fbpx
shopping-bag 0
Items : 0
Subtotal : 0.00 
View Cart Check Out

„Riteriai“ – „Banga“: kaip nutraukti nelaimėtų rungtynių seriją?

Šios rungtynės turėjo būti sužaistos dar kovo mėnesį, tačiau pandemija viską sudėliojo taip, kad jos įvyks tik įpusėjus birželiui. Dabar sunku pasakyti, kaip ši akistata būtų atrodžiusi prieš tuos tris mėnesius, tačiau faktas, kad tuomet komandos nebuvo tokioje duobėje, kaip yra šiuo metu.

Data: 2021 m. birželio 15 d. 18:00 val.

Vieta: LFF stadionas, Vilnius. Bilietus platina „Tiketa“. Tiesioginė rungtynių transliacija – TV3 play portale.

Naujienos

Tiek „Riteriai“, tiek „Banga“ išgyvena permainų laikotarpį ir, apskritai, abiejų komandų situacija yra itin panaši. Per pastąrasias dvi savaites vilniečių vyriausiuoju treneriu tapo Valdas Trakys, gargždiškių – Davidas Afonso. Abu strategai jau spėjo debiutuoti, tačiau pergalės neiškovojo nei vienas, nei kitas. Abi komandos žaidžia toli gražu ne tokį žaidimą, kokio iš jų buvo laukiama.

„Riteriai“ būsimose rungtynėse bus priversti rungtyniauti be dviejų starto sudėties žaidėjų Mindaugo Grigaravičiaus ir Marko Pavlovskio. Jie abu rungtynėse su „Džiugu“ buvo nubausti geltonomis kortelėmis ir tai buvo ketvirtos nuobaudos šiame sezone. Gera žinia ta, kad po diskvalifikacijos į rikiuotę sugrįžta Olaide Badmus.

Varžovas

Gargždų „Banga“ šiuo metu – ant devintojo turnyro lentelės laiptelio. Be abejo, kad tokiam prastam rezultatui nemažai įtakos padarė beprotiškas traumų skaičius. Visose penkiolikoje rungtynių „Bangai“ atstovavo tik trys žaidėjai: vartininkas Ignas Driomovas, gynėjas Karolis Urbaitis ir saugas Simonas Urbys. Pastarasis, beje, vienose rungtynėse taip pat žaidė ne visiškai sveikas.

Nepaisant visų šių klubą persekiojančių negandų, vadovai ėmėsi daugeliui netikėtų permainų ir iš vyriausiojo trenerio pareigų atleido Tomą Tamošauską. Galime prisiminti vieną jo porungtyninį interviu, kuriame strategas užsiminė, kad šiemet fortūna nuo klubo yra visiškai nusisukusi, o varžovai, savo ruožtu, už kiekvieną klaidą baudžia įvarčiu.

Tarpusavyje

5-3-2. Pergalę pirmajame rate iškovoję „Riteriai“ savo laimėtų rungtynių procentą tarpusavio kovose pakėlė iki penkiasdešimties. Tose rungtynėse vilniečiams nebuvo labai lengva, tačiau M. Pavlovskio ir Angelio Lezamos įvarčiai garantavo pergalę. Tuo metu „Riteriai“ žaidė savo geriausią žaidimą šiame sezone, kai nepralaimėtų rungtynių seriją pratęsė iki penkerių.

Kalbant apie šių komandų tarpusavio mačus, tai „Riteriai“ galėjo laimėti ir gerokai daugiau rungtynių, tačiau jiems fatališkai to padaryti nesisekė. Čia vėlgi galime prisiminti T. Tamošausko frazę apie komandą persekiojančias nesėkmes. Pernai, kaip tik, „Banga“ buvo viena sėkmingiausių komandų A lygoje.

17 turas

Šeštadienį vykusiose rungtynėse „Riteriai“ susitikimą su Telšių „Džiugu“ baigė lygiosiomis 1:1, o „Banga“ penktadienį 0:2 pralaimėjo „Hegelmann Litauen“ futbolininkams.

„Riteriai“ šioje dvikovoje sužaidė bent vieną gerą atkarpą, kai rezultatas tapo 1:0. A. Lezama pelnė vieną gražiausių šio sezono įvarčių ir vilniečiai užsivedė. Deja, džiaugsmas truko tik vienuolika minučių, nes kai Leonardo Antonio rezultatą išlygino, iniciatyvą į savo rankas perėmė žemaičiai.

„Banga“ paskutinėse rungtynėse negali pasigirti nei viena gera atkarpa. Anaiptol. Dvikovos pabaigoje, kai reikėjo lyginti rezultatą, gargždiškiai žaidė taip nykiai, kad kai kurie sirgaliai komandos žaidimą palydėjo švilpimu.

Žaidėjai, pakeitę marškinėlius

„Riterių“ gretose šiuo metu nežaidžia nei vienas buvęs „Bangos“ žaidėjas, savo ruožtu „Bangai“ šį sezoną atstovauja trys buvę „Riterių“ atstovai: Dovydas Norvilas, Etienne Mukanya ir Ernestas Stočkūnas. Pirmieji du Vilniaus komandos marškinėlius vilkėjo vos po pusmetį, antrasis – trejus su puse metų, iki 2020 metų vasaros.

Akistata

A. Lezama prieš E. Stočkūną. „Riterių“ venesueliečio sportinė forma gerėja ne dienomis, o valandomis ir jį sustabdyti varžovams tampa vis sudėtingiau. E. Stočkūnas, savo ruožtu, dar ilgai „Riteriams“ norės įrodyti, kad jis sostinės komandoje nusipelnė daugiau žaidimo laiko nei jo gavo.

Orų prognozė

Sinoptikai šalies sostinėje prognozuoja šiltą vasarišką vakarą. Termometro stulpeliai turėtų pakilti iki dvidešimties laipsnių žymos, pūs keturių metrų per sekundę vakarų vėjas, lietaus tikimybė vidutiniška.