fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Džiugas“ – „Riteriai“: kaip pakartoti sėkmę Žemaitijos sostinėje? 

Kai prieš du mėnesius „Riteriai“ lankėsi Telšiuose, jie per aštuonias minutes antrajame kėlinyje sumušė tris įvarčius ir tokiu būdu įtvirtino dar vieną gražią pergalę. Tąsyk Valdemaras Borovskis pasižymėjo dubliu arba, kitaip sakant, padarė tai, ko nebuvo padaręs niekada per savo karjerą.

Norint pakartoti panašų pasirodymą, „Riteriai“ privalės“ atiduoti tiek pat jėgų, kiek atidavė paskutinėse rungtynėse prieš „Žalgirį“. Ar tam Valdo Trakio kariauna pasiruošusi, sužinosime jau labai greitai.

Data: 2021 m. liepos 10 d. 19:00 val.

Vieta: Telšių miesto centrinis stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Paskutinėse „Riterių“ rungtynėse prieš Vilniaus „Žalgirį“ debiutavo naujokas Maksimas Marusičius. Tuomet žalgiriečiai jau buvo perėmę žaidimo kontrolę, tad puolėjas galimybių pasireikšti turėjo ne itin daug. Treniruočių metu akivaizdžiai matosi, kad kiekvieną dieną jo sportinė forma auga – liko tai pademonstruoti ir rungtynių metu.

Paskutinėje dvikovoje, nepraleidęs nei vieno įvarčio prieš „Žalgirį“, „Riterių“ vartininkas Armantas Vitkauskas pateko į simbolinę „Optibet A lygos“ turo rinktinę. Tokio įvertinimo „Riterių“ vartų sargas šiame sezone sulaukė antrą kartą.

„Džiugo“ atstovų simbolinėje rinktinėje net trys. Tarp jų ir Leonardo Ribeiro, paskutinėse tarpusavio rungtynėse įmušęs įspūdingą įvartį ir tokiu būdu padėjęs „Džiugui“ iškovoti tašką.

Varžovas

„Džiugas“ prieš sezoną buvo vadinamas vienu čempionato autsaiderių, tačiau per pirmuosius du ratus sugebėjo taškus atimti net iš aštuonių lygos komandų. Vienintelis „Panevėžys“ tarpusavio dvikovose iškovojo dvi pergales. Tiesa, abi nelengvai.

Atsidarius transferų langui, telšiškiai savo sudėtį sustiprino dviem legionieriais iš Brazilijos ir Bulgarijos. Vis tik, didžiausias krūvis kol kas tenka sezono pirmos pusės lyderiams Nasko Milevui, L. Ribeiro, Davydui Arlauskiui ir abiem vartininkams, kurie kaskart yra keičiami.

21 turas

Paskutinės „Optibet A lygos“ rungtynės abiem klubams susiklostė neblogai. „Riteriai“ po sunkios pabaigos sugebėjo nulinėmis lygiosiomis užbaigti susitikimą su „Žalgiriu“, o „Džiugas“ – po itin sunkios pradžios nutraukė „Hegelmann Litauen“ nepralaimėtų rungtynių seriją.

Tarpusavyje

1-1-0. „Riteriai“ ir „Džiugas“ savo tarpusavio rungtynių istoriją pradėjo skaičiuoti tik šiemet. Kaip jau rašėme, pirmose rungtynėse buvo iškovota pergalė. Tąsyk nuo pat susitikimo pradžios milžinišką iniciatyvą turėję „Riteriai“ į priekį išsiveržė po Valentino Jeriomenkos įvarčio, o antrojo kėlinio pradžioje dar trimis įvarčiais persvarą padidino iki 4:0.

Antrose rungtynėse Vilniuje užfiksuotos lygiosios 1:1. Tąsyk fantastiškas Angelio Lezamos įvartis „Riteriams“ dovanojo ne tik persvarą, bet ir iniciatyvą, tačiau lygiai tokiu pačiu fantastišku smūgiu Leonardo Antonio rezultatą išlygino ir tuo pačiu sugrąžino iniciatyvą „Džiugui“.

Akistata

Angelis Lezama prieš Leonardo Ribeiro. Venesuelietis ir brazilas jau kurį laiką yra svarbiausios savo komandų figūros, todėl natūralu, kad nuo jų žaidimo pakankamai stipriai priklauso ir galutinis rezultatas. Jie abu ankstesnėse rungtynėse sugebėjo mušti įvarčius, tačiau kaip bus šįsyk?

Orų prognozė

Rungtynių metu sinoptikai prognozuoja 27 laipsnių šilumą, keturių metrų per sekundę pietų vėją ir vidutinę nestipraus lietaus tikimybę.