fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Sūduva“: kurios komandos sportinė forma geresnė?

Prieš prasidedant UEFA Konferencijų taurės atrankai Marijampolės „Sūduva“ krito į tokią duobę, kad net ištikimiausi sirgaliai pradėjo abejoti šios komandos galimybėmis kažką įdomaus nuveikti Europoje. Jie klydo – „Sūduva“ įveikė pirmąjį etapą ir, jei ne nesėkminga baudinių serija, būtų įveikusi antrąjį prieš favoritu laikytą Lenkijos klubą.

Tuomet marijampoliečiai sugrįžo į „Optibet A lygą“ ir čia suspindo tokiomis spalvomis, kokiomis spindėjo per pirmąjį čempionato ratą. Taip, buvo viena (dvikovos prieš „Kauno Žalgirį“ pabaiga) atkarpa, kurios Victoras Basadre pakartoti nenorėtų, bet iš esmės, savo auklėtinių žaidimu jis turėtų būti pakankamai patenkintas.

„Riteriai“, savo ruožtu, taip pat yra ant bangos. Komanda nepralaimėjo trejų iš eilės rungtynių, o pasikeitus treneriams, ir pats žaidimas tapo staigesnis bei pavojingesnis varžovams. Kiek realu pratęsti šią seriją?

Data: 2021 m. rugpjūčio 15 d. 13:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Visą šią savaitę „Riteriai“ ruošėsi būsimoms rungtynėms be pagrindinio vidurio gynėjo Olaidės Badmuso. Legionierius paskutinėje dvikovoje prieš „Kauno Žalgirį“ užsidirbo aštuntąją geltoną kortelę, todėl būsimai kovai yra diskvalifikuotas.

Tuo tarpu dar praėjusią savaitę į treniruočių procesą sugrįžęs Aleksandras Levšinas su komanda dirbo visu pajėgumu. Jo dalyvavimas rungtynėse priklauso tik nuo trenerių sprendimo.

Sūduviečiai po nesėkmės Lenkijoje į „Optibet A lygą“ sugrįžo demonstruodami įspūdingą puolimą. Per pastarąsias trejas rungtynes komanda sugebėjo pasižymėti net aštuonis kartus. Tiesa, sekmadienį tokį puolimą pakartoti gali būti nelengva, nes vienas svarbiausių ekipos žaidėjų Romainas Habranas dėl diskvalifikacijos komandai padėti negalės.

Paskutinės rungtynės

Taip jau sutapo, kad abi būsimos dvikovos dalyvės paskutines savo rungtynes žaidė prieš „Kauno Žalgirį“. „Riteriai“ savo mačą sužaidė lygiosiomis 1:1, „Sūduva“ laimėjo 2:0.

„Riterių“ atveju, komanda demonstravo itin kokybišką pirmąjį kėlinį, tačiau ne tokį stiprų antrąjį, o „Sūduvos“ dvikova, iš esmės, vyko iki pirmojo įvarčio. Tą įvartį pelnė geriau sužaidusi „Sūduva“.

Tarpusavyje

13-8-19. Praėjusiais metais savo naudai tarpusavio statistiką sugebėję pakeisti sūduviečiai šiuo metu turi pakankamai nemažą persvarą. Kalbant apie tik apie šių metų mūšius, tai viena dvikova baigėsi lygiosiomis, dusyk laimėjo „Sūduva“.

Ypač nesėkmingai baigėsi pirmoji tarpusavio kova, kurioje pirmajame kėlinyje savųjų šansų neišnaudoję „Riteriai“ ne tik pralaimėjo, bet ir prarado sunkią traumą patyrusį A. Levšiną.

Antros tarpusavio rungtynės vyko LFF taurės turnyre, kur vėlgi gero „Riterių“ žaidimo teigiamam rezultatui pasiekti neužteko. Na, o trečioji dvikova buvo išskirtinė, nes jos metu buvo skirti net trys vienuolikos metrų baudiniai. Apmaudu, kad pirmojo Angelis Lezama realizuoti nesugebėjo.

Akistata

Valdemaras Borovskis prieš Vaidą Slavicką. Ilgamečiai komandos draugai Lietuvos rinktinėje ne kartą vienas prieš vieną yra susikovę ir „Optibet A lygoje“. Nepaisant solidaus amžiaus, abu savo komandose yra svarbios figūros.

Orų prognozė

Po lietingų rungtynių Kaune sinoptikai prognozuoja puikų sekmadienį Vilniuje. Rungtynių metu termometro stulpelis turėtų pakilti iki 23 laipsnių šilumos, o vėjo stiprumas turėtų siekti 6 metrus per sekundę iš pietvakarių pusės. Debesų ir, juo labiau, lietaus – nenumatoma.