fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Nugalėtas „Džiugas“ ir pagaliau nutraukta nelaimėtų rungtynių serija

„Optibet A lygos“ 29 turo rungtynėse „Riteriai“ Vilniuje 3:2 nugalėjo Telšių „Džiugą“ bei nutraukė penkerių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją. Įvarčius sostinės ekipai pelnė Valdas Paulauskas, Marko Pavlovskis ir Maksimas Marusičius.

Lyginant su praėjusio turo maču, „Riterių“ vyriausiasis treneris Valdas Trakys atliko tik vieną keitimą – Roką Filipavičių pakeitė V. Paulauskas, kuriam buvo patikėta kraštinio saugo pozicija.

Dvikova prasidėjo itin aktyviai. Pirmą minutę galimybę turėjo „Džiugo“ atstovai, po kelių akimirkų per plauką nepasižymėjo pirmasis prie kamuolio suskubęs Maksimas Marusičius, o dar po minutės V. Paulauskas atėmė kamuolį iš „Džiugo“ vartininko Mariaus Paukštės bei pasiuntė jį į tuščius vartus.

Sėkmingas epizodas vilniečių nesustabdė. Savo geras progas turėjo Dominykas Barauskas, M. Marusičius, tas pats V. Paulauskas, tačiau tose situacijose jau dominavo M. Paukštė. Verta pažymėti, kad tuo metu buvo sužaistos vos dvidešimt minučių.

Tuomet žaidimas kiek apsilygino. Nepaisant „Riterių“ atakų bangos, „Džiugo“ futbolininkai nesustojo bei pradėjo ieškoti savųjų šansų. Daugiausiai jie buvo kuriami po neatidžių aikštės šeimininkų gynėjų klaidų bei jų pačių tolimų perdavimų į priekį.

Paradoksalu, tačiau „Džiugas“ savo įvartį pelnė ne po kontratakos, o po standartinės situacijos. Klaida gynyboje, paliktas visiškai laisvas telšiškių legionierius iš Bulgarijos Miroslavas Puškarovas ir rezultatas tapo 1:1. Štai taip startavo antroji rungtynių pusė.

Labai svarbu, kad tuo metu „Riteriai“ neiškrito iš žaidimo ir toliau žaidė pirmuoju numeriu. Itin rimtų progų kurį laiką sukurta nebuvo, tačiau kamuolio vaikščiojimas, žaidėjų išsidėstymas ir judėjimas teikė vilčių.

Beveik įpusėjus antrajam kėliniui, visa tai davė rezultatą. Iš pradžių, po įspūdingos M. Pavlovskio bombos „Riteriai“ vėl išsiveržė į priekį, o dar po kelių minučių vienas prieš varžovų vartininką išvestas M. Marusičius pelnė savo pirmąjį įvartį vilkėdamas „Riterių“ marškinėlius.

Atrodė, kad šia atkarpa buvo galima užbaigti rungtynes. Deja, „Džiugo“ atstovai taip nemanė. Iškart po praleisto trečiojo įvarčio jie persikėlė į „Riterių“ aikštės pusę ir vos po kelių minučių uždirbo vienuolikos metrų baudinį, kurį realizavę vėl skirtumą sumažino iki minimumo.

V. Trakys nusprendė sustiprinti gynybą, Matą Ramanauską pakeisdamas Valentinu Jeriomenka. Verta pažymėti, kad sustiprėjo ne tik gynyba, bet ir vėl pagyvėjo žaidimas priekyje. Per labai trumpą laiką net kelias progas turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs R. Filipavičius. „Džiugo“ atsakas – tolimas ir netikslus Roko Stanulevičiaus smūgis.

Aktyvumu ir nervingumu komandos išsiskyrė iki finalinio švilpuko, tačiau daugiau įvarčių nebuvo. Tai reiškia ilgai lauktą „Riterių“ pergalę.

„Riterių“ sudėtis: L. Paukštė, V. Borovskis, A. Kalermo, O. Badmus, D. Barauskas, M. Ramanauskas (74 min. V. Jeriomenko), M. Pavlovskis, V. Paulauskas (56 min. R. Filipavičius), A. Lezama, M. Grigaravičius (86 min. G. Paulauskas), M. Marusičius.