fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Dainava“ – „Riteriai“: trečias dublis

Tiek pirmajame, tiek antrajame rate, kai susitiko „Riteriai“ ir „Dainava“, neabejotinu poros favoritu buvo laikomas Vilniaus klubas. Tiesą sakant, abejose rungtynėse vilniečiai ir žaidė geriau. Deja, futbole to ne visada užtenka.

Per tas dvejas rungtynes į „Riterių“ vartus buvo skirti trys (!) vienuolikos metrų baudiniai, kurie lėmė, kad ir Vilniuje, ir Alytuje laimėtojas nepaaiškėjo. Arba kitaip galvojant, „Riteriai“ prieš Alytaus komandą jau prarado keturis taškus.

Data: 2021 m. liepos 19 d. 20:00 val.

Vieta: Alytaus miesto stadionas. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Varžovas

Nepaisant to, kad „Dainava“ turėjo tik savaitę pasiruošimui kovoms „Optibet A lygoje“, klubo vadovai sugebėjo atlikti milžinišką darbą, kad jų komanda žaistų kur kas geriau nei tą prieš sezoną prognozavo absoliuti dauguma specialistų.

Labai svarbus momentas tas, kad prie ekipos vairo stojus Tomui Ražanauskui, situacija į blogą nepasikeitė. „Dainava“ ir toliau sėkmingai renka taškus, o galimybės būti dar aukščiau komandai išnaudoti neleidžia tik dėl neįvykdytų licencijavimo reikalavimų prieš sezoną atimti trys taškai.

Vis tik, Alytaus padangėje ne viskas taip šviesu. Birželio pabaigoje komandą paliko ir į Kroatiją grįžo geriausias žaidėjas Paulius Golubickas. Kol kas dar sunku pasakyti, kokią įtaką padarys šis praradimas, bet, tikėtina, nemažą.

Į „Dainavos“ ekipą prieš kelias savaites sugrįžo buvęs „Riterių“ atstovas Martynas Vasiliauskas, komandą papildė brazilas Henrique Devensas, tačiau ar jie sugebės bent kiek atstoti P. Golubicko netektį, sužinosime per artimiausias kelias rungtynes.

Naujienos

Į „Riterių“ sudėtį sugrįžta praėjusį savaitgalį dėl diskvalifakacijų žaisti negalėję Marko Pavlovskis ir Akseli Kalermo. Praėjusiose rungtynėse nerungtyniavo ir Olaide Badmus, kuris būsimoms rungtynėms taip pat bus pasiruošęs.

„Dainavai“, savo ruožtu, būsimose rungtynėse negalės padėti Linas Klimavičius. Pastarasis paskutiniame mače su „Nevėžiu“ už nesutikimą su teisėjo sprendimu užsidirbo šeštąją geltoną kortelę ir tai garantavo jam vienų rungtynių diskvalifikaciją.

20 turas

Paskutinės rungtynės „Optibet A lygoje“ tiek „Riteriams“, tiek „Dainavai“ baigėsi nesėkmingai. „Riteriai“ po užtikrinto pirmojo kėlinio, antrajame buvo priversti pripažinti Telšių „Džiugo“ pranašumą, „Dainava“, savo ruožtu, taip pat geriau pradėjo rungtynes, pirmavo, tačiau po keisto vienuolikos metrų baudinio turėjo tenkintis lygiosiomis su Kėdainių „Nevėžiu“.

Futbolininkai, pakeitę marškinėlius

Dar praėjusiose tarpusavio rungtynėse tokių žaidėjų buvo daugiau, tačiau antrojo rato tarpusavio mače Lukas Kochanauskas patyrė traumą ir vėliau paliko „Riterių“ klubą.

Dabartinėje „Dainavoje“ yra trys buvę „Riterių“ žaidėjai – Vytautas Lukša, Martynas Vasiliauskas ir Titas Vitukynas. „Riterių“ gretose nėra nei vieno buvusio „Dainavos“ atstovo.

Tarpusavyje

5-2-0. Iki šio sezono penkias pergales tarpusavio rungtynėse iškovoję „Riteriai“ šeštosios nėra pasiekę iki šiol.

Pirmojo šio sezono rato rungtynėse vilniečiai pirmavo 2:0, tačiau tuomet į jų vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys, kuris pakeitė ir žaidimo eigą, ir rezultatą.

Antrajame rate pirmieji įvartį įmušė alytiškiai, Valentinas Jeriomenko rezultatą išlygino, o likus žaisti dešimt minučių, Valdas Paulauskas turėjo fantastišką progą komandai išplėšti pergalę. Nepavyko.

Tarpusavyje

Maksimas Marusičius prieš Titą Vitukyną. „Riterių“ naujokas iš Ukrainos vis dar laukia pirmojo įvarčio. Šeštadienį atšventęs savo gimtadienį futbolininkas užsiminė, kad geriausia dovana būtų įmuštas įvartis ir iškovota pergalė Alytuje. Toks scenarijus psichologiškai puolėjui padėtų ir būsimose dvikovose.

T. Vitukynas šiame sezone į „Riterių“ vartus yra įmušęs du įvarčius, tad natūralu, jog vilniečių užduotis – neleisti jam pratęsti šios sėkmingos serijos.

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad pagaliau rungtynių metu futbolininkai neturės kovoti su milžinišku karščiu. Dvikovos laiku numatoma 21 laipsnio šiluma, debesuotumas ir nedidelė lietaus tikimybė. Be to, pūs dviejų metrų per sekundę šiaurės vakarų vėjas.

P