fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Sūduva“: pasikeitusi situacija

Kai prieš pusantro mėnesio „Riteriai“ vyko į Marijampolę, jie skaičiavo penkerių nepralaimėtų rungtynių seriją. „Sūduva“, savo ruožtu, buvo pirma turnyro lentelėje ir kiekviename ture be gailesčio didino persvarą prieš artimiausius persekiotojus.

Atrodytų, prabėgo ne tiek daug laiko, tačiau situacija pasikeitė kardinaliai – pralaimėję „Sūduvai“, „Riteriai“ pateko į nesėkmių ruožą, vėliau pati Marijampolės komanda pradėjo nelaimėti ir dabar išgyvena ketverių nelaimėtų rungtynių seriją.

Ar įmanoma ją pratęsti iki penkerių? Įmanoma. Tačiau tam reikia dviejų dedamųjų: tikėtis, kad „Sūduva“ nuo praėjusių rungtynių savo žaidimo nepagerins ir, be abejo, pačių „Riterių“ geriausios versijos.

Data: 2021 m. birželio 25 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV6 kanalu.

Naujienos

Prieš porą dienų „Sūduva“ pranešė apie dviejų futbolininkų pasitraukimą iš komandos. Thomas Salamonas, jei žiūrėtumėm į praėjusius metus, kaip ir turėtų būti didelė netektis, tačiau šiemet jis dėl traumų komandai padėti negalėjo. Apie kitą komandą palikusį puolėją Cataliną Tirą kalbėti daug neverta, nes jis marijampoliečiams buvo menka pagalba.

Kiek anksčiau „Sūduva“ pasirašė sutartį su krašto saugu Jordanu N‘Kololo, tačiau jis šįvakar dar nežais. Futbolininko sutartis įsigalios nuo liepos 1 dienos.

Beje, į „Sūduvos“ rikiuotę po dvejų rungtynių diskvalifikacijos sugrįžta Semiras Kerla. Priminsime, kad marijampoliečių lyderis po dvikovos Telšiuose spjovė į žiūrovų tribūną ir už tai buvo nubaustas.

„Riterių“ stovykloje pasikeitimų nedaug – nebent kapitono Dominyko Barausko diskvalifikacija šioms rungtynėms. Prieš savaitę vykusioje dvikovoje prieš „Panevėžį“ D. Barauskas užsidirbo šeštą geltoną kortelę. Komanda vis dar kenčia dėl milžiniško traumų skaičiaus.

Varžovas

Kai tarpsezonyje „Sūduva“ vis pranešdavo apie komandą paliekančius futbolininkus, o kontrolinėse rungtynėse žaidimas visiškai nesiklijavo, atrodė, kad bent jau sezono starte marijampoliečių laukia sunkūs laikai.

Vis tik, taip manę, klydo. Nepaisant pralaimėjimo pirmajame ture, vėliau „Sūduva“ sužaidė fantastišką atkarpą ir ilgam įsitaisė pirmoje vietoje. Tačiau komanda krito į duobę ir dabar kyla tik vienas klausimas: kiek giliai?

18 turas

Tiek „Riteriai“, tiek „Sūduva“ paskutinėse „Optibet A lygos“ rungtynėse iškovojo po tašką. „Riteriai“ Panevėžyje 1:1 sužaidė su vietos klubu, „Sūduva“ – Alytuje taip pat 1:1 išsiskyrė su „Dainava“.

Prisimenant tas rungtynes, vilniečiai įvartį pelnė pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau po pertraukos visiškai atidavė iniciatyvą aikštės šeimininkams, kurie tą iniciatyvą išnaudojo pelnydami išlyginamąjį įvartį.

„Sūduva“ vos nenudegė dar stipriau. 78 minutę jie praleido įvartį ir atrodė, kad komandai gresia pralaimėjimas. Vis tik, vos po trijų minučių rezultatas tapo lygus.

Tarpusavyje

13-7-19. Per pastaruosius trejus metus „Riteriai“ prieš „Sūduvą“ galėjo džiaugtis tik kartą, kai marijampoliečiams nieko nelėmusiose rungtynėse vilniečiai juos sutriuškino 5:1. Tose rungtynėse fantastišką žaidimą demonstravo Teremas Moffi. Visais kitais atvejais, įskaitant du šio sezono susitikimus, laimėdavo „Sūduva“.

Pirmojo rato dvikova, apskritai, buvo tikra nelaimė. Jos pradžioje koja lūžo Aleksandrui Levšinui, kuris dar iki šiol vaikšto su ramentais, Angelis Lezama dėl nesusivaldymo buvo pašalintas iš aikštės, kad ir nepelnytai, bet iš techninės zonos buvo pašalintas dabartinis vyriausiasis treneris Valdas Trakys, o ir sėkmė nusisuko, kad įvarčius tąsyk mušė ne „Riteriai“, o „Sūduva“.

Darsyk šios komandos susitiko Hegelmann LFF taurės turnyre. Vėlgi, galime sakyti, kad pats „Riterių“ žaidimas nebuvo prastas, tačiau eilinė klaida gynyboje lėmė praleistą įvartį ir užbaigtą kovą dėl taurės.

Akistata

Angelis Lezama prieš Semirą Kerlą. A. Lezama, be jokios abejonės, nepamiršo, kaip jam susiklostė pirmojo rato tarpusavio dvikova, tad šiuo metu gerą sportinę formą demonstruojantis venesualietis pasistengs įrodyti, kad ta dvikova buvo nevykęs atsitiktinumas.

S. Kerlai, galbūt, įrodinėti jau nieko nebereikia, tačiau visiškai nesuvokiamai gauta diskvalifikacija gali tapti papildoma motyvacija prieš komandos draugus.

Orų prognozė

Sinoptikai prognozuoja, kad rungtynių metu, kaitinant 27 laipsnių karščiui, gali apniukti dangus ir pasipilti lietus su žaibais. Pūs vos dviejų metrų per sekundę pietvakarių vėjas.