fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Vėl nedovanotinos klaidos, vėl pralaimėjimas

„Optibet A lygos“ 28 turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ 1:2 pralaimėjo Alytaus „Dainavai“ bei nelaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki penkerių. Pamatus pergalei alytiškiai sudėjo pirmojo kėlinio viduryje, o vilniečiams vienintelį įvartį pelnė Valdas Paulauskas.

Valdo Trakio komandos neišgelbėjo ir faktas, kad, lyginant su paskutinėmis rungtynėmis Telšiuose, į rikiuotę grįžo tiek Marko Pavlovskis, tiek Olaidė Badmusas su Akseliu Kalermo.

Dvikova prasidėjo nesusikalbėjimu prie savųjų vartų, tačiau šis nesėkmingas epizodas „Riteriams“ pirmoje pirmojo kėlinio pusėje buvo išimtis iš taisyklės. Daugiausiai Angelio Lezamos pastangomis vilniečiai įsitaisė varžovų aikštės pusėje, sukūrė kelias pusproges, deja, tuo visi geri dalykai ir užsibaigė.

„Riterius“ nužudė siaubingos klaidos. Pirmasis įvartis buvo praleistas po nesugebėjimo išmušti kamuolio toliau nuo savųjų vartų, o netrukus ir visiškai nekaltoje vietoje užsidirbto kampinio. Šią standartinę situaciją aikštės šeimininkai išnaudojo kuo puikiausiai.

Pirmasis „Dainavos“ įvartis žaidimą pakeitė kardinaliai. „Riteriai“ ne tik nebesugebėjo palaikyti kamuolio, tačiau ir klydo lygiose vietose. Viena tokių nesuvokiamų klaidų virto antruoju įvarčiu. Be to, nedaug trūko, kad dar iki pertraukos „Dainava“ būtų įgijusi trijų įvarčių persvarą. Tuomet Lukas Paukštė po susidūrimo su varžovu liko gulėti ant žolės, o aikštės šeimininkai į tuščius vartus nepataikė.

Iškart po pertraukos V. Trakys į aikštę metė du naujus žaidėjus – Valdą ir Gytį Paulauskus. Maždaug penkių minučių „Riteriams“ prireikė tam, kad pajustų žaidimą. Mindaugas Grigaravičius gavo puikų šansą sušvelninti atsilikimą, tačiau smūgiuodamas iš oro į vartus nepataikė.

„Dainava“ atrodė pavargusi, o žaidimas visiškai persikėlė į šios komandos aikštės pusę. Vis tik, per dažnai keliami kamuoliai į baudos aikštelę didelio pavojaus aikštės šeimininkams nesukūrė.

Įpusėjus antrajam kėliniui, V. Paulauskas po gražaus reido atliko puikų smūgį, tačiau „Riterių“ nelaimei tame epizode itin sėkmingai sužaidė „Dainavos“ vartininkas Martynas Matijoška. Dar po minutės tas pats V. Paulauskas sulaukė komandos draugų Tomo Dombrauskio ir Maksimo Marusičiaus perdavimo bei, atsidūręs per kelis metrus nuo vartų, pasiuntė kamuolį į juos.

Lyg ir logika diktavo, kad tuomet „Riteriai“ pasistūmės dar labiau priekyje, tačiau taip nenutiko. Nebuvo net ir lemiamo šturmo, kuris leistų kurti vieną po kitos progas bei išlyginti rezultatą. Vienas po kito į baudos aikštelę keliami aukšti kamuoliai „Dainavos“ gynėjams ir toliau nesukūrė jokio galvos skausmo.

Ši „Riterių“ nesėkmė „Dainavai“ buvo pirmoji per klubų tarpusavio susitikimų istoriją. Nesėkmė, kuri dar labiau sumažino viltis pakilti aukščiau šeštosios pozicijos.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, A. Kalermo, O. Badmus, D. Barauskas, M. Ramanauskas (66 min. T. Dombrauskis), M. Pavlovskis, A. Lezama (46 min. G. Paulauskas), M. Grigaravičius, R. Filipavičius (46 min. V. Paulauskas), M. Marusičius.