fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

Trijų baudinių serijoje – „Riterių“ ir „Sūduvos“ lygiosios

Atkeltose „Optibet A lygos“ trečiojo turo rungtynėse sostinės „Riteriai“ ir Marijampolės „Sūduva“ išsiskyrė lygiosiomis 1:1. Vilniaus komandai išlyginamąjį įvartį pelnė Mindaugas Grigaravičius.

Šiame mače „Riteriams“ dėl diskvalifikacijos padėti negalėjo Dominykas Barauskas, kurio vietą aikštėje užėmė Valdas Paulauskas. Be to, vyriausiasis treneris Valdas Trakys sugrįžo prie Sergejaus Gurenkos naudotos taktikos su penkiais gynėjais.

„Riteriai“ nuo rungtynių pradžios bandė paspausti varžovus ir kai jie tai padarydavo, dažniausiai sūduviečius priversdavo suklysti. Taip pat „Riterių“ žaidime netrūko kontratakų, kurių vienos rezultatas – uždirbtas vienuolikos metrų baudinys.

Pavojingiausia pirmojo kėlinio „Riterių“ proga buvo sukurta sužaidus kiek daugiau nei dešimt minučių. Tuomet Valdemaras Borovskis iš dešinės kėlė kamuolį į baudos aikštelę, kurioje pirmas prie kamuolio atsidūrė M. Grigaravičius. Deja, į jo pavojingai smūgiuotą kamuolį Makis Giannikoglou sureagavo.

„Sūduva“ per pirmą kėlinį išsiskyrė tik standartinėmis situacijomis, tačiau ir jos ryškesnio pavojaus nesukėlė.

Prieš pat pertrauką „Riteriai“ turėjo puikiausią galimybę išsiveržti į priekį. Nuo varžovų pabėgusiam M. Grigaravičiui per kojas kirto Semiras Kerla. Rezultatas – žaidėjui parodyta geltona kortelė ir skirtas baudinys. Deja, Angelis Lezama jo realizuoti nesugebėjo.

Antrasis kėlinys prasidėjo greita A. Lezamos trauma ir „Sūduvos“ uždirbtu baudiniu. Verta pažymėti, kad tuo metu „Riterių“ aikštėje buvo dešimt. Armantas Vitkauskas lietė Nicolo Gorobsovo smūgiuotą kamuolį, tačiau išgelbėti komandos jam nepavyko.

Vilniečiai ne tik praleido įvartį, tačiau ir išsimušė iš žaidybinio ritmo. Geras dešimt minučių aikštėje vyravo chaotiškas žaidimas, tačiau tuomet „Sūduva“ pati atidavė kontrolę į „Riterių“ rankas, o pastarieji uždirbo dar vieną baudinį. Be to, Vaido Slavicko žaidimas ranka dovanojo gynėjui antrą geltoną kortelę. „Sūduva“ liko mažumoje, o M. Grigaravičius baudinį realizavo užtikrintai.

Turėdami tiek žaidybinę, tiek teritorinę persvarą, „Riteriai“ daugiau laiko praleido varžovų baudos aikštelėje, labiau norėjo laimėti, tačiau pergalingo įvarčio neįmušė. Daug emocijų kainavusi rungtynių pabaiga padidino tik kortelių, bet ne įvarčių skaičių.

„Riterių“ sudėtis: A. Vitkauskas, A. Kalermo, V. Jeriomenko, O. Badmus, V. Paulauskas (66 min. M. Ramanauskas), V. Borovskis, M. Pavlovski, T. Dombrauskis, R. Filipavičius (83 min. J. Lubas), M. Grigaravičius, A. Lezama (60 min. G. Paulauskas).