fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Žalgiris“: derbyje prieš lyderį

Kai „Riteriai“ ir „Žalgiris“ susitiko prieš du mėnesius, situacija kardinaliai skyrėsi nuo tos, ką išvysime šį penktadienį. Tą balandžio 23-osios vakarą sostinėje stipriai prisnigo, „Riteriams“ dar vadovavo Sergejus Gurenko, o rezultatyvų perdavimą atliko vėliau koją susilaužęs ir būsimose rungtynėse tikrai nežaisiantis Aleksandras Levšinas.

Prieš du mėnesius „Žalgiris“ dar tik ieškojo savojo žaidimo, o turnyro lentelėje užėmė ketvirtą vietą. Vėliau tas žaidimas buvo surastas ir, artėjant UEFA Čempionų lygos atrankai, žalgiriečiai demonstruoja geriausią savo sportinę formą šiame sezone.

Data: 2021 m. liepos 2 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Nuo paskutinių rungtynių „Riterių“ sudėtyje įvyko keletas pasikeitimų. Klubą paliko Arthuro Ymele ir Augustas Valukonis, o prie jo prisijungė Ernestas Andriušis, Saulius Vikertas.

Praėjusiame ture kapitonas Dominykas Barauskas prieš „Sūduvą“ komandai padėti negalėjo dėl diskvalifikacijos. Būsimose rungtynėse jis bus pasiruošęs sugrįžti į starto sudėtį. Apskritai, žvelgiant į lazaretą, naujų traumų „Riterių“ gretose nėra.

„Žalgiriui“ dėl diskvalifikacijos padėti negalės Milenas Gamakovas. Be abejo, žalgiriečiams tai yra toks menkas nuostolis, kad jo Vladimiras Čeburinas, tikėtina, nelabai ir pastebės.

Varžovas

Vilniaus „Žalgiris“ paskutinėse trejose rungtynėse iškovojo pergales, nepraleido nei vieno įvarčio ir darsyk aiškiai pabrėžė, kad ši komanda Lietuvoje yra pati stipriausia. Bent kol kas. Nepaisant ne itin sėkmingos sezono pradžios, dabar „Žalgiris“ čempionate jau turi keturių taškų pranašumą.

Žalgiriečiai ruošiasi UEFA Čempionų lygos batalijoms, tad gali būti, jog rungtynėse su „Riteriais“ bandys išnaudoti taktinius dalykus, kurie bus naudojami ir akistatoje su Belfasto „Linfield“. Būsima „Optibet A lygos“ dvikova žalgiriečiams bus paskutinė prieš prasidedančią jau minėtą Čempionų lygos atranką.

Paskutinės rungtynės

Praėjusį savaitgalį „Riteriai“ susitikimą su „Sūduva“ baigė lygiosiomis 1:1, o „Žalgiris“ Kėdainių „Nevėžį“ nugalėjo 2:0. Verta prisiminti, kad „Riteriai“ pirmieji praleido įvartį, nors prieš tai patys neįmušė baudinio.

„Žalgirio“ pranašumas nekėlė jokių abejonių. Tai, kad „Nevėžis“ praleido tik du įvarčius, visų pirma, yra žalgiriečių pavaros sumažinimas.

Tarpusavyje

9-12-18. Būsimoji dvikova tarp „Riterių“ ir „Žalgirio“ jau bus keturiasdešimtoji per pastaruosius septynerius metus. Kaip ir kiekvienais ankstesniais metais, „Riteriai“ iš „Žalgirio“ bent kartą taškus atima.

Šiame sezone pirmasis tarpusavio mūšis įvyko dar kovą, kai abi komandos buvo tik ką po saviizoliacijos. Rungtynes „Sportimoje“ „Riteriai“ pralaimėjo per pirmąjį kėlinį. Nors vėliau žaidimas išsilygino, tačiau taškai ant „i“ buvo sudėti dar iki pertraukos.

Antrasis mačas buvo gerokai kitoks. Čia iki pertraukos žaidimas buvo apylygis ir tik antrajame kėlinyje išryškėjo žalgiriečių pranašumas. Likus penkiolikai minučių iki susitikimo pabaigos jie pelnė įvartį, tačiau po minutės savo žodį tarė Rokas Filipavičius ir rezultatas vėl tapo lygus. Šįsyk iki susitikimo pabaigos.

Akistata

Angelis Lezama prieš Hugo Videmontą. „Riterių“ venesuelietis yra pagavęs tokią sportinę formą, kuri leidžia jam vadintis komandos lyderiu. Dvikovoje su „Sūduva“ jo nerealizuotas baudinys žaidėją kažkiek išmušė iš vėžių, bet galime neabejoti, kad rungtynėse su „Žalgiriu“ mes matysime jo gerąją versiją.

Savo gerąją versiją jau antrą sezoną iš eilės demonstruoja ir H. Videmontas, nuo kurio smūgių reiks saugotis tiek „Riterių“ gynėjams, tiek vartininkui. Be abejo, kad nuo šių abiejų žaidėjų gero žaidimo priklausys ir visos komandos pasirodymas.

Orų prognozė

Nors pastaruoju tai jokia naujiena, tačiau ir būsimose rungtynėse teks kovoti ne tik prieš varžovus, bet ir prieš karštį. Penktadienio vakare sinoptikai prognozuoja 25 laipsnių šilumą, keturių metrų per sekundę šiaurės rytų vėją ir beveik nulinę lietaus tikimybę.

P