga nors akimirką atsipūsti, bet žiūri, kad ritasi nauja ispanų atakų banga. Iš tikro, manau, kad buvo labai sunki, bet tuo pačiu – labai gera patirtis.

Tiesa, iškart po rungtynių taip negalvojau (šypsosi). Pirma mintis po teisėjo finalinio švilpuko buvo kaip greičiau rasti kur atsisėsti“, – prisiminimais dalinosi M. Ramanauskas.

Vos po trijų dienų „Riterių“ laukė „Optibet A lygos“ rungtynės prieš „Hegelmann Litauen“. Toje dvikovoje iš jaunimo rinktinės grįžęs saugas į aikštę buvo mestas iškart po pertraukos.

„Ne man spręsti, kaip pasirodžiau, tačiau viduje dar nesijaučiau visiškai atsigavęs. Turbūt, per mano karjerą dar nė karto nebuvo taip, kad po trijų parų nebūčiau atsistatęs visu šimtu procentų. Kita vertus, tą penktadienį jaučiaus žymiai geriau nei, tarkime, trečiadienį“, – sakė M. Ramanauskas.

Lietuvos jaunimo U-21 rinktinė į dar vieną stovyklą rinksis jau spalio pradžioje. Tuomet komandos laukia dvejos rungtynės prieš Maltą ir Rusiją. Šios abi ekipos per du mačus yra surinkusios po tris taškus, lietuviai kol kas savo taškų sąskaitos neatidarė.

„Tai, kad keturios komandos po dviejų turų turi po tris taškus rodo, kokia įdomi ir nenuspėjama yra mūsų grupė. Kalbant apie būsimas kovas, visų pirma, tikiuosi, kad į jas būsiu pakviestas, antra – esu tikras, kad jose pasirodysime žymiai geriau nei dvikovose su Slovakija ir Ispanija.

Esame tikrai gera komanda, turime puikius trenerius, todėl nematau priežasčių, kodėl turėtų būti kitaip“, – optimizmu tryško futbolininkas.

Iki šios stovyklos M. Ramanausko dar laukia pasirodymai ir nacionalinėse pirmenybėse. Pirmasis – šį sekmadienį 15 valandą LFF stadione, kur „Riteriai“ priims „Nevėžį“. Bilietus į „Optibet A lygos“ dvikovą platina  „Tiketa“.

P