fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Banga“ – „Riteriai“: pirmos naujojo trenerio pergalės belaukiant

Prieš kelias savaites pas „Riterius“ atvykęs strategas iš Portugalijos Miguelis Moreira su komanda spėjo sužaisti dvejas „Optibet A lygos“ rungtynes, per kurias iškovojo tašką. Nepaisant to, kad buvo žaidžiama su prizines vietas užimančiais klubais („Kauno Žalgiriu“ ir Marijampolės „Sūduva“), be abejonės, toks rezultatas nei trenerio, nei žaidėjų netenkina.

Šį šeštadienį sostinės ekipos laukia išvyka į Gargždus bei dvikova prieš „Bangą“ – komandą, kuri yra vienintelė šiame sezone iš „Riterių“ dar neatėmusi taškų. Natūralu, kad M. Moreiros tikslas šios tendencijos nepakeisti ir po šeštadienio dvikovos, bei tokiu būdu iškovoti pirmąją pergalę einant vyriausiojo trenerio pareigas.

Data: 2021 m. rugpjūčio 21 d. 17:00 val.

Vieta: Gargždų miesto stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Varžovas

Šių metų Gargždų „Banga“ nė iš tolo neprimena pernykštės savo versijos, kai dažną savaitę buvo giriama už įspūdingą kovą bei neretai renkamus taškus net prieš pačias geriausias lygos komandas.

Tačiau taip buvo pernai. Šiemet komandos, visų pirma, nebelydi sėkmė, antra – ekipos taip nebegelbėja jos vartininkas, visų trečia – gargždiškiai neįtikėtinai kenčia dėl traumų ir ketvirta – šalia nėra vieno geriausių praėjusių metų trenerių.

Tiesa, Tomo Tamošausko „Banga“ atsisakė pati po to, kai lygoje vienas po kito sekė pralaimėjimai. Pasikeitus treneriams, ekipoje šioks toks sukrėtimas buvo, tačiau turnyrinė lentelė rodo, kad „Banga“ čempionate lenkia tik vieną komandą.

Naujienos

Po dėl diskvalifikacijos praleistų rungtynių į „Riterių“ rikiuotę sugrįžta pagrindinis komandos vidurio gynėjas Olaide Badmus. Vis tik, M. Moreira, komplektuodamas sudėtį, šiokių tokių problemų turės. Šįsyk dvikovoje prieš „Bangą“ „Riteriams“ padėti negalės šeštą geltoną kortelę prieš „Sūduvą“ gavęs Matas Ramanauskas.

Identiška yra ir „Bangos“ gynėjo Deivido Padaigio situacija. 23 rungtynes be keitimų žaidęs D. Padaigis yra vienas daugiausiai minučių šiame sezone sužaidusių „Optibet A lygos“ futbolininkų. „Bangos“ gynėjas paskutinėje dvikovoje prieš „Panevėžį“ taip pat užsidirbo šeštą geltoną kortelę.

Praėjęs turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Banga“ savo rungtynes pralaimėjo rezultatu 1:3. Tiesa, patys mačai nebuvo identiški.

„Riteriai“ pirmajame kėlinyje ne tik kad nepraleido nei vieno įvarčio, tačiau ir patys turėjo galimybių pasižymėti. Galiausiai, „Sūduvos“ futbolininkai pasinaudojo individualiu meistriškumu bei „Riterių“ klaidas pavertė įvarčiais.

„Bangos“ pralaimėjimas buvo nulemtas jau 53 minutę. Tuomet Simonas Urbys nerealizavo vienuolikos metrų baudinio, kuris galėjo skirtumą sušvelninti iki minimumo. Dar vėliau panevėžiečiai savo persvarą išaugino iki trijų įvarčių.

Tarpusavyje

6-3-2. Kaip jau minėjome, „Banga“ yra vienintelė šio sezono komanda, prieš kurią „Riteriai“ iškovojo maksimaliai daugiau taškų. Abejos rungtynės baigėsi vilniečių pergale ir tai komandai leido pagerinti tarpusavio laimėtų rungtynių procentą.

Pirmoje dvikovoje Gargžduose „Banga“ priešinosi pakankamai aktyviai, tačiau dvikovos pabaigoje Angelis Lezama technišku smūgiu padvigubino „Riterių“ persvarą ir jos užteko norint laimėti rungtynes.

Antrame susitikime didžiulę iniciatyvą turėję vilniečiai pirmojo kėlinio pabaigoje pelnė du įvarčius, po pertraukos trečią ir tokiu būdu nutraukė tuo metu pernelyg ilgą nelaimėtų rungtynių seriją.

Akistata

Maksimas Marusičius prieš Robertą Vėževičių. Net tais atvejais, kai „Riterių“ puolėjas nesugeba pasižymėti, jo nauda komandai kiekvienose rungtynėse yra akivaizdi. R. Vėževičiaus statistika šiemet nebėra tokia gera, kaip ankstesniais metais, tačiau veterano balsas vis dar yra geriausiai girdimas tiek „Bangos“ rūbinėje, tiek ir aikštėje. Nors šių žaidėjų keliai per daug nesusikirs, tačiau abiejų svarba komandai yra nekvescionuojama.

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 18 laipsnių šilumą ir keturių metrų per sekundę vakarų vėją. Debesų turėtų būti nemažai, tačiau lietaus tikimybė minimali.